22.07.11
11:14
Слаб съм като маса, 1.79/67кг. От доста време се стремя да се храня добре.. извара, мляко, яйца и т.н. обаче не покачвам маса. Въпроса ми е ще има ли смисъл да си купя 1-2 килограма гейнар, който да комбинирам с фитнес? И още нещо знам че покачването на маса е строго индивидуално, но все пак по ваши наблюдения колко килограми могат да се качат от 1кг гейнар?
22.07.11
11:29
С гейнър или без, сметката е почти простичка - приемаш повече калории, отколкото изразходваш, в резултат на което имаш предпоставките да качваш тегло.
По начина, по който питаш, допускам, че твърде много разчиташ на тази добавка, а не може да си я осигуряваш редовно. Ако е така, вложи средствата в повече храна и не таи излишни надежди.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 22.07.11 11:45.
Знам... не се получава просто, резултат не виждам. Дано с гейнър поне се получи, но искам да знам дали си заслужава, затова питам долу-горе (по ваши наблюдения) колко тегло може да се покачи с 1 килограм гейнър?
22.07.11
14:01
казано от andrei bp на 22.07.11, 13:56:
...колко тегло може да се покачи с 1 килограм гейнър?
Няма разумен и адекватен отговор на този въпрос. Няма как да се прецени предварително тялото ти как ще реагира това количество гейнър. Увеличи храната - не само количествено, но и качествено - това е решението за теб.
22.07.11
14:23
Ще има разлика в джоба ти, в килограмите едва ли.
22.07.11
17:09
казано от andrei bp на 22.07.11, 13:56:
Знам... не се получава просто, резултат не виждам. Дано с гейнър поне се получи, но искам да знам дали си заслужава, затова питам долу-горе (по ваши наблюдения) колко тегло може да се покачи с 1 килограм гейнър?
И 50 гр. Ако качиш ще трябва да си много, ама много доволен :D
Формулата 1 кг. добавка = 1 кг. мускул, не е измислена още.
23.07.11
12:42
Каза че се стараеш да се храниш правилно и спомена само протеинови източници.А въглехидрати и мазнини добавяш ли си достатъчно (и качествени)?
Аз лично гейнър един път съм пил и качих доста..цепихме си една кутия с приятел и този мой приятел нищо не качи... Доста индивидуално е (психическа нагласа,видове тяло,плацебо ефекта може би?..):) както каза Head_hunter все още няма измислена формула за 1 кг добавка=1 кг мускул,но ако към този 1 кг добавка добавиш свястно ядене и тренировки може и повече да качиш ^^