18.07.11
23:19
Здравейте!
След около 1-2 седмици започвам нови тренировъчни схеми и хранене ,а до тогава мисля да подготвя всичко.Целта ще е преформиране на мускулните групи с сравнително малка интензивност с голям тренировъчен обем,разделени в 4 дневен сплит на срещуположен принцип (бицепс,трицепс // средни,предни раменни глави,малки гръдни мускули и т.н).Мисля че това е достатъчно като информация,ако има още нещо,което е нужно ще го добавя.
Та ето и какво се чудя от към прием на добавки:
Аминокиселини Scivation Xtend (BCAA) или ОN amino 2222 ? Дори и ако има някой по толерантен ,ако е възможно да обясни кога се предпочитат едните и другите.Говоря за това,защотото едните са bcaa ,а другите не.
Протеин Synthrax Whey shake - тук нямам въпроси,просто добавям.
Поздрави!
П.П. Към тренировката предполагам ще добавя в останалите дни средно интензивно кардио (бяганe / скачане на въже).
Темата беше редактирана от Daniel Dimitrov на 18.07.11 23:23.
19.07.11
09:27
Хтенда просто няма как да се сравни с тези на ОН,поради простата причина че всяка покупка на аминокиселини под формата на таблети е чиста проба безмислица
този таблет ще се разгради в организма за...м/у 30 и 60 минути,а екстенда като нищо влиза в кръвообращението веднага,и друг път съм споменавал,градя изводите си на база времето ми на усещане на бета аланина,което е:все още не съм си допил чашата и воала,пощипването го усещам
Да не говорим за дозите в едното и другото,изгодността,ефекйтивостта и тнт,цената на доза и тнт
Няма база на сравнение
Вместо ОН,съвсем спокойно може да приемаш хидроизолат,че дори и голд стандарт,ефекта не би се различавал
Тези на ОН се водят едного рода ЕАА,докато Екстенда е БСАА+глутамин и малко цитрулин,собствено,ЕАА трябва да се приемат преди тренировка,а БССА може и преди,може и по време,може и след
Аз лично екстенда не го пестя въобще,изпивам по 1 голяма туба месечно в момента,и лично съм се убедил във възтановителните му функции
АКо мислиш да пестиш от аминки по добре не ги купувай,няма да има смисъл
Екстенда има чудесен ефект приеман преди лягане
За мен Аминотата на ОН тук въобще са безсмислени на тази сравнителна база...че и на която и да е било...таблетни аминота...
Към протеина който си избрал имам страхотни резерви
19.07.11
09:47
Ами ако не са таблетки в каква форма да са ? Прах ?
19.07.11
09:56
казано от The Next на 19.07.11, 09:47:
Ами ако не са таблетки в каква форма да са ? Прах ?
Да разбира се,бие таблетните форми във всяко едно отношение,единствено може би приема им е малко по удобен,въпреки че е относително,аз Пърпъл-а примерно си го изсипвам директо в устата,прахообразен,и просто допивам вода,много фешън се получава
19.07.11
10:19
Благодаря за информацията.А бихте ли ми казали какъв е грамажа на лъжичката? И също така има ли някакав индивидуален прием или да се придържам към написаното на опаковката.Впрочем от сайта от който пазаря пише преди тренировка и повреме 2 лъжици и след тренировка още 2 , т.e общо 4. А в нетренировъчен ден да предположим да го пия 2 преди лягане само?
П.П. Става въпрос за xtend
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 19.07.11 10:20.
19.07.11
10:21
казано от Daniel Dimitrov на 19.07.11, 10:19:
А бихте ли ми казали какъв е грамажа на лъжичката?
П.П. Става въпрос за xtend
Една доза е 2 мерителни лъжички (то и това не е строго секретно, ама...).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.07.11 10:22.
19.07.11
10:27
Eми не е секретно,но мисля че е по добре да попитам,защотото някой ми беше казал че лъжичката е 10гр. , а аз до сега хтенд не съм употребявал.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 19.07.11 10:29.
19.07.11
10:34
След тренировка ако приемаш протеин няма смисъл,преди и по време най вече е много добре
В една доза,2 лъжици,има 7 грама бсаа,така че смятай,аз приемам по 0,3 грам ана телесно тегло,или поколо 30 грама дневно в тренировъчни дни,и 15 в нетренировъчни
30 те са комбо от ЕАА+БСАА
19.07.11
10:36
казано от Daniel Dimitrov на 19.07.11, 10:27:
Eми не е секретно,но мисля че е по добре да попитам,защотото някой ми беше казал че лъжичката е 10гр. , а аз до сега хтенд не съм употребявал.
19.07.11
10:36
Скъпи са иначе тези на прах..
19.07.11
10:41
казано от The Next на 19.07.11, 10:36:
Скъпи са иначе тези на прах..
Че на хапчета са оща по скъпи,особено калкулирано на грам!Я ми покажи някъде таблетирани 7 грама БСАА които да струват ПОД лев дозата? Плюс грам цитрулин и 2,5 глутамин?от това по изгодно здраве,сао неовкусените БСАА са по ефтини,обаче една от големите гадости във суплементацията е човек да приема неовкусени БСАА,най гадното нещо което съм пил някога
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 19.07.11 11:03.
Като ви чета, направо се чудя как тъй изобщо съществувам :D без прием на BCAA, възстановявам се, та дори и прогресирам, баси богохулството от моя страна :D Деане за тези пари предпочитам да “омахам” 5 кг. суроватъчен протеин за един месец, в който съдържанието на BCAA както и да го смяташ е 2 пъти по-голямо от това на една кутия XTEND, и не само това ами разполагаме с пълен и завършен аминокиселинен профил.
