26.05.04
18:01
Zdraveite
Treniram ot godina i imam problem s gyrdite i gyrba
Te mi izostavat , daite niakakyv syvet za raz6irqvane na grydniq ko6
Merkite mi sa
179sm
78kg
42 - ryka
119 - grydna obikolkia
Relefen sym i mi se iska da ka4a 4ista muskulna masa
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:44.
26.05.04
18:30
Според мен ти си се объркал ама МНОГО! Може и да греша, за тези мерки не трябва да са ти изостанали тези части на тялото. Не бъди самокритичен, ами питай приятелите си дали наистина изостават.
26.05.04
18:58
Sunder прави пулоувър. Това забравено от почти всички културисти е перфектно упражнение за разшираване на гръдния кош. Прави го с малка тежест 3-4 серии към 10 повторения. Аз го правя накрая на тренировката ми за гърди. Прави го с дъмбел и го пускаи колкото можеш по-надолу направо да усещаш как ти се “отваря” гръдния кош. Много е ефектно наистина... пробвай го(ако не го правиш) . А ако го правиш. Друго какво да ти кажа... Ами набирания ако не правиш ще е хубаво за започваш да правиш - те са за разширяване на гърба. Има едно упражнение, което го е за рамо, но обхваща и разширава гърба. Казва се “Изласкване Арнолд” . Прави се като хванеш два дъмбела, сядаш удобно на някоя лежанка, облягаш се стабилно повдигаш дъмбелите като ги държиш пред очите и китките сочат към лицето ти. След което следва повдигане на дъмбелите и завъртане като в изходното(горното) положение дъмбелите трябва почти да се докосват над главата ти. Като ги повдигаш ги разтваряй встрани, колкото можеш повече. Ще видя ако мога да ти намеря снимки на това упражнение да го разбереш по-добре. Успех!!!
Sunder, наблегни на базовите упражнения - бенч преси, бенч преси от наклон и обратен наклон, набиране, гребане с щанга, мъртва тяга. като ти гледам данните обаче, гръдният ти кош далеч не ми се вижда изостанал... Това сам си го решаваш.
Малка корекция относно Арнолд изтласкването - това е упражнение за рамо, не за гръб - представлява леко изменен вариант на раменните преси с дъмбело.
27.05.04
13:20
Eclipse специално за теб:
Списание Олимп, брой 10, октомври 2001г. Статия на Боби Олдридж - “ИЗЛАСКВАНЕ АРНОЛД”
Цитирам:
“Всеки желае да има такъв външен вид: широк в раменете и спесняващ се надолу към кръста, подобно на обърнат триъгълник. Илюзията, създадена от добре развитите и широки рамене и тънкия кръст, рязко подобрява външния вид. Проблемът, е че не можете да стесните кръста си, ако той ви е генетично широк, така че остава другото - да промените ширината на раменете, създавайки по-благоприятно визуално съотношение между тях и таза.
Страничните вдигания и гребанията от стоеж удрят раменете добре, но за маса там са ви необходими базови смесени изтласкващи движения - такова е изласкването “Арнолд”. Известно време патент на А. Шварценегер, то ангажира и натоварва почти цялата мускулна група на раменете. Тъй като по време на упражнението ръцете се въртят, работите върху различни части от тях в различно време. В началото, когато дланите са към тялото, по-голямата част от работата се поема от предните делтоидеуси. С продължаване на изтласкването и завъртането на ръцете навън, докато дланите се обърнат напред, в действие влизат средните и задните делтоидеуси.
Тъй като тук се използват дъмбели, работите върху раменете в по-широка амплитуда на движение, отколкото при щангата. Освен това ако традиционното изтласкване с щанга създава проблеми за раменете, Арнолд изтласкването е направо благодат за тях, тъй като посоката на движение е по-неутрална и естествена. И въпреки това може би ще се наложи да започнете с по-малки тежести, отколкото сте предполагали. Въртенето на ръцете отначало може да е несръчно и трудно, но след 1-2 загряващи серии ще откриете, че ще е добре да включите това ново “завъртане” в програмата си за рамене.
За да го изпълните правилно, следвайте следните 7 стъпки:
1) Седейки на лежанка с облегалка за гърба, вземате дъмбелите и ги вдигнете на нивото на раменете. Дланите трябва да гледат към тялото, лактите сочат надолу в линия директно пред раменете - това е изходното положение.
