16.07.11
22:26
здравейте!
Аз съм на 14г. начинаещ, висок съм 170см. и тежа около 55кг.С тази програма искам да развия горната част и краката ,най-вече гърди и рамо.Тренировката протича около 50мин. без загрявката.Правя я 3пъти седмично през ден.
вдигане на щанга от лег 5х10
вдигане на щанга от полулег 5х10
флайс 5х10
раменна преса 5х5
бицеспово сгъване с щанга 5х5
клек с щанга 5х10
Въпроса ми е ще има ли ефект (не нещо забележително)
благодаря ви за отделеното време!
16.07.11
22:30
няма гръб, няма трицепс няма нищо сякаш... като ще тренираш тренирай всички мускули ;) тази програма ти си си я измислил сигурно затова ти казвам да не тренираш по нея :) те хората са го измислили преди тебе ти не прави нови открития в бодибилдинга
16.07.11
22:37
Тренирай здраво и тва е..и Кристиянчо има хора дето цял живот си правят само лежанка,тъй че кво :)
16.07.11
22:46
Не е хубаво да тренираш само определени мускулни , може да наблягаш повече на някои , но другите не трябва да се забравят .Аз като теб съм висок 170 см, тежа 55-56 кг и сам на 14 гд.Иначе трябва да включиш и личевите опори за горната част и бягане за краката.Незнам само тая щанга как не ти омразва , аз тренирах с дъмбели преди ся не смея да ги погледна .
16.07.11
22:47
е туй правилно е :D то и има хора който цял живот не са направили една истинска тренировка за крака ама дай да правим като тях ли :D :D
неискам да правя открития, а просто да заякна.Тази седмица почнах и има ефект не е кой знае какво, ама все пак 1 седмица само
и за това искам вашето мнение.
В една статия прочетох че лег напряга и трицепса.А за краката мисля че клека е достатъчен или трябва поне още едно упражнение да вместя?
Мнението беше редактирано от vjM96 на 16.07.11 22:59.
16.07.11
23:10
Нужна ти е една програма която да включва упражнения за цялото тяло , в сайта има мн примерни , от които можеш да взаимстваш има страшно много информация и няма смисъл да си правиш експерименти без да си навлязал добре в материята .
ok ndmerih http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1S9oPNxRu oba4e moga li da zamenq skricepsa s ne6to za6toto ne razpolagam
Мнението беше редактирано от vjM96 на 16.07.11 23:18.
също така и упражненията за крака немога да ги правя, разполагам само с лежанка и дъмбели
16.07.11
23:20
Сайта и форума са прекрасни. Има изключително много информация. Може да се научи много, наистина много, но... защо когато някой пише, че е НАЧИНАЕЩ и, че няма никакви знания, като добави, че иска да наблегне на ръцете, веднага му се подигравате ? Какво ви е направил човека? Иска да има големи ръце - тренира ръцете. Не му харесват големи крака - не ги тренира. Ръцете няма да му спаднат, ако не прави клек, а и няма да му пораснат пряко от клека. Може да кажете, че програмата не ви харесва, като добавите или махнете нещо от нея, също така да му предложите режим, като му обясните, че трябва да се спазва и, че с него резултатите са много по-голями, но направо да казвате на хората, че не стават за нищо... при положение, че на 95% от тея “мозъци” храната и тренировките им са под всякаква критика, а за тялото.... е, има някои генетично надарени, но са едва 1-2%
Мнението беше редактирано от SportFreak на 16.07.11 23:21.
16.07.11
23:28
казано от john cena на 16.07.11, 23:16:
ok ndmerih http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1S9oPNxRu oba4e moga li da zamenq skricepsa s ne6to za6toto ne razpolagam
Скрипеца можеш да го заместиш с много неща например може да правиш гребане с щанга или с дъмбел , а ако е за трицепс можеш да правиш френско разгъване примерно
казано от john cena на 16.07.11, 23:20:
също така и упражненията за крака немога да ги правя, разполагам само с лежанка и дъмбели
Можеш да правиш с трицепса само с дъмбелЕ увас - френско,разгъване с дъмбел зад глава, кик-бек.. за крака напади и отпади с дъмбели,клекове с дъмбели,тяга за задно бедро с дъмбелЕ..
благодаря ви за предложенията!обаче неразбрах за що не е подходяща тази програма единствено заради гърба, защото мисля че клека ми е достатъчен, а относно трицепса http://www.4fitnessbg.com/articles/view/34.htm
Мнението беше редактирано от vjM96 на 17.07.11 00:38.
казано от john cena на 17.07.11, 00:37:
благодаря ви за предложенията!обаче неразбрах за що не е подходяща тази програма единствено заради гърба, защото мисля че клека ми е достатъчен, а относно трицепса http://www.4fitnessbg.com/articles/view/34.htm
Ако клека ти беше достатъчен за краката(при това собствено тегло), то и лицевите упори щяха да са достатъчни за гърдите.............................Трябва да ходиш и на малко лостчета да тренираш гърба..
Мнението беше редактирано от Riko на 17.07.11 00:51.
Аз попринцип през свободното си верме тернирам и на лост, но не редовно.А за краката намерих едно упражнение, което мисля че е ефективно - български клек с дъмбели
Мнението беше редактирано от vjM96 на 17.07.11 17:00.
17.07.11
17:11
казано от john cena на 17.07.11, 16:58:
Аз попринцип през свободното си верме тернирам и на лост, но не редовно.А за краката намерих едно упражнение, което мисля че е ефективно - български клек с дъмбели
Тренирай на лостовете всяка седмица 1-2 пъти за гърба. Българския клек е ефективен, ако имаш проблеми с баланса се насочи към друго упражнение защото трудно се балансира при български клек