05.07.11
21:14
Здр-те, аз съм нов тук и имам няколко въпроса към Вас. Значи тази сутрин за първи път реших да бягам за да изгоря някоя мазнинка и да стана по-нацепен. Бягах на участък с голям наклон нагоре и не издържах много, все пак като за първи път е горе долу добре. Но не се изпотих много. Бях леко разочарован, защото очаквах да се изпотя поне два пъти повече, но..не стана. Обяснявам си го единствено с това, че въздуха може би беше влажен, защото валя вчера. Чудя се дали все пак съм постигнал нещо или щот ми е някак си тъпо ся.. Смятам утре пак да бягам, какво ще кажете по въпроса ? Дали не е прекалено скоро или няма проблем. Между другото съм на 16г. и тежа 62кг. и съм висок 169-170см.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.07.11 21:21.
05.07.11
21:19
такааа поред да карам :
1. няма да станеш нацепен нямаш мускулите за да стане това
2. потенето не е мазнина ами обезводняване на организма
3. ефект от бягането е имало щом си бягал значи си изразходвал калории
4. има толкова неща които трябва да кажа, че незнам откъде да започна... трябват ти тренировки с тежести най-вече, стабилно и правилно хранене за да качваш мускулна маса мм... ти пак си бягай то не е вредно ама с бягане здрав няма да станеш :)
Ами аз ходя на зала вече 9 месеца. Не съм много редовен, щото просто няма как, но напоследък рядко пропускам. Също така спазвам и хранителен режим, не съм ял тея мазни чипсове и не съм пил безалкохолни от много месеци. Наблягам на плодове, зеленчуци, много вода и вече знам какво да ям. Преди бях 67кг., след като започнах да се ограничавам и да тренирам по сериозно и да спазвам хранителен режим свалих 5кг за два месеца.
05.07.11
21:49
чакай бе пич... ти трябва да качваш качваш качваш... какво сваляне какъв е тоя хранителен режим той изобщо не е за теб... зелнчуци ала бала.. месо, яйца, мляко такива неща трябва да са ти основата... ориз, картофи, боб са другата основа :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 05.07.11 21:50.
05.07.11
22:07
Крис да ти кажа че може и да те качва и сваля едновременно стига да не намали калориите изразходини през деня с повече 20 % приетите и да си приема нужния протеин :) не е нужно да
качваш качваш качваш
Източник :D
http://www.scoobysworkshop.com/GainMuscleLoseFat.htm
До автора - Сутринта на гладво гориш повече да !
Нацепен няма да станеш много,плочки и ребра ще ти са виждат да :D
Мнението беше редактирано от Никола Николов на 05.07.11 22:08.
06.07.11
08:02
ми предполагам той не иска да му се виждат плочки, ребра .. така, че трябва да се качва килограми !!! - това е най-разумния подход в момента :) няма как в неговото положение да свали килограми и да стане по-мускулест
06.07.11
14:20
Тичай сутрин на гладно - крос последван от спринтове .След това качествена закуска и към фитнеса за силова тренировка.С правилно хранене резултатите са неизбежни ;)
Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 06.07.11 14:21.
Само искам да вметна, че аеробната дейност трябва да се извършва след силовите и анаеробни тренировки, защото мускулите иначе остават без гликоген и няма да имаш сила и от там слаби резултати в качването на мускулна маса ;)
06.07.11
18:46
За сега не се оплаквам от недостиг на сила ;) Може би е до привикване на организма.
Тичай сутрин на гладно - крос последван от спринтове .След това качествена закуска и към фитнеса за силова тренировка.С правилно хранене резултатите са неизбежни ;)
И след залата, пие един протеинов шейк и да отиде да направи още 20-30 спринта а?
06.07.11
22:20
Ей тва е манталитета на българина... като е казано,че не може спринтове преди силово натоварване,значи е закон.Аз се опитвам да разчупя тези стереотипи,с много четене и мой си начин на трениране и хранене.Ако щеш вярвай за 4-5 месеца тренировки резултатите са наистина огромни,надали ти ще ги постигнеш и за година ;) Както и да е това си е мое мнение,просто физическите възможности на човек са огромни,въпроса е до колко ще ги развие.
