11.07.11
14:24
Здравейте! Искам да ви попитам кое е по-ефективно бягане - това във фитнеса, или навън?
При това навън доста се изморявам.
Какво мислите?
11.07.11
14:34
Описали сме позитивите и негативите от двата вида:
12.07.11
02:44
хубава статия!
искам да споделя, че когато ходя на аеробика, въпреки че е високо интензивна, издържам и се справям много добре, почти без да спирам. ходя редовно, но започна ли да бягам, не мога...много съм зле, и не зная защо е така..
и 2те дейности натоварват сърцето, но защо на едната издържам, а на другата - не?
12.07.11
15:47
Дългото бягане натоварва аеробната енергийна система. В нейната същност тя използва за горивен материал мазнините.
Не забравяй, че организмът има нужда от адаптация. Опитвай да бягаш по 10 мин, по 11, по 15.. и така нататък..
Отговорът се крие във въпроса ти.
“ходя редовно”
Ходиш редовно на аеробика и затова се получава. Същото е с бягането :P Постоянство и желание.. Това е основата към успеха.
13.07.11
16:08
днес направих 6 обиколки на училището до нас :)
да се похваля. позадъхвам се в интерес на истината.
иначе голяма жега..ужас!
13.07.11
16:14
Ако искаш, пробвай да тичаш в по-ранните часове на деня.
Лично за мен е по-приятно.
Ако целиш пък някакви отслабвания, придържай се към бягане сутрин (все още на гладно). Ако обаче го правиш, отделяй повече време за загрявка на цялото тяло, защото организма е ленив след сън.
Също доста приятно е да се тича вечер по хлад,но в някои парк сред природата.От личен опит знам,че издръжливостта при бягане се качва сравнително лесно :)
14.07.11
17:15
както препоръчват някой из форума за наичнаещи, така и прав -през ден тренирам..
но като се кача на кантара дните, в които НЕ съм тренирала, пак съм същата работа.
дните, в които тренирам съм с около кило, кило и нещо по-малко..
днес пак съм много ядосана. толкова се старая , накрая защо???
:(