Търся специфично упражнение за рамо

16.07.11
06:54

Здравейте, ще помоля да дадете пример за упражнение в домашни условия с гири. Проблема са ми рамената, искам да ги издължа по хоризонтала и да направя топка. Прикачил съм снимка, на нея в червено съм сложил това което нямам и искам а в зелено съм сложил това, което е в момента.. както ще видите от шията надоло пада плавно, като триъгълник и няма геометричната форма на ръба на квадрат..

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.07.11 10:30.

16.07.11
09:19

http://www.bb-team.org/exercise/1664_povdigane-na-dambeli-vstrani-pri-naklon-napred#axzz1SFKNrJzd

http://www.bb-team.org/exercise/1191_povdigane-na-ratsete-napred#axzz1SFKNrJzd

http://www.bb-team.org/exercise/1167_ramenni-presi#axzz1SFKNrJzd

Последното може да го правиш и с гири. Прави по-малко повторения с по-голяма тежест.
Успех

TN

16.07.11
09:28

Ако пък направиш рамена като топки в домашни условия с няк’ви гирички ела ме заплюй !

SP

16.07.11
10:01

Много хора казват “гири”, а всъщност имат предвид “дъмбели”, просто не знаят каква е разликата. И защо да не направи хубави рамене с гирички ? Някои хора правят раменни преси с 50 кг дъмбели, други с 5кг. Не виждам каква е разликата, като и при двата случая рамото се натоварва добре.

TN

16.07.11
10:15

Разликата е огромна от това да правиш с по 5 кг и с по 50 кг , а това да направи в домашни условия рамена като топки както той се изразява,няма да стане,гарантирам! Тук ние ходим по фитнес зали добре оборудвани,с дъмбели от 4 кг до 60 кг , щанги , лостове , успоредки и всякакви машинки и ни е трудно да направим “рамена като топки” , а той с едни гирички мисли да успее,нека да пробва и да видим резултатът какъв ще е ;)

16.07.11
10:35

Ако е с дъмбели-няма проблеми,ще ги направи стига да е упорит и т.н.

TN

16.07.11
10:49

Ако има много дъмбели за сменяне на килограми-да ,и то само ако има хранителен режим,а само от въпросът му разбирам,че едва ли има такъв..

16.07.11
10:57

Дъмбел не е ли онуи чудо дето е с врътки отстрани и му сменяш дисковете?
Ако е такова-ще може да оформи рамене,защо не?Дори според мен с дъмбели като цяло пресите за рамена имат по - добър резултат
Иначе това не го спасява от режим и тренировки..

TN

16.07.11
13:28

Ще иска години..

16.07.11
13:58

Какво в фитнеса ще правиш различно за рамо от това вкъщи ако имаш дъмбели?
Една военна преса най-много с щангата

казано от Иван Манолов на 16.07.11, 13:58:

Какво в фитнеса ще правиш различно за рамо от това вкъщи ако имаш дъмбели?
Една военна преса най-много с щангата

- военна преса прав и седнал, отпред и отзад
- пуш преса
- пуш джърк
- сплит джърк
- изхвърляне
- обръщане
- средно рамо на делт машина
- преси на машина
- разтваряния на скрипец
- бент преса
- преса копиехвъргач
- клек с щангата над главата
- вертолет
- хай-пул
...
Прав си, вярно във фитнеса няма какво да прави, което вкъщи с дъмбел да не може.
Между другото - не забравяйте, че опитите само с изолирани упражнения и без стероиди да се направи определен мускул все още не носят успех. Но милиони хора по залите продължават да опитват. Е, вярно, с концентрично за бицепс, но то горе-долу е същото и с разтварянията настрани за рамо.

TN

16.07.11
14:50

То ако се правеха така рамена като топки с две гирички по 5 кг и то с тях всички упражнения фитнес зали нямаше да има и такива “топки” на рамената едва ли ще имаш въобще дори и да ходиш на фитнес,да тренираш здраво,че дори и да имаш напълно изчислен  хранителен режим според нуждите ти , ако беше толкова лесно всички щяха да ядат,нямаше да бодът

Мнението беше редактирано от The Next на 16.07.11 14:51.

16.07.11
16:41

Ако има достатъчно функционални и тежки дъмбели,не е проблем да правиш всички упражнения за рамо,с изкл
чение тези на машина.Но това пак опира до кг,с които разполагаш.

SP

16.07.11
16:49

Опира до това какви са ти силите. Ако нямаш сила да вдигнеш 5кг гири, тренираш с 3кг и получаваш ефект, но това е закратко. И стига с тея тъпотии от сорта на “... ако беше толкова лесно всички щяха да ядат,нямаше да бодът” Това може да го каже само човек, който не е постигнал това, което иска и казва, че всеки може със стероиди, но той няма да ги взима. След 5 години пак срещам тоя човек, а той пак същия, оу не, има шкембе - не е същия. “Кво стана, бе?” - питам го аз, а той ми вика “Ми, не става човече, опитах, но без стероидите не става. Не искам да умирам, иначе за 2 месеца да съм станал като Рони, ама защо да рискувам?!”

TN

16.07.11
17:03

И кво да го правя този твой приятел ?! Дали изглеждаш и знаеш повече от мене ? Дали не даваш и малко прост пример с различни хора ?!

А пък дали с гирички по 3-5 кг ще може да направи рамена “като топки” и то без хранителен режим ,да видим кой ще изръси първата глупост след поста ми ;)

Мнението беше редактирано от The Next на 16.07.11 17:03.

