Мобилна версия

Темата е заключена.
Прескочи до:

15.07.11
07:28

От време на време ми се налага да влизам през смартфона си, който не е много смарт, за да преглеждам форума и сайта, но дали собствениците на сайта някога са се замисляли относо възможноста за мобилна версия на изданието?
Съзнавам, че технологията толкова напредва, че скоро мобилните версии може да станат съвсем излишни, но все пак.

Благодаря Ви.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.01.15 21:42.

На следващата стъпка след замислянето сме.

15.07.11
10:04

Мите,аз много често влизам тук през Н8-цата си или през таблета,и да ти кажа не съм виждал затруднения или неудобства,единственото което е доста дразнещо последно време е този жълтия банер който изкача отдолу,при таблета се оправям ама глупавия симбиан ми отрязва опцията с бутончето затвори ,по скоро браузера му де

15.07.11
10:11

казано от Dean Petrov на 15.07.11, 10:04:

Мите,аз много често влизам тук през Н8-цата си или през таблета,и да ти кажа не съм виждал затруднения или неудобства,единственото което е доста дразнещо последно време е този жълтия банер който изкача отдолу,при таблета се оправям ама глупавия симбиан ми отрязва опцията с бутончето затвори ,по скоро браузера му де

А как се справяш с падащите менюта ?

казано от Dean Petrov на 15.07.11, 10:04:

аз много често влизам тук през Н8-цата си или през таблета,и да ти кажа не съм виждал затруднения или неудобства

Точно това имах предвид, когато казах, че технологията толкова напредва, че може да елиминира нуждата от подобна версия. Аз браузвам с C5-03 която е слаба машинка и срещам затруднения, но след няколко години слабите ще са като сегашния ти таблет и няма да има проблеми.

SP

15.07.11
11:23

ок

Мнението беше редактирано от SportFreak на 15.07.11 11:30.

15.07.11
11:24

И аз нямам проблем с отварянето, единствения недодтатък е, че кирилизатора към форума не се сработва с Андроида и само мога да чета. :(

@ImmortalSportFreak, нека не дърпаме темата в различни посоки според личните удобства.

За мобилните версии, нека направим паралел между такива за мобилен телефон и таблет. Вторите доста успешно се приближават до настолни компютри и имат повече сходимости, отколкото първите.

Кирилицата - мобилните ви устройства би трябвало да имат поддръжка?

Така и така сме на темата - според вас следва ли мобилната версия да е пълна реплика на основната?

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 15.07.11 11:36.

15.07.11
11:58

Би било добре, стига да е лесно постижимо технически и финансово.

15.07.11
12:10

казано от Димитър Михайлов на 15.07.11, 11:29:

Имам кирилица във вариант “руски”, обаче клавиатурата е по-зле дори и от BDS-а :D

15.07.11
23:24

казано от Margaritka на 15.07.11, 12:10:

Имам кирилица във вариант “руски”, обаче клавиатурата е по-зле дори и от BDS-а :D

Е как маргарита,аз ползвам Галакси таб 2,тоже с Андроид и съм свалил най пололярния килиризатор,има си всичко,работи на 6

Падащите менюта при Н8 излизат като падащ опростен текст ,на таблета са 1:1,нямам ядове

Смятам че няма нужда от мобилна версия,само може би рекламните банери трябва да бъдат пипнати

Доколкото разбирам от поста на г-н Михайлов, собствениците на сайта, вече са на една стъпка след замислянето, а на нас редовите потребители ни остава да споделим дали искаме мобилната версия да е пълна реплика на основната.

То е ясно, че следнякоя годинка сегашните смартфони ще са с технически възможности като сегашните таблети, които от своя страна ще са с възможностите като сегашните компютри.

17.07.11
22:29

казано от Dean Petrov на 15.07.11, 23:24:

казано от Margaritka на 15.07.11, 12:10:

Е как маргарита,аз ползвам Галакси таб 2,тоже с Андроид и съм свалил най пололярния килиризатор,има си всичко,работи на 6

Падащите менюта при Н8 излизат като падащ опростен текст ,на таблета са 1:1,нямам ядове

Смятам че няма нужда от мобилна версия,само може би рекламните банери трябва да бъдат пипнати

Знаеш ли какви са характеристиките въобще на тоя галакси таб 2 ?

