Пушенето

25.05.04
16:53

Нали не е много фатално, че пуша. Освен, че убивам белодробни клетки май други отражения няма. Тоест мисля, че не забавям растежа на мускулите. Не съм търсил материали по темата, просто инцидентно ми хрумна да ви питам. Та какво мислите по въпроса, освен, че във всички случаи е по-добре да не пушиш? Харесва ми и не искам да ги спирам. Успокойте ме нещо.

SN

25.05.04
18:26

Ne sum mn kompetenten po vuprosa no moqta logika e takva : pu6eneto stesnqva kruvonosnite sudove koeto vodi do po slab pritok na kruv kum muskulite .A za da ti rastut muskulite ti trqbva pove4e kruv :wink: Neka i nqkoi drug da si kaji mnenieto

FL

25.05.04
18:37

skoro bqh 4el edna statiq,v koqto mi napravi silno vpe4etlenie opredelenieto 4e tiutiunopu6eneto e klasov problem-kolkoto edin 4ovek e po bogat i po visokoobrazovan,tolkova e po malka veroqtnosta da pu6i i obratno kolkoto e po beden i neobrazovan tolkova e po golqma veroqtnosta da pu6i.
tova ne go kazvam za da te obidq,a za da se zamisli6!
Цигарите са канцерогенни (причиняват рак). Такива са защото са едновременно и мутагени и имуносупресори. Мутагените са вещества причиняващи мутации - нарушения в генния апарат на клетките , а някои мутации водят до безконтролно размножаване на клетките. Имуносупресорите потискат имунната система, която се бори както срещу инфекциите, така и срещу това неограничено клетъчно деление. Понеже тютюнопушенето потиска имунитета, понякога е възможно автоимунните заболявания (болести, дължащи се на свръхактивиран имунитет), като например бронхиалната астма, да се влошат при спирането му.
Въпреки, че пушачите обикновено ги плашат с рака на белия дроб, най-често те умират преждевременно от сърце, а не от рак. При тях е повишен рискът от стеснение и запушване на кръвоносните съдове, което може да доведе до миокарден инфаркт, внезапна смърт, мозъчен инсулт, нарушено кръвоснабдяване на крайници.

LE

25.05.04
18:53

Muhahahaha а така ФЛуфил уби момчето:)!Тои пита дали ще му вреди на тренировките,а вие го накарахте да се замисли защо живее!!!
Наистина нещата на които вреди пушенето са много!
Хареса ми определението за цигарите което видях във един филм-РАКОВИ КЛЕЧКИ!
Знам за един европеиски шампион по културизъм които пуши и казва че въобще не му вреди!Четох едно интервю в Олимп!
Специално бе зададен този въпрос за пушенето и тои отговори че по никакъв начин не му пречи!
Но според мен пречи чисто психически на тренировките а не от гледна точка на биологията!
Пушил съм 5 години(от 4-върти клас :oops: ) преди да ги спра за 2 години(толкова горе долу са до момента)!
Много неща ти убягват от поглед по време на тренировки и въобще свързани с разбирането на материята културизъм!
Много те отпускат и въобще не влият добре на качеството на тренировката,така че поне преди тренировка не пуши! 
Между другото не се опитваи на сила да ги спреш,бях опитвал 1000-пъти и каквата и воля да имаш дори да успееш да ги спреш,след време при удобна ситуация веднага пак ги почваш!
Трябва да промениш себе си,определено едното от нещата които карат хората да пушат е скуката(вземи хвани некои яко гадже създаи повече интереси,направи си собствен стил на живот с които да покажеш че си над навика и пуши само за удоволствие а не като навик,аз също понякога пия,пуша и трева и цигари но това е само  в определена ситуация,както се казва за шоуто,но не оставам да ми стане навик)!

