23.07.11
18:47
Здравейте!
Скоро смятам да се снабдя с добавки,а целта ми е само да се възтановявам перфектно (не тренирам фитнес).Мислих си за протеин,БЦАА и глутамин.Глутамина смятам да е primaforce 1кг,БЦАА на скайтек експрес,но за протеина се колебая.Смятам да не го пия преди и/или след тренировка,а да го добавя някъде между храненията по 1-2 дози на ден.Въпросите ми са:
Какво ще кажете за матрицата на Синтракс?
Глутамина смятам да го пия по 15 грама на ден,но не знам точно кога?
БЦАА ще пия по 3 пъти на ден-30 мин преди тренировка (5 грама),веднага след (10 грама) и преди лягане (5 грама).
Това не е окончателния ми избор,очаквам мнения и препоръки.Мога да отделя до 300-350лв за 3 месеца,така че очаквам препоръки.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.07.11 09:01.
23.07.11
18:50
какво тренираш ? :)
зависи какво тренираш... аз лично, за каквото и да е, ти препоръчвам суроватъчния изолат!
23.07.11
20:36
Хайде да хвърляме боб за да познаем хранителния режим, години, стаж и тн. Аз залагам на ММА :)
Мнението беше редактирано от summer_jam на 23.07.11 20:37.
казано от Natalia Koy на 23.07.11, 20:34:
зависи какво тренираш... аз лично, за каквото и да е, ти препоръчвам суроватъчния изолат!
Не мога да повярвам, че го чувам (т.е. чета) от момиче! :) +изредените от автора ВСАА и глутамин.
Храна и сън.Изолат, концентрат , казеин , яйчен протеин все тая , ако си набавяш достатъчно протеин с храна разлика от тия няма да усетиш при възстановяване. Нито от глутамин или бцаа
Мнението беше редактирано от hardrlz на 24.07.11 00:26.
24.07.11
00:52
казано от summer_jam на 23.07.11, 20:36:
Хайде да хвърляме боб за да познаем хранителния режим, години, стаж и тн. Аз залагам на ММА :)
Залагам на години > 16, хранителен режим “Каквото мама или баба сготвят” за ММА и на мен ми мина през ума (giggle)
казано от hardrlz на 24.07.11, 00:25:
Нито от глутамин или бцаа
Ей тук си в грешка ;)
24.07.11
17:00
няма смисъл от БСАА преди тренировка,особено 30 мин,виж,непосредствено преди нея,и по време да,най вече по време,имай едно наум,че те се усвояват ВЕДНАГА,и за разлика от протеина,който преминава през черния дроб,те не,и не предизвикват ензимна реакция
Глутамина веднага след,сутрин на гладно след ставане,и вечер непосредствено преди лягане,грамажите са ти добри ,както на БСАА така и на глутамина,предвид килограмите ти,ако са около 70
Матричен протеин според мен не ти трявва,просто една пържола го замества чудесно,яйцата също,освен разбира се ако нямаш желание за подобни,или нямаш време,или нещо друго
Мнението беше редактирано от Dean Petrov на 24.07.11 17:11.