Нямат много общо с повечето ( да не кажа всички ) джаджи които си носим по джобовете, а за това джоб не стига ( за телефони с Os и Wifi говоря)

Дано в мобилната версия на форума на страница да са по-малко мнения, че браузването така е кофти.

Мнението беше редактирано от Madboy на 17.07.11 22:31.

18.07.11
22:45

Мобилната версия си е необходимост. Сайтът се отваря чудесно и в цялата си прелест, но хаби повече интернет, зарежда по-бавно и подобни.
Аз имам още един лек въпрос, който пак е свързан с браузването през смартфоните, което при мен е 50% от времето. Преди текстът от форума се отваряше по друг начин. “Умният” го разпознаваше като такъв и като зуумвах сам го нагласяше да се побира на дисплея, а сега не е така. Едно клипче за демонстрация: http://www.youtube.com/watch?v=LaG9L6YDllM Някакви идеи?

@Margaritka, в маркета има българска клавиатура, просто напиши bulgarian keyboard.

В реда на мисли за мобилна версия, в същата тема ще пусна още едно предложение,за да не създавам нови теми и т.н :

Апликация BB-Team за iOS, Android и другите за които не се сещам в момента.

Много ще е готино да направите една такава, много по-лесно ще бъде за хората със смартфони.
Пример за вид на апликацията може да вземете от тази на Спортал,която е много добре оптимизирана.
Позволявам си да им напиша името, защото нямат общо с вас и едва ли ще са вид реклама. :)
А пък и форума ако успеете да интегрирате ще е муцка. :P
Поздрави.

01.09.11
04:07

казано от Николай Георгиев на 15.08.11, 16:40:

В реда на мисли за мобилна версия, в същата тема ще пусна още едно предложение,за да не създавам нови теми и т.н :

Апликация BB-Team за iOS, Android и другите за които не се сещам в момента.

Много ще е готино да направите една такава, много по-лесно ще бъде за хората със смартфони.
Пример за вид на апликацията може да вземете от тази на Спортал,която е много добре оптимизирана.
Позволявам си да им напиша името, защото нямат общо с вас и едва ли ще са вид реклама. :)
А пък и форума ако успеете да интегрирате ще е муцка. :P
Поздрави.

Да, напълно съм съгласен, аз често в движение влизам през smartphona за да си правя справка с храни... Ако има една апликация която включва меню-то с храните ще е много по удобно...
Иначе и без мобилна версия сайта е изключително удобен.

Мнението беше редактирано от sarfios на 01.09.11 04:08.

06.09.11
00:15

@sarfios - обикновената версия на сайта е удобна за мобилни устройства , стига да са с достатъчно голям екран :D Ами останалите които си разцъкваме с малките 2-2,4” екранчета ? :D На мен доста често ми се налага да влизам в сайта през телефона , първо доста бавно зарежда страниците (през GPRS) а и на малък екран е доста неудобно да се работи :) Ще се радвам много ако се пусне една мобилна версия на този страхотен сайт и форум :)

Липсата на коментари от наша страна да не ви кара да мислите, че не обръщаме внимание на предложенията. Напротив, продължавайте. :)

И нещо в аванс..

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 12.09.11 17:31.

Събота и неделя ми се наложи да сърфирам през полусмарт телефона и не беше много удобно, но щом не сте забравили за това наше предложение, ще си струва :).

казано от Иван Шишманов на 17.07.11, 07:52:

То е ясно, че следнякоя годинка сегашните смартфони ще са с технически възможности като сегашните таблети, които от своя страна ще са с възможностите като сегашните компютри.

Сякаш се оказах прав.
Преди няколко дни по препоръка на Emzo се снабдих с HTC Evo. Телефончето е по смарт от стария ми лаптоп и няма никакъв проблем със зареждането на версията на сайта.
Всички неща които на стария телефон отварях в мобилните им версии сега предпочитам да ги отварям в пълните им обикновенни варианти.

10

27.02.12
13:50

От както се появи анкетата, не мога да се логвам през телефона - анкетата не може да се махне, а като цъкна на полето за име и парола, не ми ги отваря. Анкетата е там, само че липса визуално. Някакви идеи ?