2) Започнете изтласкването на тежестите нагоре. Ще забележите, че движението им е малко отстрани на тялото. Започнете завъртането на ръцете.
3) След като стигнете средата на движението, дланите ви почти трябва да гледат една към друга. Продължавайте изтласкването нагоре и въртенето на ръцете навън.
4) В горно положение ръцете трябва да са напълно разгънати, дланите да гледат напред и дъмбелите почти да се докосват.
5) Задръжте мускулното напрежение в раменете за момент и след това бавно под контрол спуснете тежестите. Движението надолу копира вдигането и ръцете се въртят обратно на начина, по който сте ги въртели при вдигането.
6) Когато отново стигнете изходно положение - преди да почнете следващото повторение, дланите трябва да гледат към вас.
7) Никога на тласкайте дъмбелите нагоре и дръжте гърба си опрян на облегалката за опора.”
Това е статията, а това е моят цитат: “Има едно упражнение, което го е за рамо, но обхваща и разширава гърба. Казва се “Изласкване Арнолд” . ” Аз не съм казвал, че е за гръб. Но все пак като разширява раменете се уголемява и гърба. И аз съм писал, че го правя в тренировката за рамо. Е ако иска да го прави аз само съм дал повече асортимент да има да избира човека ;) което му действа най-добре това ще прави. Успех!!
[quote author=“Sunder”]Zdraveite
Treniram ot godina i imam problem s gyrdite i gyrba
Te mi izostavat , daite niakakyv syvet za raz6irqvane na grydniq ko6
Merkite mi sa
179sm
78kg
42 - ryka
119 - grydna obikolkia
Relefen sym i mi se iska da ka4a 4ista muskulna masa
haha ti 4uva6 li se gradnata ti obikolka bila malka tva e sme6no moita e 110 sm kato ia izmervam to4no po nivoto na zarnata i otzad na garba a sa6to i bez da poemam vazduh i bez da stiagam garba ako se meri6 taka zna4i ko6a ti e mnogo goliam 4ove4e ima hora s pod 1 metar obikolka a ti na tvoito vika6 malko malko me samniava kolko si relefen po korema no ti si znae6 obikolkata na rakata ti za kilogramite ti e normalna taka 4e deistvai da izleze ot normata
27.05.04
15:36
Аз пък си мисля, че Sunder не е мерил гръдната си обиколка а гърба. Защото има доста разлика от гръдна обиколка до гръб. При мен е около 10см. Гръдната обиколка се мери като си вдигнеш ръцете на горе и мериш гръдния кош. За да я измериш ти трябва 2-ри човек, защото като си вдигнеш ръцете нагоре няма кой да ти държи метъра. А ако ръцете ти не са вдигнати горе, значи не мериш гръден кош(гръдна обиколка), а мериш гръб. А ти предполагам си го мерил и стегнат(разширен). Така, че ако мериш гърба премери на ново и тогава дай да обсъждаме. А ако мериш както трябва значи нямаш никакъв проблем с гърдите, нито с гърба ;) Кажи какъв е резултата в крайна сметка ?
Пич,като ти гледам мерките,наистина не са лоши.Не знам на колко си години,но грьдната обиколка е генетика и може да расте когато расте и тялото.За да го постигнеш това наистина трябва доста да се потрудиш,защото срещу природата няма как да трьгнеш.Прав е bad boy за полуовера ,от това упражнение наистина може да се получи добьр растеж.Все пак ако смяташ че ти е малка грьдната обиколка,наблегни на гьрба,за да изглеждаш по-широк :wink:
Grydnata mi obikolka e 112 v otpusnato systoqnie i 119 v stegnato
napylno stegnato
mersi za otgovorite
a za godinite na 17 sym i treniram ot 7 meseca
28.05.04
23:50
Sunder какво е това стегнато и отпуснато състояние? Значи гръдна обиколка се мери със и без въздух в гръдния кош. И всички изписваме каквито са мерките с въздух естествено ;) . А това за стягането е гърба мой човек. Гърба се стяга значи сигурно си мерил гръб.
Сега виж какво ще направиш: събличаш се гол, вдигаш си ръцете на горе вдишваш колкото можеш да побереш въздух в гръдния кош, и казваш на някой да ти премери обиколката а ти не мърдаш ръцете си седят във въздуха ;) .