Ако можете да помогнете пишете

Здавейте
Аз съм момче на 13 години и съм дебел. Тежа близо 70 килограма. Омразна ми като съм с приятели навън да ги гледам на лоста.
Искам да отслабна и да мога и аз като тях да тренирам стрийт фитнес. Във момента немога да се набирам защото не ми достига сила.
Помогнете според вас кво да правя първо да отслабна или сега да правя някакви по-лесни упражнения. Ако първо трябва да отслабна кажете как. Ако пък от сега да почвам някви леки опражнения какви да са? Ако трябва мога да кача снимка да прецените колко са шишкав и да решите..
Мерси предварително :)

Както и да изглеждаш на снимка проблемът ти се решава по следния начин:
- започваш да тренираш. Самата дума ‘започваш’ говори, че това нещо ще ти е за първи път и досега не си го правил. Всички като теб се наричат начинаещи. И за максимално улеснение, програмите за такива хора се наричат програми за начинаещи.
- започни да заместваш некачествената храна с качествена такава. Т.е. - ако пържите в олио започнете в масло, ако ядеш кюфтета и кебапчета от магазина си меляйте кайма от месо и си ги правете и т.н.

16.07.11
07:57

Пич и от цялата работа, какво му каза “Замени олиото с Масло” е евала момчето всичко разбра... гледай са пич, аз бях дебел като тебе писах и в предната тема.. Още си малък според мен за фитнес. Ако имаш възможност за фитнес отиваш и правиш следното на тренировка (Въпреки, че е по добре да си купиш колело и римско столче за коремните, не си струва пари за фитнес само за тея упражнение, но ти си прецени):
1. Лицеви упори прави 3 серии. Ако можеш 10 на 1 път прави по 6 тогава.
2. Коремни преси същото като горното, но там много по бързо ще направиш подобрение откъм бройките. Първите дни, няма да можеш и двете да ги правиш (Коремни и Лицеви) заради мускулната и болките още след първата серия.. та започни първо с Коремните преси поне 1 седмица само тях прави после включи лицевите.
3. Колело 30 минути задължителон не по малко. След 20-тата минута започваш да изгаряш сланина, ако спреш на 20-тата... само си си поиграл..
4. Това което ти го казах, не включва диета, яж каквото си поискаш, но ще започнеш да ядеш много не се притеснявай, това е знак, че метаболизма ти се засилва.. Докато тренираш не отслабваш а ти се засилва метаболизма, храната не се задържа в теб и се обработва по бързо и не се извличат вредните неща от нея. Аз като почнах тренировки ядях 2-3 пъти повече от преди и слабеех..
5. Ако решиш да се захванеш по тази процедура, тренировки ВСЕКИ ден, без значение играл си футбол 10 часа.. отиваш пак на колелото, Футбола не е колело.. ако ще на поход да си бил пак отиваш на колелото... ако не можеш всеки ден лошо, но прави ги поне 5 пъти в седмица все пак, но трябва да стиснеш зъби според мен.

Ако си в домашни условия след като пораснеш, импровизирай вместо фитнес, аз примерно започнах бойни изкуства въпреки, че съм тренирал 3 години фитнес сега сам по гъвкъв от всякога мога да ходя на ръце ако поискам, скачам и т.н и се чувствам далеч по ориентиран..

Мнението беше редактирано от Тайна Майна на 16.07.11 08:06.

Стефан Манов, не знам момчето какво е разбрало, но е видно, че ти самият си доста далеч от истината. Изключително впечатление ми правят точка 4 и 5 от твоето мнение. Моля, въздържай се от съвети по тези теми... поне още известно време, докато си изясниш някои неща и механизми. Силно се съблазнявам просто да отстраня посочените две препоръки, тъй като утре хората, които ще ги прочетат, също могат да бъдат подведени (това се отразява негативно върху името на сайта и форума).

SP

16.07.11
08:52

Храната е най-важна. Отначалото ще ти бъде трудно да не ядеш обичайните храни, които си ял, но като свикнеш - ще ти бъде навик вече и няма да ти прави впечатление. Тренировки 2-3 пъти седмично, като правиш за цялото тяло упражнения, са идеални. Кардиото също е важно, така че ако не можеш да тичаш - пробвай скачане на въже(не че е по-лесно, но е по-ефикасно лично за мен), като всеки път увеличаваш броя скокове или бързината, с която ги правиш.

