13.07.11
15:46
Какво мислите за рибата тон в консерва? Днес четох във фитнеса едно списание,не бях се замислял никога за кое знае какво негативно освен може би малко консерванти и скъпата цена от 3.50 за 130 грама :D
Главно се споменаваха следните неща и се обосновават с това,че тази риба съдържа много живак:
* Намаляване на тестостерона
* На продуктивността
* Последици за сексуалният живот
* Загуба на сили (така,че дори не можеш да повдигеш от леглото)
* Натравяне
* Смърт
Препоръчва се за човек над 68 кг да не консумира повече от 1 консерва риба тон на 9 дена
Аз мислех да почвам да я ползвам,всеки ден за след тренировка по 1 консерва,обаче това направо ме отказа.
Пускам темата,за да коментирате и обменим идеи
13.07.11
16:17
#1
Пфф да бе аз тряяше вече да съм умрял 10 пъти тогава :D при нас има риба тон по 1.20 и сиг сам изял поне 15 за 1 седмица пък самолета го вдигам само като вида някоя по хубава мацка :D загуба на сила не сам забелязал а за натравянето до сега тряяше да съм пътник :D
13.07.11
16:36
#2
От колко време ядеш по 15 консеври за 1 седмица,не е кой знае колко много де,говореше се за Арнолд,който е ял по 12 на ден..
А пробвай да ги спреш за месец и после може да вдигнеш самолета,като гледаш и мене :D axxa
В крайна сметка се оказва(преди време бях чел,мисля,че в stronglifts),че по 1 консерва на ден независимо колко дълъг период от време не е проблем да се яде.Не знам обаче колко ще издържиш,понеже лесно писва рибата тон.А за цената-виж в Лидл-за ок.2 лв има 150 гр отцедено чисто филе във вода-демек е далавера ;) - и това не е на промоция :) .
13.07.11
16:42
#4
То тук в града ни няма LIDL :D Ама ходя до Kauflanda и има най-различни,аз взимам едни,дето ме грабнаха с цена/хранителна стойност,риба тон филе в собствен сос
130 грама (32.5 протеин,аз го изчислих) [на 100 грама има 25 грама протеин] за по 1.15 , внос,не от България
Иначе пишеше доста плашещи неща бих казал,като гледам и тук има статия за това http://www.bb-team.org/articles/962_ribata-i-neynite-sastavki#axzz1Rvcbbol8
Мнението беше редактирано от The Next на 13.07.11 16:42.
Аз ям почти всеки ден консерва риба тон филе. Точно тази от Лидл 2 кинта 150гр. За сега не съм усетил нито един от гореспоменатите симптоми
Аве и аз бях чел в някво списание, че повече от 50гр. сирене на седмица водило до рак ама кой знай колко е вярно... сигурно колкото туй за рибата тон..
13.07.11
18:41
#7
Пфф тва па за сиренето ако е вярно начииии тряя съм умрял още преди 10 години :D
13.07.11
18:43
#8
казано от igra4o на 13.07.11, 17:56:
Аве и аз бях чел в някво списание, че повече от 50гр. сирене на седмица водило до рак ама кой знай колко е вярно... сигурно колкото туй за рибата тон..
Я дай да видим статията и за какво сирене горовим?
13.07.11
18:49
#9
Е това за сиренето утрепа рибата вече :) :) :)
Последната точка от ще я изпитат и тези, които не са изяли нито една консерва в живота си :D
Всички ще умрем рано или късно. Неизбежно е. ;)
Мисля, че е малко преувеличено това с консервираната риба тон. И аз преди хапвах редовно, но не съм виждал негативи.
Доколкото знам, живак има в повечето (ако не и във всички) риби, и съответно при много големи дози сигурно има някаква опасност. Но няколко консерви на седмица едва ли представляват проблем, просто всичко трябва да бъде с мярка ;)
14.07.11
13:46
#14
Споменаваше за риби,които живеят по-дълбоко,че са по-отровни и имат повече съдържание..
А да видиш,споменаваше се кои риби са подходящи,ама не се сещам,но пък в статията от този сайт ги пише.
14.07.11
14:04
#15
Толкова ли ви мързи да нащракате в гугъл - mercury in fish или нещо подобно.Много ала бала ...
Хранителната верига предполага,че големи морски хищни риби съдържат повече натрупвания на живак- акула,риба меч,риба тон,кралска скумрия,марлин,треска (черния дроб например) и т.н. Освен живак проблематично е съдържанието на арсен и половината менделеева таблица в рибата тон.
Препоръчителни са рибите - херинга,аншоа,сардини и др. по-дребни,но при тях пък не съм се интересувал за нивото на Арсен и останалите елементи (кадмий мадмий и още други метали и пестициди).
От друга страна в свинското,телешкото,пилешкото казва ли ти някой какво се съдържа.
Но за всеки случай - консервичка риба тон - две хапки - три лева - ? .
Вкусни са.И аз преди си ги хапрвах,но спрях. :)
Мнението беше редактирано от donsir на 14.07.11 14:05.
14.07.11
17:24
#16
Браво,на мене па ми е отврът,ама е достъпен източник на протеин :D
Е като наистина има живак и може да има последици,ко праим,не ядем риба тон ? ;d
Във всичката храна, която консумираме има нещо вредно. Трябва ли да спрем да се храним?
Редовно си хапвам риба тон - вкусна ми е, протеинче, добре ми идва. :)
казано от The Next на 13.07.11, 15:46:
* Намаляване на тестостерона
* На продуктивността
* Последици за сексуалният живот
* Загуба на сили (така,че дори не можеш да повдигеш от леглото)
* Натравяне
* СмъртПрепоръчва се за човек над 68 кг да не консумира повече от 1 консерва риба тон на 9 дена
Какво ли няма да измислят .. загуба на слух, частично недовиждане с лявото око, тикове с дясното и средния пръст на десния крак и загуба на ерекция ...
Това може да са последствия от живака, но не и от този, който се съдържа в рибата тон. На тоя принцип всеки полуидиот пише в интернет каквото си иска - събира 1 и 2 и получава 5.
Живакът може да доведе до това и това, в рибата тон има живак, значи рибата тон води то това и това. Ама колко, как, какво, защо - кому е нужно да се обременява с информация...
Иначе, аз храна от консерва не барам, а специално тия риби тон няма да си причиня втори залък на устата със сигурност. Живакът обаче е последното което ме притеснява, даже от тая гледна точка са си безопасни консервите, защото я има риба вътре, я има нещо друго :D
Бих се прежалил да съм ви бета тестер! Вие ми купувайте само риба тон и сирене(rock)
14.07.11
22:49
#20
@G33k пишеше и колко мг живак ли беше (дори не помня мярката) е била опасна,имаше доста информация в списанието,ама не се сещам,говореше се и за Арнолд,когато в състезателен период ял по 12 консерви риба тон на ден и тва в продължение на 2-3 месеца :D Направо паднах от стола!
14.07.11
23:04
#21
Зимно време е незаменима част от храненето ми рибата тон всеки петък (по закон божи),а често и по 2-3 пъти в седмицата си хапвам 1-2 консерви и никакъв проблем към момента :)
08.04.13
16:30
#22
Принципно някои от видовете риба тон имат доста живак в тях, но има един вид, който повечето трениращи препоръчват - light flake(не съм сигурен за името на български). Този вид се води с най-добри хранителни стойности и най-ниско съдържание на живак.