24.07.11
01:05
здравейте ,аз съм на 22 ,силно мотивиран съм да тренирам и съм начинаещ ,и доста объркан по отношение хранене и добавки.Висок съм 183 и тежа към 71-72 килограма ,имам нужда да кача поне 5 килограма ,обаче трудно се получава ,колкото и да ям , .Опитвам се да ям яйца,месо,картофи,ориз,плодове,сирене,макарони,ядки такива неща ,от 2 месеца някъде,направех си режим тренирам хапвам по 5-6 пъти на ден ,обаче кантара не мърда .Някакви добавки ако може да споделите да си взема ще бъда благодарен
24.07.11
14:47
Щом си начинаещ не се хвърляй веднага на добавки, изчакай малко. Ако наистина това ядеш, не виждам причината да не качваш, може би е от тренировъчния режим :) Ако искаш напиши едно твое меню за един ден и тренировъчната си програма.
24.07.11
14:58
За да качваш килограми трябва да имаш положителен калориен баланс повечето хора който не знаят с какво са се захванали си мислят просто ще ям 5-6 пъти на ден и всичко ще е ок но не обръщат внимание на какво ядът по-колко ядът и през колко време.В твоя случай според мен количеството на храната е малко трябва да приемаш 3000+ качествени калории за да качваш кг опиши си менюто с грамажи да видим дали е добре.
така ще опиша долу горе какво ям
сутрин: 100-150 грама овесени ядки с 1 кисело мляко и мед и кафе пия със захар по принцип,също и 3-4 варени яйца с 2 филийки хляб и домат
обяд: или спагети(половин пакет слагам не знам колко грама е точно ) със сирене и някакъв колбас или си варя картофи със някакъв колбас или луканка и сирене
следобед 2 банана с кисело мляко и мед
вечерята ми е сложна ориз варя или картофи и се опитвам някакво месо да си взимам ,ама не съм много добре с финансите и парите не стигат по принцип за нещо хубаво ,обикновено си взимам свински пържоли от най евтините
преди лягане : кисело мляко хапвам с някакъв плод ябълки или банани ,май трябва извара да вкарам
та това е общо взето ,очаквам критики :)
24.07.11
20:42
При този хранителен режим какво очакваш храната ти е слаба не си за добавки инвестирай тези пари в месо и извара обяда е яко зле вечерята още повече като цяло протеина ти е много малко за това не качваш кг.Режима е много зле разгледай моя дневник или на някой друг и виж как се храним в период за маса ;)