Може ли да провериш сега, анкетата не е активна вече.

10

01.03.12
00:48

В момента крада нет от комшията, а телефона ми не хваща от него. При първа възможност ще докладвам.
едит: хванах на терасата. Всичко е ок, вече мога да се логвам.

Мнението беше редактирано от 100il на 01.03.12 00:51.

12.09.12
10:22

Логването с изскачащото меню при натискането на бутона “ВХОД” е отвратително, по 5 минути го търся по екрана, защото дори не мога да го преместя, няма ли вариант при цъкане на “вход” директно да отваря на страницата само полетата за въвеждане на име и парола, а не те да витаят някъде из цялата страница ?

Благодаря ти, ще го съобразим това при зареждането от мобилни устройства.

16.09.12
19:34

Хак дъ планeeeет :D
HaX0rs няма нужда да пишете отдлени приложения за форума, вземе това и го нагодете към форума, най-много да трябва да напишете един плъгин и всички ще са happy и ще могат да четат форума докато са “до офиса на АКА бе форес” :D :D

Мнението беше редактирано от Wolfy на 16.09.12 19:38.

24.09.12
01:14

Ето ви плъгините, сложете ги към платформата и всички с мобилни устройства да ръкопляскат на ръководството :D

http://www.tapatalk.com/activate_tapatalk.php

Благодаря ти за идеята. Работим над мобилна версия на форума вече, но ще видим каква е възможността да ползваме и този вариант (нашата система я няма сред подходящите в списъка).

24.09.12
10:51

Това би било страхотно. Ще се радвам да се случи.

24.09.12
14:28

Пуснете един мейл до тапаталк за плъгин, за вашата платформа, да стане откриваем за приложението и готово.

24.09.12
14:48

Ей адаш, и аз мислех да пускам такава тема ...

Бтв форума има известни неудобности, когато се отваря през продукти на епъл.

24.09.12
14:49

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/54595#p-818911

23.09.12
23:58

Една идея, защо не направите форума откриваем за мобилното приложение ” tapatalk” което е много удобно за всякакви форуми .

24.09.12
17:22

казано от Redalex на 24.09.12, 14:48:

Бтв форума има известни неудобности, когато се отваря през продукти на епъл.

Неудобностите са с всяко мобилно устройство независимо дали ползва Андроид, Ейпъл ОС или Уиндоус. Специално за Андроид, форума най-добре се визуализира със Опера.

24.09.12
18:32

аз имах предвид, че ако вляза във форума през макбук и цъкна върху качена снимка, същата излиза в следния вид:
(т.е. малко поленце в което трябва да скролвам нагоре надолу и наляво надясно)

Мнението беше редактирано от Redalex на 24.09.12 18:33.

24.09.12
22:15

Същата работа е и на Андроида.
Валдис - съгласи се, че не мога да имам 10 браузъра и с всеки да отварям различен форум, с който браузър той се отваря най-добре.

Мнението беше редактирано от Madboy на 24.09.12 22:16.

24.09.12
22:36

казано от Redalex на 24.09.12, 18:32:

аз имах предвид, че ако вляза във форума през макбук и цъкна върху качена снимка, същата излиза в следния вид:
(т.е. малко поленце в което трябва да скролвам нагоре надолу и наляво надясно)

Деба, аз си мислех, че така е нормално :D

24.09.12
22:37

казано от Madboy на 24.09.12, 22:15:

Същата работа е и на Андроида.
Валдис - съгласи се, че не мога да имам 10 браузъра и с всеки да отварям различен форум, с който браузър той се отваря най-добре.

А къде точно видя да те агитирам да имаш 10 браузъра?

ПП Аз съм си решил проблемите със форумите, които ползвам. По-лесно ми е да го направя сам, отколкото да мрънкам и да се моля  във всеки един форум да направят нещо по въпроса.

Мнението беше редактирано от Valdis на 24.09.12 22:41.

25.09.12
14:42

И аз мога да го реша, като вместо да си нося телефона в джоба си нося лаптопа в раницата, но нямам нужда от такива излишни дейности.

20.12.12
21:18

Та скоро май няма да я бъде мобилната?!

16.03.13
19:54

Мобилната версия стана още по-далечна химера с последните ъпдейти на визията (devil)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1