10.06.11
23:22
Някой охранител от форума или някой на ясно с нещата да ми каже как стоят нещата при охранителите на дискотеки - горе долу какво е заплащането при средно големите дискотеки, какви момчета се търсят, трябва ли ми някакъв боен спорт (бокс,кик-бокс,борба), има ли шанс за ‘издигане’ в професията и други подробности ако се сещате.
Дали могат да ме вземат в СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма) ако съм татуиран?
P.S. Смятам да се насоча към работа с ‘повече екшън’ :D
10.06.11
23:29
Ако си сериозен, а не търсиш само екшън - разгледай http://security-college-bg.com
В голямо заблуждение си за ” екшъна ”
Мисля, че може да те вземат стига татуса да не се вижда като си облечен, примерно ако е по-малък и ти е на гърба мисля, че нямаше проблем. Ако ти е на лицето примерно ще ти правят проблеми .
Екшъна е свързан с изкарване на пияни неадекватни хорица:)
А пък този колеж по охрана и сигурност е голям т... 3 ма души познавам които се записаха и се отписаха след 2-3 месеца.
Мнението беше редактирано от Madboy на 10.06.11 23:31.
10.06.11
23:31
Малък си и за това ти се ще нещо такова. Учи за нещо на бюро.
казано от igra4o на 10.06.11, 23:22:
Някой охранител от форума или някой на ясно с нещата да ми каже как стоят нещата при охранителите на дискотеки - горе долу какво е заплащането при средно големите дискотеки, какви момчета се търсят, трябва ли ми някакъв боен спорт (бокс,кик-бокс,борба), има ли шанс за ‘издигане’ в професията и други подробности ако се сещате.
Дали могат да ме вземат в СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма) ако съм татуиран?P.S. Смятам да се насоча към работа с ‘повече екшън’ :D
1. За СОБТ съм сигурен, че немалък татус на рамото не е пречка, така че явно може. Със сигурност не навсякъде де (за лицето ти казаха, примерно), но не е определящо като цяло.
2. За бойния спорт като условие имам чувството че никъде не го слагат, даже като знам какви хора го работят това на някои места направо не ми се подхваща темата какви момчета търсят ... а пък недай си боже да ти се падне някакъв от тия големите зайци за колега и да трябва да се разправяш с 3-4 дърти пандизчии (реална е историята, макар да не се е случвала точно на мене) - те тогава ще го видиш екшъна...
3. За издигане в професията - ще направиш контакти, но не очаквай да стане като в Scarface ;) Общо взето издигането ще ти е ако успееш да се махнеш от нея, което с пропиляното време ще става все по-трудно.
4. Заплащането няма да ти хареса, а точно тази работа като цяло хората целенасочено гледат да я избягват при наличие на алтернативи, затова
казано от head_hunter на 10.06.11, 23:31:
Малък си и за това ти се ще нещо такова. Учи за нещо на бюро.
Мнението беше редактирано от G33K на 11.06.11 00:05.
11.06.11
00:48
Нещо си збъркал приоритетите , целта е ти да имаш охрана :D А ако искаш да ставаш “играч” тия времена на охраните отминаха. Цели се на високо, може да ти се струва романтика да крачиш в тинята, но след време щи се вижда трагедия.
11.06.11
01:08
Според мен тая професия е за между другото докато работиш по главните си цели.
А и като гледам охраните по дискотеките... по някой път ми става смешно.
11.06.11
07:41
Нямам представа какво е точно, но охрана по дискотеките...това не е работа за мен. Не и такава, която да работиш цял живот.
От другата страна - лична охрана е нещо друго. Като естествено зависи на кой си лична охрана, но така или иначе никаквиците нямат охрана. :) Та, един познат започна преди известно време като лична охрана. За парите си заслужава определено. Така и не ми каза колко му плащат, но намекна, че остава наистина доволен. ;) Какво му костваше това обаче - лично време клонящо към нула. Дори и да му свърши смяната, винаги е на повикване. Дори и през нощите. Трудно си позволява да излезне някъде, да замине...да прави каквото и да е. Може само при него да е било така. При други телохранители не знам. Специално като бойно изкуство имаше само дълги години ММА, но ако ще си охрана на наистина голяма клечка сигурно ще ти трябва някакво специално обучение. Мисля, че вече не работи това. Каза, че не се издържа на стреса и загубата на лично време :)
казано от ProXxX на 11.06.11, 07:41:
Може само при него да е било така.
