Изгаряне на мазнини и орелефяване

17.07.11
19:30

Здравейте на всички. Висок съм 166см. 76кг. Искам да отслабна и същевременно да се орелефя (да стигна до 66-68кг.). За целта сам се насочил към комбинацията BCAA + L-carnitine + FatBurner + Protein. Чудя се протеина какъв да е (суроватачен или яйчен). Тренирам 3 дни в седмицата (Понеделник,Сряда,Петак), като през всеки трен. ден бягам по 50мин. (кардио). Приемах Л-Карнитин и фет-бърнер.
Моля ако някой има по-добър начин, да сподели, ще му бъда много благодарен.Всякакви коментари ще бъдат положително приети от мен. :) Благодаря Ви, предварително!!!

17.07.11
19:48

Недей да благодариш предварително ами потърси във форума, разгледай мъжките дневници, има няколко подраздела за различните хранителни режими. През ден се пускат по една - две такива теми мисля, че ако се разровиш из сайта ще намериш предостатъчно информация по-въпроса, не мисля че някой ще има желание да ти отговори ако не си отделил и 10 минути да потърсиш а пускаш направо нова тема :)

Мнението беше редактирано от Ivan Iliev на 17.07.11 19:49.

17.07.11
20:28

Мислиш, че не съм потърсил ли? Не е така. Рових се из целия форум, намерих доста полезни теми, но не намерих достатачно информация за това което искам.А пък и искам да вида какво ще кажат другите за комбинацията коят сам замислил и дали да не сменя протеина с нещу друго (или пук да добавя). Четох, но всеки иска различни неща... всеки с проблеми те си. Мерси все пак !!! :)

17.07.11
21:52

какво да ти кажа брат :) Твоите кила съм, 5см по висок всичко ми е ок само корема не си харесвам. Взех си л-карнитин, обаче не правех кардио както трябва. Аз тренирам 5 дни  в седмицата, тичах 2та дни дето почивам, приемах по-малко калории и тн, ефектът беше следния : Орелефих се доста навсякъде, но корема си остана. Моя съвет е : Сутрин тичай, вечер тренирай. Поне 40 мин кардио преди тренировка, увеличи тренировъчните дни и намали мазнините и ефекта ще е налице :) Моя мързел ми попречи да правя кардио и общо взето карах само на 2дни тичане :) Със същия л-карнитин брат ми свали 6 кг за 3-те седмици през които се пие карнитина.

17.07.11
22:03

Кажи какъв е Л-Карнитина, на коя марка и как го приемаш. А за корема ... :( и моя е отпуснат, за щастие имам добра форма на тялото и не си лечи много. Аз тичам по 50мин. на кростренажор или патека, а в почивните дни сам или на работа (тежка работа с доста силови натоварвания) или ходя на село и там пак силови. Кажи за Л-карнитина .. Мерси !!!

17.07.11
22:22

Наистина има адски много писано по твоята тема, но накратко ще ти кажа че хранителния ти режим е най-важен, след това тренировките. Ти тренираш добре, 3 пъти седмично е ок, тренирай тежко недей се размотава във фитнеса. Прави интервално кардио след всяка тренировка, напиши в търсачката какво е интервално кардио ако незнаеш, по-кратко е от твойте 50 минутни “маратони” но е по-ефикасно. Храненето няма да ти обяснявам как има безкрайно много писано в сайта и теми и статии. От добавките протеина или БЦАА са силно препоръчителни за мене поне, останалите добавки не вярвам да усетиш голям ефект. От протеина сам по себе си не се отслабва, но си набавяш нужния протеин за деня много по-лесно, следователно по-лесно се спазва калорииния дефицит които трябва да гониш.

И междодругото и аз съм 166 висок и съм 61кг в момента. Преди 2-3 месеца бях 68кг. Всичките ми дънки не ми стават вече, и все още не си харесвам корема напълно, така че имаш доста да поработиш. Най-важно е постоянството, и да не си помислиш, че ще отслябнеш за 3 месеца, и после ще се върнеш към предишния си режим, ще си върнеш килограмите за 0 време.

17.07.11
22:34

danitooo
Мерси за написаното. В какъв смисал ко казваш това “тренирай тежко недей се размотава в фитнеса”? А за протеина какъв би ми препоръчал суроватачен или яйчен? Аз се спрях на суроватачния, но все оше не сам сигорен ... и би ли ми препоръчал марка. :)

18.07.11
00:07

Аз лично не бих пил протеин Само БЦАА е достатъчно направи си циклично НВД недей дава пари за л-карнитин Йохимбина ще ти свърши повече работа в твоя случай както каза колегата не прави маратон защото ще останеш без мускули а корема ще си седи,а да не се размотаваш във фитнеса значи да правиш 30-45 сек почивки между серии и упражнения ;)
Колкото до марка за БЦАА-има много варианти разгледай в сайтовете да е микс с глутамин например (Xtend ,Modern BCAA,AXcell,BCAA Elite )
А за Йохимбина - Twinlab,Scitec

18.07.11
04:07

Той колегата ти  е обяснил, но и аз да отговоря. За тежкото трениране, имам предвид да даваш 100% от себе си по време на тренировка, така и така са само 3 пъти седмично, също както споменахме насочи се към интервалното кардио, доста по-тежко е от обикновено 50 минутно бягане.А ако си се насочил към протеин, не към БЦАА(по принцип може и двете), суроватъчния май е най-добрия вариянт като марка ми е трудно да препоръчам аз съм пил само на optimum nutrition gold standart-а и мисля, че ми действа добре.

