22.07.11
11:09
Здравейте,
Казвам се Костадин и от скоро започнах да тренирам в домашни условия с цел отслабване и стягане на външния вид.
Проблема ми е че съм доста едър ( Ръст 199 см. Тегло 142 кг.) и ми е малко трудно сам да си съставя система за трениране.
Искам да наблегна на тренировки за корем, гърди, гръб и бицепс. Разполагам с комбиниран уред подобен на http://dev.teodoros.com/images/classic_7702900_copy_1.jpg , тежести 80 кг. общо с 2 прави лоста и велометър . Тренирам си вече трети месец но съм свалил твърдо само 5 кг.(бях 147 кг.) като теглото ми варира 140 -142 кг. Целта ми е да отслабна поне на 130 кг. и да се постегна. Тренирам предимно след 18 ч. поради причината че работата ми не позволява друго време. Хранителния режим който се старая да пазя е на обяд да се нахраня а вечер да ям колкото се може по-малко. Понеже не мога въобще без хляб ям пълнозърнест по 3-4 филийки.Сладко не ям въобще.
Това за което ви моля е да ми помогнете с някой съвет за тренировки и с какви килограми да правя упражненията?
Остави тренировките първо оправи храненето. Ако наистина се храниш така както описа е ясно къде ти е проблема.Храни се по често ,но по малко.След някъде 6 часа избягвай въглехидратите.Наблегни на белтъчините в храненето си .
22.07.11
11:37
Да, съгласен съм че храненето ми е голям проблем но ми е адски трудно да го съчетая с работата :( Работата ми не е физическа а с клиенти и почти нямам време за режими:( Имам само една обедна почивка и дори често се случва да я пропусна заради работа.
Edit: Нормално ли е за 2-3 месеца да сваля само 5 кг.
Мнението беше редактирано от Костадин Филипов на 22.07.11 11:40.
22.07.11
12:05
За месец свалянето на подкожни мазнини може да варира oт 5 дo 8% максимум.Има ли желание има и начин,затова прочети тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744 смятам че тя ще ти помогне много :)
22.07.11
13:51
Благодаря много за хубавата статията. Ще си взема поуки от нея задължително :)
По въпроса за тренировките какви серии и тежести да включа ще може ли някой да помогне?
Сега правя повече серии с по малко килограми.
Примерно за гръб - 2 упражнения по 3 серии 10 повторения с тежести 40 кг.
За гърди - лежанка 4 серии по 10 повторения с 35 кг.
За бицепси -сгъване с щанга 3 серии по 10 повторения с 20 кг. и 3 серии 8 повторения с 30 кг.
Коремни преси правя 3 серии по 20 повторения (първите 2 серии тежки а последната средни)
Включвам и още доста други упражнения като тренировката ми продължава час и половина и е 3 пъти в седмицата. След това минимум 20 минути велометър.
Не тренирам за крака.
Мнението беше редактирано от Костадин Филипов на 22.07.11 14:04.
23.07.11
10:40
За да покачиш повече маса е нужно да се тренират всички мускули.За да постигнеш мускулна хипертрофия(покачване на ММ.) си избираш тегло което можеш да го вдигнеш 8-10 пъти.Правиш например 5х8.Също за разтежа трябва да се тренират мускулите от колкото е възможно повече ъгли тоест с различни упражнения.Например можеш в тренировката за гърди да включиш и упражнения с дъмбели които можеш да намериш в раздел упражнения.Надявам се да съм бил полезен.