Не ;)
2 часа през ноща ти звънят, 2:30 си в колата и с 220 към морето, към Гърция, към Турция, към Европа, където - там. По всяко време. И тия пари дето ти ги дават колкото и да са все ще са достатъчни, щото освен да ядеш друго почти не остава за правене. Знам доста хора да са изкарали на тоя режим немалко време, но някой да е доволен от развитието на кариерата си не се сещам (освен тия, дето се измъкнаха :D ).
Общо взето сигурно в един момент изглежда романтика, обаче всъщност нищо романтично няма да си обслужващ персонал. При положение, че хората които нямат възможност да работят друго и им се налага не искат да го правят, не виждам защо някой с алтернативи (на тази възраст би трябвало да има достатъчно) би се набил точно там.
казано от huckleberry на 11.06.11, 00:48:
Нещо си збъркал приоритетите , целта е ти да имаш охрана :D А ако искаш да ставаш “играч” тия времена на охраните отминаха. Цели се на високо, може да ти се струва романтика да крачиш в тинята, но след време щи се вижда трагедия.
Аз си спомням на 15 като бях че всички искахме да сме в гетото и там да си живеем, да си слушаме рапец и да си носим гащите на коленете - на една възраст е нормално човек да се цели в дъното, важното е да не вземе верно да иде там, че после трудно се плува нагоре.
Мнението беше редактирано от G33K на 11.06.11 08:30.
11.06.11
09:11
Виж сега, СОБТ също не е романтика - хората взимат по макс 1200, но за момент си представи ако ти се падне някой “умник” за пряк началник. Спомни си и случая “Белите брези” и ще видиш, че тая система не си заслужава /там застреляха един от най-добрите снайперисти на балканския полуостров и човека остави две деца сирачета/. Отделно за СОБТ трябва да имаш стаж в МВР и пак не е гаранция, че ще влезеш. Върви учи нещо престижно, по възможност в добър университет, а екшъна винаги можеш и сам да си го направиш /имаш ли достатъчно средства/.
В нашия фитнес тренира едно момче - боксьорче та ми разказа следната случка:
Работил като охрана в дискотека - става проблем, изхвърлят тоя дето правил проблемите, но рано сутрин, когато затварят онзи се връща с приятели и няколко тръби в ръце. Резултата - болница и счупени лицеви кости. Имам усещането, че тея работи си ги мислиш по по-различен начин, отколкото стоят в действителност.
11.06.11
09:23
igra4o
Нормално е,за твоята възраст,безакълност,хормонален дисбаланс и младост,спокойно,аз на твоите години имах далеч по шантави идеи,някой от които ми излязоха през носа :)
Тук колегите са го споменали,напълно и подробно.
В СОБТ заплащането е мизерно,ще те използват,изплюят и захвълят на 30-35 години навън без реални способности..още повече че интригите,гадостта и подлостта в МВР са на висини които ти неможе да си представиш
И ако си мислиш че един охранител може да изхрани семейство жестоко се заблуждаваш
Учене му е майката,и си избий тия охранителски тъпотии от главата
Ако си охрана на правилният човек,може един ден магистрали да строиш...
Аз съм в строителния бизнес.....от 1995та може би,и честно казано незнам някой,от Колонел насам да е строил нещо,визирам охранител...не че няма константни опити разбира се,ама то бъбреци трябва,бъбреци...
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 11.06.11 09:24.
казано от Biad__ на 11.06.11, 11:35:
казано от Dean Petrov на 11.06.11, 09:23:
Аз съм в строителния бизнес.....от 1995та може би,и честно казано незнам някой,от Колонел насам да е строил нещо,визирам охранител...не че няма константни опити разбира се,ама то бъбреци трябва,бъбреци...
Това си беше просто шега,имах предвид нашият любим настоящ премиер.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 11.06.11 11:46.
18.07.11
09:20
казано от Biad__ на 11.06.11, 00:39:
:D
14.08.11
07:50
казано от igra4o на 10.06.11, 23:22:
Дали могат да ме вземат в СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма) ако съм татуиран?P.S. Смятам да се насоча към работа с ‘повече екшън’ :D
За София - между 40 и 60 лева
Боен спорт - разбира се ще ти е в плюс
Издигане в професията - Никакъв шанс
Важното е да взимаш адекватни решения, да биеш и да носиш на бой.
Понеже съм бачкал две години ти препоръчвам да се ориентираш към нещо друго по цивилизовано, освен ако не са ти належащи парите и имаш мерак да пробваш. Питай ако имаш други въпроси.