12.07.05
00:33
имам бели петна по ноктите тва предполагам показва липсата на някои витамин знаете ли на кои точно ?
да допълня така ми е още от много малък
[quote author=“westsa”]сигорно имаш предвид в началото на ноката???
като дъга
това е нормално!!!
Не няма това в предвид.
ТЕзи бели петна наистина са симптом за някакъв недостиг.
При мен изчезнаха откакто започнах да се храня качествено и по повече. Но като малък ги имах.
Ако се появи някое напоследък, то е в периоди на голям стрес и/или доста учене и т.н.
———-
пий мултивитамини и се храни качествено - разделно
Успех.
разделното хранене ми е голям проблем :roll:
почти при всяко хранене пия по 1 пълна чаша прясно мляко ( много го обичам ) :wink:
[quote author=“westsa”]откъде знаеш на друг човек квому е???
:?: А
Айде моля да няма простотия! :)
Това с млякото не е здравословно и е тъпо, защото забавя освояването много. Млякото го пий отделно.
по-здрави
e добре как може да отговаря на мястото на друг и да е сигурен
тва с млякото няма значение
[quote author=“westsa”]e добре как може да отговаря на мястото на друг и да е сигурен
тва с млякото няма значение
Еми неможе да е сигорен, но може да пише мнения в темата братле. Сега това не е като да отидеш на специалист и да останови какъв е проблема, но и съветите на Марто във форума не са като да идеш да тренираш с него и да наблюдава тренировъчният процес. Наистина незнам до колко tpd е специалист, но в нета трудно и на Мартин ще му провериш знанията или пък дипломата.
А това за млякото има много общо! Защото като не усвоява храната и витамините повечето му отиват и кел файда, че яде витаминозна храна.
ПП - Това с Марто беше само пример да не се обижда нещо :)
по-здрави
зависи
аз сутрин на гладно зимам витамини
и след 20 мин ям мюсли с мляко и искаш да ми кажеш че витамините ми се неутрализират :?:
[quote author=“westsa”]зависи
аз сутрин на гладно зимам витамини
и след 20 мин ям мюсли с мляко и искаш да ми кажеш че витамините ми се неутрализират :?:
Той не каза, че взима витамини на хапчета, а каза, че при всяко хранене пие (по подразбиране с храненето, а не след 20 минути) прясно мляко!
по-здрави
[quote author=“westsa”]откъде знаеш на друг човек квому е???
:?: А
:lol: Правилно каза Емил. Не знам, само мога да предполагам. И тй като това с “белите петънца” по ноктите е доста често срещано казвам за него. А “дъги” в началото на нокътя има всеки човек, надали някой ще си мисли, че това е аномалия, да погледне баща си и майка си. :lol:
И най-сериозно заявявам, че не съм ниакакъв специалист и т.н. ПРосто съм се занимавал с това онова, опитвал съм някои неща и споделям каквото мисля. Ако греша в нещо, винаги се радвам когато ме поправят, така научавам нещо ново.
п.п. Да и това за млякото и аз го смятам за доста лоша практика. Чисто и просто, всяко смесване на хран. продукти забавя смилането им и усвояване на пълните хран. вещество. Така че...
п.п.п. Витамините не се взимат на празен стомах. Добре е да се приемат отделно от хранене с малко плодове. Но не и на празен, сутрин рано.
12.07.05
07:27
Здравей, tpd. На база това, което съм чел в женските списания на сестра ми и майка ми, когато нямам какво да правя... ще ти кажа, че наистина белите петънца са признак за нарушен процес в организма.Не съм сигурен дали причината за това е липса на витамини или някакво друго вещество..., но ще ти кажа как може да се “оправиш”:) В аптеките продават “Мерц-дражета”. Това е една кутийка, колкото за цигари, в която има доста хапове. Купи си (за съжаление са над 10лв.) и виж съдържанието , така че следващия път може да си набавиш “лечебните” елементи. Иначе го препоръчват за здрава коса и нокти. Аз съм го пил преди време - няма странични ефекти! Успех!
Белите петънца са заради липса на Цинк в организма - това е минерал, а не витамин!
Възможно е да е от него - тези петна са основно в пубертетска възраст! Отминават, но опитай с по засилена консумация на цинк - около 15 мг дневно!
Успех и сподели резултата! :wink:
12.07.05
11:53
Принципно е така, но става не само от цинка.
