18.07.11
21:40
Здравейте,от доста време се чудя кое е по-малкото зло.
Ситуацията и чисто хипотетична,на всеки му се случва по независещи от него обстоятелсва да се озове на вън,без достъп до добра храна.Не става дума за това че ние домързяло да си приготвим нещо.
Пример:обаждат ви се че трябва да сте на работа след 20 мин за 12 часове смяна(2-3 хранения).Около работя няма нищо подходящо за хапване според целите на много трениращи,то къде ли воабще има ако сам не си го приготвиш. :)
Какво бихте избрали тогава да стоите гладни?
Да ядете каквото се предлага на улицата?
Изключваме вариянта за разни заместители на хранене,които можете да си набавите от магазините за хранителни добавки.
Нека да разгледаме избора ви спрямо 2 типа хранене:
Здравословно хранене и Цел трупане мускулна маса.
Темата беше редактирана от Biad__ на 18.07.11 22:24.
18.07.11
22:08
Първо зависи от целите,ако искаш да си с малки мускули гладът е по-добре,но ако се цели мускулна маса бих минал по път за работа и да си взема от някой магазин:печено пилешко филе,пиле на грил или телешки суджук,а за въглехидрати пълнозърнест хляб или овесени ядки,които може да ядеш сурови.Варианти много,желание да имаш :)
Вкусът на нещо, което не е ставало за ядене, остава доста повече от 12 часа да лепне в устата. Също така, чувството в стомаха, макар и не толкова трайно, също е доста неприятно.
От друга страна, 12 часа без храна не е чак толкова страшно, стига да не се налага да е системно.
Така че, предвид че целта ми е да ми е вкусно (и по време на, и след хранене) и да ми е добре на стомаха - със сигурност не бих ял нещо, само защото алтернативата е да почакам малко.
Но в крайна сметка човек винаги може да вземе кило ябълки и да гняви колкото да не му е празен стомаха.
Условието е че нямате възможност да си набавите,каквато и да е качествена храна.
Примера беше,за да си представите по-лесно ситуацията.
18.07.11
22:45
От предната вечер си готвиш храната,слагаш я в кутии и проблема ти е решен.
Ако целим чистене, малко глад няма да ни навреди, макар че трудно се издържа на 12 часа без хранене. Ако целта е трупане на ММ, ще изям някой друг джънк от района, като избирам най-богатия на белтъци поне, ако няма такъв най-малко вредния. В общи линии обаче винаги има наблизо хранителни стоки, от където може да се купи нещо читаво за ядене за почти всеки режим на ядене. В такива ситуации най-често набивам риба тон консерва или кисели млека.
19.07.11
00:09
Ако не е системно бих изял един бургер примерно, пред това да стоя гладен ... нищо ужасно няма да се случи ако се вкара малко джънк (ако си на някакъв вид балансиран хранителен режим, разбира се, доколкото знам кето диети и прочее не позволяват компромиси).
Отделно, че ако целта е качване на мускулна маса - тогава пък с две ръце гласувам за джънк пред глад.
ПП. И както е казано по-горе - все пак бих се постарал при избора на джънк :) по-добре бургер с пилешка пържола пред вафла и тортичка със шейк ;)
Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 19.07.11 00:09.
19.07.11
00:18
Здравословно хранене / джънк - глад, за който може да устои.
Сила, Маса - ако ти пука за подкожните мазнини - глад, ако не ти пука яж.
И при двата варианта обаче, трябва да си докараш калориите и протеина на седмична база.
19.07.11
01:00
казано от Brute на 18.07.11, 22:45:
От предната вечер си готвиш храната,слагаш я в кутии и проблема ти е решен.
Примерно си на работа и 8 часа не ти дават почивка нито вода да пиеш нито да тоалетна да идеш,ами ако е от 8-9 сутрина до 10-11 вечерта с по една обедна почивка в 13:00 от около 30 минути ?
19.07.11
09:08
Ако имам време да се наредя за мазна баничка или дюнер, ще имам време и да влезна в някой хранителен магазин и да си взема вакуумирано месо и някоя друга консерва и 1-2 плод/зеленчук. Става точно за 5мин., за колкото ти приготвят и мазния бургер.
Все пак, ако трябва да избирам само между глад и джънк, бих избрал джънк, но само едно хранене. Просто се познавам и знам, че 12 часа без храна ще ме накарат да превъртя и да захапя нечие гърло (в краен случай своето). (giggle)
Имал съм няколко подобни случая и винаги избирах глада! На мен лично чувството на глад не ми е неприятно, стига да не е за много продължително време.
19.07.11
09:52
Всичко зависи от собственото чувство и това какви се харесваме
Аз,като персона със сравнително бърз метаболизъм,избягвам глада на всяка цена,и съм се убедил че няма нищо лошо в така наречения от вас джънк,стига да е в премерени количества,и не всеки ден
Под джънк разбирам не разни банички за по левче примерно,а да кажем Съб с тройна порция телешко,2 залати и черен хляб
Или дюнер с подобно съдържание
Гладът от своя страна унищожава усилията ни в залата
По едно време,бях си вманячил да ставам плажно релефен,и когато постигнах ефекта никак не ми хареса крайния релултат,някак си много “розовеех”,но пак казвам,всичко е въпрос на лична преценка
като студент апропо от глад си докарах гастрит,но това е друга тема
Аз съм решил проблема си със заместителни на хранене,протеинови барове,и една малка туба от Екстенд пълна с протеин миксиран 10:1 с малтодекстроза,която ми стои в колата винаги
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 19.07.11 10:36.
Изяждаш си 3те хранения,които попринцип би изял в този 12 часов диапазон,точно преди да отидеш на работа и си чук.
казано от The Next на 19.07.11, 01:00:
Примерно си на работа и 8 часа не ти дават почивка нито вода да пиеш нито да тоалетна да идеш,ами ако е от 8-9 сутрина до 10-11 вечерта с по една обедна почивка в 13:00 от около 30 минути ?
Сменяш работата.
казано от Петко К на 19.07.11, 10:52:
Сменяш работата.
Като преди това пребиваш шефа за “Хаир” :D
Какво работиш бе, човек? :D
Да не ти дават да се храниш, как да е, ама и вода да не ти дават да пиеш... :D :D ...Както ти каза Петко, сменяй моментално работата.
казано от Margaritka на 19.07.11, 15:20:
Какво работиш бе, човек? :D
Да не ти дават да се храниш, как да е, ама и вода да не ти дават да пиеш... :D :D ...Както ти каза Петко, сменяй моментално работата.
Според мен е роб.