Тренировка за корем (изоставаща група)?

АК

24.07.11
20:03

значи винаги съм си бил вейка, в момента съм 182/70кг ( до скоро бях и под 70кг) никога не съм бил пълен (ограничавам вредните и мазни храни), дори бих казал че съм малко релефен, но напоследък корема ми е станал по-голям, в никакъв случай не е отпуснат, дори си е доста стегнат, но ми се струва по-голям, и ми се струва, че съм малко напълнял там, но днеска се размислих дали причината не е другаде, а именно аз винаги си правя упражнения за корем, но последните месеци правя доста повече, почти всеки ден, правя упражнения за корем, а за гърди си правя същите упражнения които са веднъж в седмицата в фитнеса и не са кой знае какво, и си мисля, че просто гърдите ми изостават от корема и затова илюзорно ми се струва, че съм напълнял, а причина е съвсем другаде. Може би просто гърдите ми изостават и трябва да наблегна на тях или да намаля малко корема. Възможно ли е нещо такова или това са мой глупости, понеже не разбирам особенно от фитнес, и се чудя какво става ? Вие какво смятате по въпроса ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 24.07.11 21:13.

ми ти няколко пъти каза ‘’май, смятам... ‘’ нито има снимка да ти кажем къде е проблема нито нищо :D какво може да ти кажем с това описание незнам ... поне аз немога :) качи снимка и ще ти кажем ;)

АК

24.07.11
20:11

казвам “май” защото, като не разбирам от фитнес, не искам да се изказвам със сигурност, а иначе се пробвах да дам максимално характеристики за себе си, питам засега дали е възможен такъв сценарии, в последствие може и да се снимам, да приложа снимков материал :D

Мнението беше редактирано от А К на 24.07.11 20:12.

24.07.11
20:55

Здравей.По въпроса мисля че мога някак да те насоча.Първото нещо което ще ти кажа е,че с коремните преси няма да намалите мазнините  в корема или където и да е било другаде,защото не можеш да сваляш от 1 място и коремните преси не са кардио дейност за  отслабване.До сега а не съм чувал гърдите на някой да изостават спрямо корема.Според даденото и описание според мен има 2 варианта.
1.Да напомпаме гърдите.
2.Да свалиш корема ако си напълнял.
Първото не може да стане без тренировка с тежести,и с хранителен режим за покачване на тегло,които можеш да намериш в Хранене.Ако искаш да се напомпат няма как да не прочетеш всички теми в хранене и фитнес така ще се образоваш и нататък ти трябва само воля и средства.За второто ти трябва само хранителен режим за отслабване,който също можеш да намериш в хранителни режими.Коремните преси не служат за отслабване! те служат за друго.Еми надявам се да си ме разбрал,но ще стане по добре ако качиш снимка така може да ти дадем по точни отговори :)

АК

24.07.11
21:13

да мерси горе-долу разбрах, аз ще си правя упражненията за гърди, дори когато имам възможност ще ги увеличавам, но мисля че ще е по-добре да сваля малко от корема, но се чудя как точно да стане това, понеже със сигурност не съм дебел, дори нито пълен и се притеснявам като почна да правя кардио за корема да не измършевея съвсем и затова се чудя какво да правя, защото със сигурност за мойте години- 21 и за моят ръст 182 см - 70кг със сигурност не са много, дори са малко

АЧ

24.07.11
21:18

Другото, което е няма смисъл да тренираш коремната преса всеки ден. И аз преди я тренирах по-често, но 2-3 пъти в седмицата, яки тренировки за нея е супер.

24.07.11
22:04

Ами ако искаш опитай първо да качиш маса след това да правиш релеф.Тъй като аз съм 176 и 80 кг ще правя релеф първо.

АК

24.07.11
23:47

а иначе като за мен, какво кардио е подходящо да правя, колко често и с какво натоварване ?

25.07.11
08:07

Еми ако си начинаещ започни с 10 минути средна скорост  като правиш например 5 мин бягане с 1 минута почивка или колкото можеш минути.Най добре е да си прочетеш тема за кардиото или  за тичането.

25.07.11
13:07

Какво кардио , какви глупости ... ти си 182 на 70 кг ... всички мускулни групи ти изостават ... започни да тренираш и не се занимавай с глупости. Горното не го казвам с лош умисъл ;]

АК

26.07.11
19:06

знам, че килограмите ми са малко, знам че и трябва да тренирам по-сериозно но мисля, че кардио веднъж в седмицата винаги е полезно за всички и затова се чудя какво да правя, все пак само с дигане на тежести не става, трябва малко повече движение, поне според мен

Най-вероятно са ти пораснали коремните мускули поради по-високата честота, с която си започнал да ги тренираш. Това не е хич лошо. На човек му трябва здрав корем, ако иска да си пази както вътрешните органи, така и гръбнака и кръста. Недей да мислиш начини за смаляването му, а мисли как да увеличиш останалата част от тялото си. Това естествено става със силови тренировки.

Кардио можеш да правиш 1-2 пъти в седмицата, но вероятно ще трябва да хапваш мъничко отгоре поради допълнителния разход на енергия. Избери каквото ти харесва - тичане, скачане на въже, качване на стълби и т.н.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.07.11 08:18.

АК

29.07.11
17:27

така за да не отварям нова тема искам да попитам, абсолютно всеки път ли след тренировка е добре да правя разтягане, включително и след като съм правил за корем и ако да, колко време след тренировката правя разтягане или веднага :), благодаря предварително за отговорите

стречинга не е задължителен... а е пожелателен и дава доста плюсове... малко хора го правят обаче а и да го правят не го правят много правилно.. и да стречинга ако го правиш след всяка тренировка няма да навреди ами ще помогне :) По принип се прави веднага след последната завършена серия за дадения мускул или ако си правил нещо скапващо като за финал изчакай да поемеш въздух 1 минутка и тогава започни разтягане :)

http://www.bb-team.org/articles/1050_streching-shto-e-to#axzz1TVLwKEcw - ето прочети тук :)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 29.07.11 17:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1