18.07.11
08:21

Както съм написал по горе, мисля да пия протеин + Бцаа + фет-бърнер + Л-карнитине. Никаде не сам писал че ще пия само бцаа или само протеин. Искам да направя комбинация за по бързо и здравословно отслабване. А колкото до Л-Карнитина щом е излишен няма да си харча парите за него, но поне фет-бърнера ще взема.Мерси на всички, ще се вслушам в саветите Ви. :)

18.07.11
08:32

Не забравяй, че най-важното е хранителния ти режим,след това тренировките. В началото си мисля, че ще е по добре да почнеш само с протеин и в бъдеще да включиш останалите добавки, тогава е по вероятно да им усетиш силата, но ти си знаеш най-добре.

18.07.11
09:05

Ще помисля над написаното от теб, но вече сам си взел бцаа и мисля за начало да комбинирам с протеин и после да включа фет-бърнера. А за хранителния режим, мисля даже и да се консултирам с лекар, за да сам сигурен че няма да сам направил грешка. Снощи се рових из нета и намерих една НВД и няква “Катонна” (мисля че беше).Според мен НВД е по-добре, но моля, кажете вашето мнение. (мисля че не е това раздело за този въпрос, но моля да бъда извинен)

18.07.11
10:47

НВД не защото има ограничено действие от 8 седмици после тялото привиква и спира да сваля трябва да направиш Циклично НВД 6 седмици правиш 6дни ОКБ и 1 ДЕН +2000калории над БМР на 7мата седмица правиш Нормален калориен баланс нито + нито - и после пак правиш 500 калории дефицит аз лично видях голям ефект от това :) .Колкото до кетонна-та диета знам че излизането е много трудно и трябва да стане много внимателно за да не върнеш килата ;)

18.07.11
12:55

Като за начало, трябва да премахнеш джънк фууд-а от менюто си. Почни да си броиш калориите, старай се всеки ден да си в калориен дефицит, тоест ако на тялото ти са му нужни 2500 калории ти приемай 2000-2200. Препоръчвам ти да си набавяш по 2-2,5грама протеин на килограм телесна маса, а останалите калории от мазнини и въглехидрати без особено значение. Сам ще се убедиш, че за да си набавиш нужния протеин и да си в калориен дефицит, ще трябва да прибегнеш към хранене което досега едва ли си правил.

19.07.11
15:38

Да, прав си, ще трябва да сменя храненето си. Само че, се чудя кое е по-добре, мазнините да са повече или въглехидратите (не ги разбирам и за това задавам тези невероятно глупави въпроси, извенете ме)? Взех си БЦАА на UltraTeс, казаха ми че били “доволка”. Наистина ще трябва да се науча да си броя калорийте които приемам, но като не знам примерно колко калорий има един домат, едно домашно сирене или пък динята?

19.07.11
15:45

По принцип можеш всичко сам да си откриеш с търсачката било то в сайта или в google, но ето ти всички нужни храни с тяхните хранителни стойности.
http://www.bb-team.org/hrani

Ето ти и два хранителни режима които са препоръчителни за тебе.
http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1STPWrlq3
http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1STPWrlq3

Започни да ползваш търсачката за всичко което те интересува.

19.07.11
15:53

казано от Христо Цаков на 17.07.11, 21:52:

какво да ти кажа брат :) Твоите кила съм, 5см по висок всичко ми е ок само корема не си харесвам. Взех си л-карнитин, обаче не правех кардио както трябва. Аз тренирам 5 дни  в седмицата, тичах 2та дни дето почивам, приемах по-малко калории и тн, ефектът беше следния : Орелефих се доста навсякъде, но корема си остана. Моя съвет е : Сутрин тичай, вечер тренирай. Поне 40 мин кардио преди тренировка, увеличи тренировъчните дни и намали мазнините и ефекта ще е налице :) Моя мързел ми попречи да правя кардио и общо взето карах само на 2дни тичане :) Със същия л-карнитин брат ми свали 6 кг за 3-те седмици през които се пие карнитина.

Кардио преди тренировка е възможно най-лошия вариант. По лош няма..

24.07.11
20:50

А ако добавя Аминокиселини ??? (БЦАА + Аминокиселини + фет-бърнер + Протеин + Л-Карнитин) ??? Добре ли ще е, зашото един фр ми ги дава мн изгодно (понеже ги спря а му останаха доста) ???  Благодаря Ви...

24.07.11
20:52

А ако добавя Аминокиселини ??? (БЦАА + Аминокиселини + фет-бърнер + Протеин + Л-Карнитин) ??? Добре ли ще е, зашото един фр ми ги дава мн изгодно (понеже ги спря а му останаха доста) ???  Благодаря Ви...

24.07.11
20:57

Правете HIIT хора не хамстерско кардио при HIIT загубата на мускулна тъкан е минимална а е 10 пъти по ефективно .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1