FL

25.05.04
19:14

Muhahahaha lesno,6to ne 4ete6 do krai.(naprimer 4e sa мутагени и имуносупресори,ako tova nqma ob6to s trenirovkite,popravi me)

ВН

25.05.04
20:31

http://www.smokinglungs.com/cyber-gallery/ - рака вече се оперира и в едно 20% от случаите успешно! Сега по-спокойно ли ти е :?:

25.05.04
21:56

az sum pu6il i spokoino moga da kaja,4e potiskat apetita!!!Napulno suglasen sum s lesno_nema pieneto(bez bira,de) i pu6eneto za 6outo

FL

25.05.04
22:26

andrew,kakav apetit 6te potiska6 sled kato alkohola v 1gr ima 7kal(1g maznini=9kal),toi sa6to taka angajira 4ernodrobnite enzimi za razgrajdaneto si,kato prez tova vreme 4erniq drob ne proizvejda gliukoza.
da ne zabravqme 4e potiska otdelqneto na kortizol i raztejen hormon+cigarite za 6outo se trenira super,muhahahaha :wink:

25.05.04
23:38

дано не напиша някоя велика глупост, но мога да изкажа едно женско мнение, като човек , който се е занимавал с диети....

...всеизвестно е сред жените, а и серд мъжете вероятно, че отказването на цигарите директно повлиява телесното тегло в посока увеличение или качваш за няколо месеца поне 10-15 кг,

..какви са механизмите и защо е така и как това ще повлияе споруващ са сериозни теми, но помисли си ако ги откажеш качиш тези килограми, но не като мазнини а като мускули, нали ще тренираш все пак

... до колкото се сещам се забавя метабилозма(никотина го ускорява) и се повишава апетита и като не държиш цигара все гледаш да я заместиш с нещо, а храната е най-под ръка (това можеш да го избегнеш-не си някоя глезла)

26.05.04
13:27

Не съм съсем наясно с ефекта от тютюнопушенето, но наскоро четох изследване, което доказваше, че никотина спира развитието на някои клетки в тялото, особено при подрастващите. Да не забравяме, че това все пак е растителна отрова!!!

26.05.04
14:22

може да съм много млад, но за съжаление съм пушил много години. Трябва да ви кажа че много съжалявам за това. При мен цигарите не убиваха апетита ми, даже напротив - след ядене като изпуша една цигара след един час пак съм на масата. Когато човек спира цигарите качва мазнини - това твърдение не е вярно! Качва се по време на спирането - тогава човек гледа да се занимава с нещо за да не мисли за цигари и това най-често е яденето. Но при мен нямаше този ефект - не съм качил кой знае кокло, даже е малко. Най лошото на цигарите според мен е това че ти пречат да провеждаш кардиото нормално - нямаш въздух и така се изморяваш много по-бързо.
Много известно културисти пушат - например Маркус Рул каза че пуши (има го в новото му видео), както и световния шампион в кат до 85 кг за 2003.

26.05.04
17:29

Аз да ви кажа, пуша вече десетина години с една година прекъсване.
Като ученик се занимавах с билдинг и наскоро пак започнах.
4 километра ги бягам за 20 минути без особено усилие. Бягал съм и по 10 км за час с по-бавно темпо. Тоест не ми пречи много тютюна, обаче пък ако не бях пипвал цигара сигурно щях да съм в още по-добра форма. Тютюна пречи при спринтовете според мен, тогава се задъхвам.
Но тежката дума ще си я каже след като прехвърли човек 40 години.

Най-големия ми порок е, че много ми се пуши след тренировка. Киселото мляко и цигарата след билдинг са ми нещо като дрога.

26.05.04
18:38

Щом не ти пречи, тогава няма проблем. При мен нещата се бяха доста усложнили защото не можех да издържа да избягам 600 м с никакво темпо!!! Също така, допреди 2 години, когато все още не бях отказал цигарите, пушех по средата на тренировката, защото не можех да издържам 1,5-2 без цигари! Но сега ти казвам честно че се чувствам много по добре (пък и имам повече пари  :D )

15.03.05
22:14

аз ви казвам от личен опит за 1 година пушене 1 сант не сьм порасьл(на височина) преди 4 месеца ги спрях и сьм 1 сант отгоре....е вредят ли ми цигарите на тренировката...? 8)

15.03.05
22:14

брат колко пати да кажа цигарите те ебават  мамата
Моля въздържайте се от нецензорирани изрази и т.н. !
по-здрави
Емил

15.03.05
22:34

[quote author=“zelkata”]брат колко пати да кажа цигарите те ебават  мамата
Моля въздържайте се от нецензорирани изрази и т.н. !
по-здрави
Емил

И аз така мисля то имаме сигорно 6 теми вече по тоя въпрос направо писва да се повтаря едно и също. Цигарите ти ебават  мамата!
по-здрави

15.03.05
22:38

емил_мло браво брат така си е и умната :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1