Подходящ ли е режима ми за сваляне в краката и корема ?

16.07.11
17:32

Здравейте
На 17 год. съм , на фитнес ходя от 2 години , 174см / 75 килограма . Имам излишни мазнини в бедрата и корема и искам да се опитам да ги изчистя .
Храненето ми е :
- Никакви мазни , тестени , шоколадови изделия .
- Редувам следните храни :
кисело мляко Верея ( 0.1% ) , ябълки , Пилежки паржоли на тиган БЕЗ ОЛИО , Варен орис или Варени картофи отново без Олио , бял хляб , домати , краставици , сирене , вода , студен чай , енергиийни напитки .  4-5 пъти на ден ям .
Тренировката ми е :
- 3 силови тренировки в седмицата + 3-4 кардио тренировки по 3.5-4.0 км тичане на тренировка . Силовите тренировки ги карам от 2 години , а тичането от 1 седмица насам .

Очаквам мнения , Благодаря :)

Темата беше редактирана от -Go hard or Go home- на 16.07.11 17:36.

16.07.11
20:58

Продължавай с тичането , а още за краката може да използваш въже .Храниш се изключително здравословно  , може само да смениш хляба . Белия хляб е боклук , взимай пълнозърнест или типов .Също студения чай и енергийните напитни не са полезни , но ако ги пиеш в малки количества няма проблем . Няма нужда също да се лишаваш изцяло от сладкото и тестеното , в малки количества няма да ти повлияят.

Мнението беше редактирано от Vasil Kovachev на 16.07.11 21:00.

TN

16.07.11
22:02

Нещо си се объркал с тия ябълки,оризища и тн.. Също така избягваш и мазнините,защо ?

Повече инфо за тренировката и за хранителният ти режим = по-голямa помощ от членовете на форумът,ти прецени ..

Мнението беше редактирано от The Next на 16.07.11 22:02.

18.07.11
12:01

Мазнини се горят с малки, но много продължителни натоварвания. Купуваш си читав велосипед и всяка събота и неделя започваш да караш по 10 - 15 км. и да увеличаваш с по 5 - 10 км. на седмица. Другият вариант е плуването, но пак трябва да плуваш поне по 1 час, три пъти в седмицата или 1,5 - 2, 2 пъти седмично.

18.07.11
12:30

казано от Иван Д. на 18.07.11, 12:01:

Мазнини се горят с малки, но много продължителни натоварвания. Купуваш си читав велосипед и всяка събота и неделя започваш да караш по 10 - 15 км. и да увеличаваш с по 5 - 10 км. на седмица. Другият вариант е плуването, но пак трябва да плуваш поне по 1 час, три пъти в седмицата или 1,5 - 2, 2 пъти седмично.

В голяма грешка си Мазнините се горят с големи и ТЕЖКИ натоварвания ,тренировки с тежести ,HIIT(high intensity interval training)
Когато правиш обикновено кардио както ти си описал покачваш аеробния капацитет на тялото като покачваш аеробния капацитет то гледа да ограничи разхода на кислород а как най-лесно да го ограничи като изгори мускула който изисква много кислород сравни Маратонец със Спринтьор разликата в телата е потресаваща ,Така че ако искаш да си релефен големите кардио натоварвания нямат място в тренировката ти ,също така Кратките но тежки натоварвания имат по голям ефект в изгарянето на мазнини защото те “нараняват” тялото за цял ден понякога за 2 а когато тялото “поправя” мускулните влакна гори много повече енергия и ускорява трайно метаболизма.

18.07.11
13:03

Момчето е на 17 години и поне според мен,  HIIT не е никак добра идея за тази възраст.

По-добре е да свали излишните килограми с интензивно кардио, макар и с лека загуба на мускули и после да си навакса маса, обем и релеф, отколкото да си прави експерименти със здравето и растежа.

18.07.11
13:50

казано от Иван Д. на 18.07.11, 13:03:

Момчето е на 17 години и поне според мен,  HIIT не е никак добра идея за тази възраст.

По-добре е да свали излишните килограми с интензивно кардио, макар и с лека загуба на мускули и после да си навакса маса, обем и релеф, отколкото да си прави експерименти със здравето и растежа.

Няма никакво значение HIIT не вреди по тази логика защо да спортуват хората като малки като HIIT вреди пи положение че всички спортове са един як HIIT примерно лека атлетика ,футбол,баскетбол,Бокс и т.н при всички тези спортове пулсът ти се покачва така че не е вредно ,а другото нещо не става да свалиш и да качваш само чисто пак ще се омазни като качва и после пак да тича по твоя начин и да изгори отново всичко ? Няма смисъл по-добре е да тренриа тежко да прави HIIT и резултата ще е в пъти по-добър от това което ти предлагаш

18.07.11
16:25

Братле стига си писал глупости. Престани...Незнам дали нарочно тролваш..

28.07.11
17:58

Ще се доверя на бягането ( 4 пъти седмично по 4 километра с леки спринтове ) , като доказан начин за горене на мазнини  + 3 пъти силови тренировки в фитнеса  + лостове ( набирания , силови , кофи )
Благодаря на всички за отзивите и съветите :)

Мнението беше редактирано от -Go hard or Go home- на 28.07.11 18:05.

28.07.11
23:25

казано от Rikoo на 18.07.11, 16:25:

Братле стига си писал глупости. Престани...Незнам дали нарочно тролваш..

както веднъж бях писал в негова тема..
Not sure if troll or just stupid.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1