16.07.11
10:59

момчета, ако позволите - дайте да ограничим спама. Дотук единствено Кольо и Oranje казаха нещо смислено.

Защо не споделиш какви са ти хранителните навици по-напред? Освен липсата на движение, затлъстяването тръгва предимно от лошото хранене. Опиши какво е типичното ти дневно меню, за да може, да ти дадем адекватен съвет за храната. Ако разгледаш мъжките дневници, ще видиш чудесни примери за добро хранене. А тъй като вероятно се чувстваш несигурен и объркан как да започнеш да тренираш, вместо да четеш 20 различни мнения как трябва да го правиш, по-добре се обърни към треньор, който да се заеме с теб. Достатъчно такива има във форума ;-)
Поздрави.

Сутрин ям някякви филии със салам и излизам. Обяда го пропускам защото сам навън. Прибирам се към 21:30-22:00 и вечерям каквото е зготвено. По-голяма част от храните които ядем в вкъщи са пуло-фабрикати защото майками се прибира късно от работа, много е изморена и няма сили за много готвене.. Oranje тебе те виждам почти секи дин във 61 вечер тренираш. Можеби си забелязал 5-6 деца идват почти всяка вечер. За храните които ми казваш едвали ще оспеем да го направим защото първо майками няма време, второ примерно това за каймата ще излиза доста по скъпо а ние определено не сме много платежоспособни във момента.

17.07.11
00:16

Ох, няма ли кой да му отговори на момчето! Ех :-)

Значи... разбирам и уважавам, че майка ти е ангажирана и уморена след работа.. но с това нехайство скоро ще има ли време да те води по лекари, като сега няма време да приготви сносна храна? А като няма време, ти какво, да не са ти вързани ръцете? Не е толкова сложно, не си толкова малък.

Ето какво ти предлагам:
- говори с родителите си открито и спокойно. Кази им, че храната, с която си пълните стомасите разболява всички ви. Най-очевидният пример си ти вероятно? Сигурно и майка ти не е фиданка.. Да се храниш здравословно далеч не товари така портфейла, както си мислят повечето хора. Направете една проста сметка. А и в дългосрочен план “ефтиното” ви хранене ще ви струва скъпо....
- филиите със салам ги махаш на мига и заместваш с овесени ядки и 1-2 варени яйца примерно
- АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да ядеш през деня! Махаш всякакви боклуци, които евентуално хапваш - чипсове, снаксове, кроасани и прочее. Ако трябва ще си носиш храна в кутия от къщи. Не бой се, че може да те вземат на подбив съучениците, нека те се тъпчат с боклуци и да си хихикат, ти нали ще предприемаш някаква важна промяна в живота си? :-) Винаги можеш да намериш време да изпечеш на фурната/или скара едно парче месо и картофи примерно, не е голяма сложнотия!
- Полуфабрикатите може директно да си изсипеш в кофата. Ако обичаш да пийваш кола и други газирани или подсладени напитки - спри ги на мига! Вода и чай, или фрешове са правилните течности. И то поне по 2 литра на ден.
- И за Бога, следващия път като видиш Oranje в училишето, говори с него! Не яде деца, гарантрам :-) Както и, че може да ти направи адекватна и работеща програма, специално за теб. И това не струва милиони ;-) ОПитай.

Успех!

Всичко което казахте за храненето и напитките ще го направя. Обещавам!!! Доколкото до виждането с Oranjе ние с него се разбрахме. Може ли да ми препоръчате някаква хранителна програма (Колко пъти на ден да се храня и със какво). Ако може и някакви опражнения който да ми помогнат. Също така искам да попитам дали мога да ям сирене кашкавал и други млечни продукти. Ще ми помогне ли ако увелича броя на храненията ми дневно, но намаляването им като количество ?

Благодаря предварително!!
Неочаквах че ще има хора които ще се опитат да ми помогнат. Много благодаря.
Аз от моя страна ще се старая да постигна успех във това със което съм се захванал ! :) :) :)

Мнението беше редактирано от Атанас Апостолов на 17.07.11 01:23.

