14.07.11
21:43
Здравейте, на всички в бб-теам!!
Значи на 16 г. съм тежа 103 кг. висок съм 173см. Въпроса ми е ще може ли да ми дадете добри диети, съвети или някакви други неща да мога да отслабна за 2\3 месеца ? Че хората ме игнорират заради килограми те ми . Готов съм да спя в залата само и само да отслабна не драстични поне до 80 ,85 кг . Ако трябва няма да спя но само ми помогнете.:(
14.07.11
21:50
1. отслабването е дело на храненето на първо място и на второ здрави тренировките така, че трябва да имаш нужните познания от към хранене и хранителни режими
2. спането в залата е възможно най-грешния избор... аз стоя максимум 1 час и ми е напълно достатъчно
3. който те игнорира заради килограмите първо е лайнар второ е пак лайнар :) с такива хора и да можеш не трябва да имаш контакт защото са бедни души чийто сърца са обвити в лайна :)
казано от kristiancho на 14.07.11, 21:50:
1. отслабването е дело на храненето на първо място и на второ здрави тренировките така, че трябва да имаш нужните познания от към хранене и хранителни режими
2. спането в залата е възможно най-грешния избор... аз стоя максимум 1 час и ми е напълно достатъчно
3. който те игнорира заради килограмите първо е лайнар второ е пак лайнар :) с такива хора и да можеш не трябва да имаш контакт защото са бедни души чийто сърца са обвити в лайна :)
мерси приятел :)
14.07.11
22:00
това което ти казах ще ти го каже всеки спортист който разбира от малко поне от хранене и трениране и освен всичко друго е и човек по душа ;) в сайта има много теми потърси за отслабването по здравословен начин реално ти можеш да отслабнеш и без тренировки но тренировките ще те предпазят да загубиш мускулна маса а дори може и да предизвикат разстеж на мускулите в един по-късен етап :) Струва си всяка капка пот в залата и всяка хапка храна в устата ти ;) така, че давай !
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 14.07.11 22:00.
На мен много добре ми подейства протокола ”Табата”. На ръст съм същия като теб, но бях 78 кг, 24% мазнини. От януари досега(общо 4 месеца, т.е. съм прекъсвал) съм свалил 10кг и сега съм вече 68кг, 14,5% мазнини. Но тогава бях намалил и храненето - някъде 1800-2000 kcal дневно, но тъй като това, което съм правил, не ми се струва точно верния път(тъй като се хранех само 3 пъти дневно, горе-долу под часовник), мисля, че е по-добре да ядеш поне 4-5 пъти дневно, че да може да ти се забърза метаболизма и тогава дори резултата ще бъде още по-бърз. Килограми при мен не се върнаха, въпреки че започнах да ям по-стабилно в последно време(2200-2500 kcal дневно).
Нека някой по-вещ от мен в случая да каже дали горенаписаното от мен е правилно, защото ще успее хем на създателя на темата да помогне, хем и на мен :)
14.07.11
22:17
казано от kristiancho на 14.07.11, 21:50:
Номер 3 ми прозвуча като реплика от South Park :D
Към автора : Напълно съгласен съм с абсолютно всичко казано от kristiancho. Аз лично бях много дебел ( имах период в които бях над 150 кг на 199-200 см ). Минах по пътя по които си тръгнал. Сега ще ти кажа някой грешки които аз допуснах. Първата е че започнах да гладувам. Тогава си мислех УХАА топя се направо , не разбирайки колко много страда тялото ми. Не гладувай това е най-грешния път. Втората ми грешка бе че като разбрах че не става с гладуване още от първата ми диета започнах с броенето на калории точни измервания до грам и спазване на стриктни менюта. Ще ти дойде времето и за това , но маалко по-нататък. Третата ми грешка бе да седя по 2-3 часа в залата правех серии с по над 20 повторения. Резултата беше повишен кортизол и изумително натъпкване след тренировка. После цял ден бях гузен че съм ял толкова много и общо взето нищо не беше на ред. Такаа ако аз бях на твое място в момента щях да направя следното: Щях да се науча да разпознавам добрите от лошите храни , щях да науча кои са добрите и лошите мазнини , кои са бавните и бързите въглехидрати. Щях да започна да се храня здравословно само с качествена храна 5-6 пъти дневно в средно големи порции. В залата щях да тренирам много тежко с по 8-10 повторения. И накрая щях да чета и чета тоя форум защото всеки един ред тук ще ти е полезен за в бъдеще. Естествено всичко това ако си сериозен и не се отказваш ;) Късмет и след година като отслабнеш и направиш хубаво тяло ще видиш как тия дето са те игнорирали ще започнат да ти се натискат, но вече ще си с 5 пъти по-голямо самочувствие и няма да ти пука особено :)
Мнението беше редактирано от Anatoli Ivanov на 15.07.11 02:03.
15.07.11
09:17
100% качествени съвети си получил.Аз до скоро бях в етап на изчистване.Търпението е най-важно.На 173см 103 кг не си поставяй такъв кратък срок.
Свалял съм преди бързо теглото си но резултата е голяма загуба на мускули.1кг на седмица си е идеално.Това е:търпение,хранене,интензивна тренировка+кардио и чети много,поне сега има много ифо.Мога да ти препоръчам статиите на Любомир Иванов.
15.07.11
12:42
Съгласна съм с коментарите напълно.
Бъди сериозен, не забравяй целта - силно, здраво и красиво тяло, а не бързо отслабване. Не забравяй и че го правиш за себе си, а не заради някой друг. Упоритост, труд и хъс.
Успех.
15.07.11
21:57
5 месеца е добър период според мен.20 седмици са 20кг.Пък и преди това като виждаш резултатите предполагам ще си доволен.
При правилни тренировки и хранене резултатите може да са по-добри и от очакванията ти,особено ако не си тренирал до сега.
Но трябва много да четеш и информираш.Не е лесно да си съставиш хранителен и тренировъчен режим.Младо момче си.Ако си постоянен
дори и да сгрешиш някъде резултатите пак ще са на лице.Успех ти пожелавам.