Доколкото знам и при липса на силиции и калции се стига до бели петна по ноктите. Мисля и при лека кислородна недостатъчност в кръвта.
При някои имунни заболявания също се появяват бели петна.
За здравият вид на ноктите помагат витамините Б комплекс и Е, и Биотин ако не се лъжа.
[quote author=“D3BEP”]Принципно е така, но става не само от цинка.
Доколкото знам и при липса на силиции и калции се стига до бели петна по ноктите. Мисля и при лека кислородна недостатъчност в кръвта.
При някои имунни заболявания също се появяват бели петна.
За здравият вид на ноктите помагат витамините Б комплекс и Е, и Биотин ако не се лъжа.
Да така е. Мерси и на Питончето, че благоволихте да пишете по темата.
БТВ темата е за “травми и контузии”, не че това е контузия, но пак бодибилдинга може да има общо с намаляването на имунната система.
по-здрави
аз в момента пия калмацин (калции+магнезии+цинк) ама никакво подобрение няма :) не че белите петънца ми пречат ама показва че има някакав дисбаланс които бих искал да коригирам
а за побертете савсем възможно е а бтв кога се излиза от него в момента сам на 17г. ?
Преди да пиеш поредните комерсиални боклуци, поглеждай конкретното съдържание на елементите в крайният продукт! След това постави под съмнение съответната фирма производител и така си купувай добавките! :wink:
П.С. От пубертет можеш и на 20 да излезеш - индивидуалност е! Аз самият забелязвам акселерация в еволуцията на Хомидите, така че, можеш и след година си излязъл от него! Но всичко е адски относително - навремето не е имало 15 годишни с огромни цици, нали? :D Прфосто пример :wink: :)
[quote author=”Питона”]Преди да пиеш поредните комерсиални боклуци, поглеждай конкретното съдържание на елементите в крайният продукт! След това постави под съмнение съответната фирма производител и така си купувай добавките! :wink:
П.С. От пубертет можеш и на 20 да излезеш - индивидуалност е! Аз самият забелязвам акселерация в еволуцията на Хомидите, така че, можеш и след година си излязъл от него! Но всичко е адски относително - навремето не е имало 15 годишни с огромни цици, нали? :D Прфосто пример :wink: :)
аз за побертета питах допълнително понеже имам гинекомастия (слаба) а лекарката каза че това се дължи на факта че тестостерона ми е в повече и се ароматизира “и когато сам бил излезнал от побертета щало да се опраи” :)
[quote author=”Питона”]Това да! Ще отмине пубертетската гинекомастия!
дано аз от както разбрах че имам такова нещо постоянно гледам хората :) и забелязвам че някои дори след 20те имат което малко ме плаши
Споко бе човек! Ще те плаше, ако е вредно нещо, а това е нормално! Виж, ако те дразни видът на зърното, това е вече леко гадно, но.....ще отмине! Не се шашкай!
Има много такива по улиците, особено сега през потниците им личи чак :P
много ме дразни а и изгубих мн време и килограми в старанието да орелефя гърдите
[quote author=”^MaD^”]много ме дразни а и изгубих мн време и килограми в старанието да орелефя гърдите
Айде стига рев. “Да не чувам детски плач и скърцане на биберони” :wink: :D
Както ти каза по горе човека, няма какво да се панираш. Такъв и е живота и това е. Да се оплакваш от такова нещо... Стегни се малко. Какво да кажат хора дето нямат 1 крак примерно а?? Те какво, направо да се кръмнат ли?
Живей си живота и не го мисли.
п.п. Сори за офф-а, ама като го прочетох това... :)
30.07.05
20:40
това за ноктите е липса на витмини-главно C,A,B,E,D.
кажи нещо за тоя комплекс Ca,Mg,Zn.мн ми го хвалеха и мислех д го опитам и аз.
Аз пък съм чувал от даскалката по биология че всъщност тези бели петна под ноктите не са нещо особено.Всъщност това е въздух под самия нокът или съвсем леко се разлепя нокатя от пръста.Ако почакаш малко нокатя да порасте ще видиш че бялото петно ще се премести към върха на пръста и след това ше го отрежеш.Самият нокът е оцветен в бяло.
Голяяяяма простотия написах :lol:
Преди и аз имах такива бели петънца по ноктите. Това по принцип се получава при недостиг на цинк, а пък цинк можеш да си набавиш от млякото, орехите и някви други. Смята се, че цинкът предпазва от рак, защото пречи на процесите, които предизвикват оксидативни щети в клетките.