SP

16.07.11
17:04

Ти можеш ли да четеш бе човек. Ако не, то тогава - ДА, знам повече от теб. Написал съм “Ако нямаш сила да вдигнеш 5кг гири, тренираш с 3кг и получаваш ефект, но това е закратко.”

TN

16.07.11
17:08

Ефект с 3 кг гирички за колко време и то без никакъв хранителен режим ? То дори и дъмбели да има базовите упражнения не може да ги прави (примерно раменни преси с щангата)

Рамена като топки така или иначе дори да има и финанси и знания и да тренира уселино с голям набор уреди,дъмбели,щанги пак ще е трудно..

16.07.11
17:18

The Next, какво толкова се впрягаш не разбирам. Човекът никъде не е казал, че не спазва режим или че няма да започне да спазва. Може да е напълно начинаещ и в началото да започне с наличните си тежести, а след това да се насочи към фитнес. Също така не е казал и по колко тежат тези гири и дали всъщност са гири, а не дъмбели.
А онзи пост по-горе “Ще иска години”, може ли да ми кажеш кое всъщност във фитнеса/бодибилдинга не изисква години тренировка?

TN

16.07.11
17:27

А онзи пост по-горе “Ще иска години”, може ли да ми кажеш кое всъщност във фитнеса/бодибилдинга не изисква години тренировка?

Прав си,че иска време,но пък без правилни тренировки и хранителен режим няма да има “добри” поне рамена,за топки не може да говорим! Иначе по въпросът му разбирам,че е начинаещ,което ме води до мисълта,че не знае що е туй “хранителен режим” - проста логика :)

Next, нищо лично братле, ама ми се струва, че и ти искаш такива рамена или поне си представяш да имаш такива ама нещо не ти се получава и се самонавиваш, че няма да стане. Другото, което забелязах е(с риск да те обидя, но не го правя за тва), че ти избиват някакви комплекси. Защо нападаш човека и прибързваш с изводите-веднъж автора, веднъж SportFreak. Така няма да си помогнем никога. Всичко с мир и разбирателство.

По темата: Не се стреми да приличаш на някой друг, а просто развивай това, което ти е заложено и няма да съжаляваш. Прави възможните упражнения с пособията си у вас, ако не ти се ходи на фитнес ходи на лостове и всичко ще стане с времето си ; )

П.П. Не забравяй и хранителния режим. МНОГО Е ВАЖЕН !!!

16.07.11
20:11

Значи погледнах всички мнение, знам каква е разликата между гири и дъмбели, аз имам гири :) От 5 и от 15 килограма, смятам че с достатъчно повторение и достатъчно серии, ще имам ефекта не виждам защо да го нямам, това е натоварване като всяко друго и при всяко такова се прави мускулна маса. За първото упражнение, дето човека в първите постове е дал линкове, бях сигурен за него а другите не знаех, ще ги започна и ще подновя темата след време, когато започна да виждам хубави и стабилни резултати.  А до това, че няма да направя резултат вкъщи без хранителна диета и без фитнес не е вярно, в предните ми постове в този форум писах.. бях с 30 кила наднормено тегло и само сланина висяха ми прелестите Хухуагха :D та със лицеви, коремни, ходене на ръце и удари с крак ръце хватки успях да сваля 5 килограма говора за удари с крак бойно изкуство почти всички хватки даже смея да твърдя, че мога да направя някои от каскадите на Undisputed 3-ката .. като сега съм с 5 кила по лек, но не ми виси нищо и това го постигнах за 1 година и няколко месеца, без хранителен режим без боцкане без нищо.. и обърнах към 25 килограма мускул дефакто защото съм само с 5 кила по слаб пък нямам сланини .. смятам, че това е по ефективно от фитнеса, но явно има упражнения които не ги правя в моята програма за да ми стнат така ръцете и сега да трябва да се допитвам до вас за упражнения.. защото е много грозно.. като триъгълник съм..

И благодаря на всички за отговорите, погледнах ги но ще правя това което мисля за добре :)

Мнението беше редактирано от Тайна Майна на 16.07.11 20:19.

TN

16.07.11
20:14

Такива рамена които аз си представям , рамена като “топки” , едва ли някой тук има,за да имаш такива рамена се иска да си културист направо,да речем Христомир Христов,подобни рамена биват , ама дали мислиш,че може да се направят ?! Дори да има знания,едва ли има толкова финанси , от по към 2000-2500 лева на месец.

Peace , motherfu**er :D

TN

16.07.11
20:21

Стефко,надявам се знаеш какво означава рамена на триъгълник ?! Ако можеш да направиш подобни рамена и то само с гирички и без хранителен режим и без боцкания (то не са нужни де ;) ) евала ти правя! Ето да видиш за какво става въпрос Клик и тук Клик

16.07.11
20:43

С дъмбели можеш да си правиш доста добри тренировки до време аз като бях 10-11 клас си събрах пари и си взех 2 дъмбела по 10 кила  и си ми вършеха много добра работа около 6 месеца. След това трябва или повече тежести или в кварталния фитнес.

TN

16.07.11
21:45

Ако имаш толкоз пари на тая криза да даваш за много дъмбели и после и щанги и тн ,давай , въпреки,че като помисля,че може да идеш във фитнес залата и за 20 кинта на месец,а с другите пари да изкупуваш била/кауфланд/lidl да останат без месо направо ми става жал :S

Мнението беше редактирано от The Next на 16.07.11 21:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1