На 16 годишен 60 килограмов препоръчаш спринтове, след това да се прибере, да изяде огромна порция от 2 яйца и 2 филий хляб и да ходи да тренира силово.. интересна стратегия..
06.07.11
22:37
Я кажи каде ги видя тея 2 яйца и 2 филии хляб? И това с годините и килограмите са врели некипели.Всичко е въпрос на физическа подготовка пак казвам,а тичането е здраве.Момчето търси релеф,преди това трябва да изгради ММ,но тичането 2-3 пъти в седмицата няма да му навреди.Дори напротив ;)
Ахахах, а ти колко мислиш, че яде тоя 60 килограмов пич? И да яде 5 яйца и 100 грама овесени ядки и мляко.. което примерно е перфектно, кога ще ги усвои, та да бяга към фитнес залата? И според теб каква е физическата подготовка :D :D ;D ? Момчето изобщо не се нуждае от тичане а да започне да вдига тежести..
06.07.11
23:26
Виж само как ми прииначаваш думите.
“Момчето изобщо не се нуждае от тичане а да започне да вдига тежести.. ” Каде казах,че не се нуждае от тежести?
Не ми пиши повече,аз също ще спра ;) . А отностно физическата подготовка - никой не се ражда с нея,тя се изгражда.Замисли се над това.
Поздрави !
Мнението беше редактирано от Боби Велинов на 06.07.11 23:32.
Ами аз ходя на зала вече 9 месеца. Не съм много редовен, щото просто няма как, но напоследък рядко пропускам. Също така спазвам и хранителен режим, не съм ял тея мазни чипсове и не съм пил безалкохолни от много месеци. Наблягам на плодове, зеленчуци, много вода и вече знам какво да ям. Преди бях 67кг., след като започнах да се ограничавам и да тренирам по сериозно и да спазвам хранителен режим свалих 5кг за два месеца.
Да бе знаем как е заетия живот на 16 :D Изобщо няма кога, казвам ти :D
Тоя хранителен режим не работи очевидно. Поне не и за теб - свали още 5 кила за 3-4 месеца и съвсем няма да те има, и без това и сега си поднормен. Стягай се и отивай да вдигаш тежкото във фитнеса и яж колкото ти се яде, без режими, че с това сваляне не отива на добре работата. Ако зорлен на 16 се направиш хилав после цял живот ще си го носиш това и няма да можеш да заякнеш като хората.
За сега не се оплаквам от недостиг на сила ;) Може би е до привикване на организма.
Или до време ;) Качи всички работни тежести стабилно в трицифрения диапазон и пак ще говорим. Търчане преди закуска и след това на щанги е доста смела идея и може да не се пребиеш с нея само докато не си започнал да работиш с мъжки тежести, след това просто не се получава. Аз едно време по 3 тренировки ги правех за деня, ама тогава под тежка тяга разбирах 170 кила с фитили и да, работеше си схемата. Сега и една вечерна си тегне яко, камо ли спринтове на гладно и щанги след това, ама всичко с времето си ;)
Пожелавам ти да си запазиш темповете на прогрес и ако го направиш - след известно време ще разбереш, че не става просто ей така тая работа. Аз съм може би най-големия противник на недотренирането, което е характерно за масата трениращи, обаче и забиването в някакви екстремизми просто не е нито оптимално, нито дори изобщо дава резултати, от един момент нататък.
А на автора специално ще му е абсолютно безполезно, в неговото състояние му трябва съвсем различен подход.
Мнението беше редактирано от G33K на 06.07.11 23:36.
Да бе знаем как е заетия живот на 16 :D Изобщо няма кога, казвам ти :D
Ами аз живея в малък град и тук няма фитнес зала !! Ходя в една фитнес зала на 6,5км от моя град. В много от дните за тренировка нямам превоз до там. Два месеца ходих с такси на зала, но излиза много солено. Сега вече му хванах цаката и не съм пропускал от месец, но преди пропусках по много, за което сега много ме е яд. Когато не ходя на зала имам вкъщи един дъмбел 4,5 кг, но е твърде лек за мен, но по-добре от нищо нали ? Правя също лицеви опори ( все пак те са най-доброто упражнение за гърди ) и ходя да се набирам, зависи коя мускулна група е наред :)