19.07.11
11:37
Първо,не са свободни,второ,5 кила за 80 лева.....това да не е филиповска вар валдис? :) Има и далеч по ефтини опции от екстенд,щом стравняваме 5 кила суровата за 80 лева,явно същата фирма като нищо би предлагала 2 кила БСАА на същата цена.
И какво пречи да си опукваш 5те кила протеин за месец и да си приемаш БСААто ако имаш желание,възможност и си установил че работи,друг е въпроса дали ще усвоиш всичко
А и тук въпросът не е ДАЛИ,а КОЯ марка и защо,поне от оригинално постващия темата,е,аз съм му отговорил по темата
5 кг. за 100лв е протеина, колкото до качеството бих го предпочел пред бъкания с какви ли не ***** ON, който пиеш ти, така дотук с качеството на протеина, Възможност имам, но не виждам смисъл да правя нещо подобно а аз лично никак не обичам да правя безсмислени неща, а това че аминокиселините не са свободни касае единствено времето за усвояване, действие което без проблемно се решава с добре планиран прием. И само за информация еФтин се пише с В.
19.07.11
12:03
какъв е тоя протеин Валд ? :) Та искаш да кажеш, че ако приемаш протеин от аминото няма да имаш много файда така ли ? ..
казано от kristiancho на 19.07.11, 12:03:
какъв е тоя протеин Валд ? :) Та искаш да кажеш, че ако приемаш протеин от аминото няма да имаш много файда така ли ? ..
На Bulkpowders. Искам да кажа, че глутамина и BCAA влизат в аминокиселинния профил на протеина (говорим дори за белтъчините приети от храната) За мен продажбата на аминокиселини като отделни продукти е по-скоро рекламен трик от колкото реално необходим суплемент. Който смята, че има нужда и реална полза от тях нека си ги купува, не налагам мнението си на никой.
19.07.11
12:17
Аз те попитах, защото нямам личен опит с добавките а пък мнението ти в 99,9% е логично и да го наречем правилно ( защото правилно за един е едно за друг е друго ) не, че задавам реторичен въпрос :P
19.07.11
12:22
казано от Valdis на 19.07.11, 12:00:
5 кг. за 100лв е протеина, колкото до качеството бих го предпочел пред бъкания с какви ли не ***** ON, който пиеш ти, така дотук с качеството на протеина, Възможност имам, но не виждам смисъл да правя нещо подобно а аз лично никак не обичам да правя безсмислени неща, а това че аминокиселините не са свободни касае единствено времето за усвояване, действие което без проблемно се решава с добре планиран прием. И само за информация еФтин се пише с В.
Окей,тогава ми дай сравнение на БСAА на твоите Bulkpowders техния протеин и тяхното БСАА,на дали ще е толкова фрапиращо
За качества може да спорим много,ОН е световна САЩ марка,знаеш сам какво би станало ако някой ревне от **** които според теб са в него,според мен обаче той е в пъти по добре контролиран от този който упортебяваш ти,най малкото,когато си на върха не може да си позволяваш волности,каквито някой малък производител може
Може и да не съм прав разбира се,не съм изследвал състава им
мерси за Ф-то но какво да се прави,проЗ строител съм,а и това доколкото виждам не е литературен форум,ако те е подразнило сори...нямам как,с тия цигани и строители около мен чудно как все още пиша :)
Ето аминокиселинния профил ако това имаш предвид:
Serving Size: 30g
Protein: 24.6g
Energy: 496.5kj, 118 Kcal
Carbohydrates: 2.1g
Fat 2.0g
Typical Amino Acid Profile (% of protein)
Alanine 5.0
Arginine 2.1
Aspartic Acid 11.0
Cystine 2.2
Glutamic Acid 18.1
Glycine 1.4
Histidine 1.7
Isoleucine* 6.4
Leucine* 10.6
Lysine 9.6
Methionine 2.2
Phenylalanine 3.0
Proline 5.5
Serine 4.6
Threonine 6.7
Tryptophan 1.4
Tyrosine 2.6
Valine* 5.9
*=BCAA
Typical Mineral Profile:
Sodium (Na) 0.2%
Potassium (K) 0.6%
Calcium (Ca) 0.5%
Phosphorous (P) 0.3%
Magnesium (Mg) 0.1%
Chloride (Cl) 0.1%
Колкото до качествата на протеините, казах че не те ангажирам с мнението си, пий си подсладителите, овкусителите, стабилизаторите, консервантите, ензимите и всички други “екстри” съдържащи си във световноизвестния ти протеин и се чувствай щастлив. Колкото до забележката, нямаше за цел да те обиди :D и на мен ми правят подобни забележки и определено от както съм във форума правописът ми се е подобрил значително.
19.07.11
13:06
Valdis от къде го намери този протеин 100 кг за 5 кг , то с доставката трябва да излиза 150+ лева ?!
На теб може да ти излиза толкова, на мен ми се връзва точно около 100-те лева. с доставката
Valdis ти да не взимаш % от булка че толкова ги цаниш :D:D :D
Мнението беше редактирано от Stan на 19.07.11 13:56.
казано от Стоян на 19.07.11, 13:56:
Valdis ти да не взимаш % от булка че толкова ги цаниш :D:D :D
:D Не гадовете дори не са се сетили да ми връчат официална доживотна карта за отстъпка. За последните 2 години съм поръчал няколко стотици килограми от техния протеин (това включва приятели, познати и познати на моите познати) :D и лоша дума не ;мога да кажа. Но в общи линии казаното по-горе важи за всеки един протеин, просто аз споменавам този, който ползвам.
19.07.11
14:05
kristiancho - за да не стане дубликат на темата (само Владо Недков липсва):
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/48758
:)