17.07.11
12:07

То и това си е целта - да ядеш по-често, но по-малки порции.
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
От тук си избери едно режимче, прочети и всичко ще ти стане ясно. Какво да ядеш, какво не и тнт.

Та така стана днес:
Малко се успах и се събудих във 13:30
14:15 - 2 варени яйца, 1 домат и 100 гр сирене
17:00 - 100 гр пъпеш
19:45 - Гювече във което има - Яйца, наденица, картофи, сирене и кашкавал - около 250-300гр
към 22:00 ще ям 100 гр пъпеш и това е за днес.
Изпил съм около 2,5-3 литра вода.
Не сам ял хляб, не сам пил газерани напитки и т.н

Сутринта когато станах направих 3x30 коремни преси и 2x5 лицеви опори.
Пишете ако има нещо грешно и препоръчайте още упражнения които да правя.

TN

17.07.11
20:31

Ако искаш да отслабнеш прави кардио,с 30 коремни преси и 10 push ups нищо не става..То в даскало сигурно правите по-добра загрявка от твойта тренировка,трябва ти повече енергоразход,който ти нямаш!

17.07.11
21:47

Здравей Наско,искам да ти споделя,че и моето детство мина по същия начин с вечния проблем с килограмите и самочувствието.А бе с две думи бях на същия хал.След много най разни акъли и режими за сваляне на кг си останах само със лишенията а резултат никакъв!Но все пак реших да направя един последен опит и започнах диета или по-точно режим на хранене който даде страхотен резултат.Ще ми се да ти дам няколко съвета,а пък ти сам ще си направиш изводите.
1.Не глад, а ядене му е майката.Храних се през 3 часа като бебетата.Малка закуска от ръжена филийка и варено яйце или сирене или малка порция мюсли.След 3 часа 1 плод,а след още 3 хубава салата от свежи зеленчуци и пилешко месце или риба разбира се да не е пържено.Плод за следобедна закуска и пак нещо леко зза вечеря.Трябава само да намалиш порциите и да спреш да се тъпчеш вечер.Забрави за захарта и за всякакви солети,чипс и разни подобни.
2.Задължително е и движението ама аз за това няма да давам акъл,тука има и по-компетентни относно тренировките.
Това е цялата философия.Хубаво е че се замисляш над тези неща и че имаш интерес и желание за промяна.Стози режим и малко фитнесче Нелити свали 14кг.Успех!

Мерси за съвета :)

Атанас Апостолов, решението на твоя въпрос се крие на две места - в храненето и тренирането.

Основното и най-важно нещо, което трябва да направиш, е да започнеш изграждането на един добър хранителен режим. Глада го забравяш - той не е решение в никаква ситуация. Научи се да се храниш почти само с качествени храни, да ги дозираш и разпределяш правилно във времето от деня. Старай се да ограничиш максимално или (още по-добре) да елиминираш от менюто си неподходящите храни и напитки - с времето ще се увериш, че те не ти дават нищо, което си струва. Имаш нужда от достатъчно белтъчини, добре разпределени и дозирани подходящи въглехидрати и източници на качествени мазнини. ‘Диета’ е широко понятие, то не означава, че трябва да се храниш еднообразно или да се подлагаш на перманентни лишения. За всичко си има времето и количеството.

Тренировките - започни когато желаеш, постепенно и търпеливо. Не бързай да се хвърляш на смазващи натоварвания. Огледай форума за тренировки на открито и в домашни условия - така ще положиш основата. С времето ще надграждаш, сега е важно да усвоиш базовите упражнения при добра техника. Не се притеснявай, в началото постиженията ти ще бъдат скромни. В зависимост от твоето постоянство те ще се променят към все по-добри. Не забравяй да си осигуриш и достатъчно почивка.

Във всички случаи е хубаво да прегледаш материалите за хранителните и тренировъчните режими на сайта, особено тези за начинаещи.

19.07.11
16:21

аз съм начинаещ и немога да ти помогна кой зане колко, моят съвет е никога не се отказвай и ще постигнеж каквото искаш,може да се насочиш към някой спорт това също ще помогне!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1