Начинаещ - може ли направо с релеф да се започне?

01.06.05
20:58

Здравейте,
знам, че под мойта има друга тема, но....
Знначи тренирам 2 седмици базови упражнения... висок съм 184см. и тежа 77 килограма и съм си пълничък затова мисля направо за изгаряне да започна. То аз почти съм се решил де само ми кажете по принцип правилно ли е толкова рано да се започне?

01.06.05
21:03

2 седмици тренировки не са много, да не кажа нищо. Потренирай малко (поне няколко месеца), да поставиш основата, върху която после можеш да работиш (разбирай да орелефяваш).

X_

01.06.05
21:11

висок съм 184см. и тежа 77 килограма и съм си пълничък затова мисля направо за изгаряне да започна.

виж пълничък е пресилено за тези мерки,ако се засилиш на “чистене” ще останеш кожа и кокал,тренирай си по сплит за начинаещи,работи по изграждането на мускулна маса,но добре е да прочетеш повечко за храненето и да отсееш какво точно ще ти свърши работа.Успех!

02.06.05
09:01

Според мен поработи половин година за маса да натрупаш малко , щот ако почнеш да чистиш сега , ще станеш една клечка.

02.06.05
14:51

В този случай работи по схемите за начинаещи, но увеличи броя на повторенията. Ограничи тестеното и сладкото. Съветът ми е супер отживелица, но върши работа в 100% от случаите, с които съм се сблъсквал.
Успех!

02.06.05
14:59

Начинаещ - може ли направо с релеф да се започне?

Никъв проблем нямаш.

Ако искаш да започнеш направо с релефа, почвай направо с тренировки за маса с много ядене-разделно.

:D Това не е базик. :)

02.06.05
22:41

Абе аз си реших :)
понеже сега немога да спазвам специален режим до края на Юли ще трупам маса а Август ще чистя със НДВ + карнитин.

Иначе от началото на Юли ще тръгна и на плуване, че хем докато юли си трупам и да чистя...

А да ви питам плуването чисти ли мазнини? Защото сега докато трупам маса на фитнес може да чистя мазнини с плуване?

2 в едно пак става :D

02.06.05
23:50

[quote author=“Footman”]Абе аз си реших :)
понеже сега немога да спазвам специален режим до края на Юли ще трупам маса а Август ще чистя със НДВ + карнитин.

Иначе от началото на Юли ще тръгна и на плуване, че хем докато юли си трупам и да чистя...

А да ви питам плуването чисти ли мазнини? Защото сега докато трупам маса на фитнес може да чистя мазнини с плуване?

Виж, трупане + чистене, или качествено трупане не е проста работа, даже си е бая трудоемка, но не и невъзможна.

Според мен, ти нямаш релеф, не защото си прекалено мазен, а защото нямаш достатъчно мускулна маса. Може и да греша, но... все пак сериозна разлика ръст килограми имаш...

Плуването спомага за чистенето, ако се прави добре, но понякога може да възпрепятства релефа, за сметка на структура на тялото. Плувците по правило имат добри тела.

Прочети повече имфо за хранене/диети, рецепти и състав на храните./ и тренировки и като ги осмислиш, ще имаш по-добри резултати.

Успех

04.06.05
23:23

Офтопик:Искам да питам доста [url]МУСКУЛНА маса ли се сваля при релефа,защото и аз мисля да го започвам,но ме е страх да не си пропилея 9 месеца труд :cry:

05.06.05
08:52

Да при релефа се изгарят подкожни мазнини.

BA

05.06.05
11:18

[quote author=“Footman”]

Плуването е като цяло е за отслабване... може и да изчистиш, но по-лесно става с бягане, защото при плуване телесната ти температура е по-ниска.
И според мен не започвай с тренировки за релеф. Нямаш нужния опит ако ти се отслабва тренирай по схема за начинаещи и прави крос след тренировката или ако искаш плувай, или карай колело изобщо някаква кардио дейност.

07.06.05
18:25

Ам от така наречените “кардио машини” в залите има ли смисъл?
Или е по добре тичане/плуване?

07.06.05
21:29

Определено има смисъл... 1во е по-лесно(в смисъл да си тичаш на пътеката или въртиш на велото и да не се притесняваш, че някой ще те прегази  :wink: ) и 2ро е по-ефективно според мен... поне велото е по-добро от колелото, а и кардио машините ти засичат време, скорост, пулс и такива глезотии :)

08.06.05
09:25

[quote author=“Footman”]Ам от така наречените “кардио машини” в залите има ли смисъл?
Или е по добре тичане/плуване?

Предлагам ти да ги ползваш по 10-15 мин. след тренировка, но затова пък на следващия ден пълна почивка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1