Моля да ми се помогне!

24.07.11
22:09

Здравейте! на всички имам проблем.... значи на 17 г. съм тежа 107 кг. висок съм 186 см.

Значи започнах една диета в която се яде 5-пити на ден.....
Диетата е :
Сутрин-картофи
Към 11;00-11;30 -ориз (варен! Това е преди тренировка).
След тренировка 200 милилитра  нат. сок със 200 грама извара с 250 грама домати....
Към 16;00-16;30 - Месо (варено).
И вечерята е 1-килело млеко ...

Въпроса ми е дали тази диета ще помогне.... със тренировки във фитнес залата секи ден (освен в неделя) ....

И мога ли да си зема Л-карнитин .... съчетан с тренировките и дали ще има ефект .... значи имам мах 2 месеца за отслабване в който 2 месеца трябва да сваля поне 5-10 кг. Дали е възможно ....

25.07.11
00:41

Ам за тренировките как си по това което си написал че тренираш всеки ден без недели да разбираме ли че нямаш добра фитнес програма ???

25.07.11
00:45

Няма смисъл да спамиш форума с 15 теми ще ти отговоря на кратко за 2 месеца можеш и 20 кг да свалиш стига да знаеш как с това ядене си много далече ама много далече от сваляне на каквито и да е кг можеш да качиш сланина обаче доста доволно ,тренировките не знам какви са ти това фитнес всеки ден не ми изглежда добре от л-карнитина ефект с това хранене няма да има ако ще с литри да го пиеш или 100000 таблетки .Чети не бъди мързелив никой няма да седне и да ти напише какво да ядеш и как да тренираш на готово за 1 благодаря

25.07.11
12:39

Първо да кажа ЗДРАВЕЙТЕ на всички колеги ... старият ми лап-топ си отиде и с него всичката информация пароли и т.н и реших да си направя нов акаунт.
Както каза колегата със това хранене ще си донесеш само по големи неприятностни!
Доста пъти съм чистил като започнеш от голямо чистене , друг път нормално , и т.н ... ще ти предложа следните неща към , които да се стремиш и съм сигурен , че много от колегите ще се съгласят.
Наблягай на : яйца , месо (чисто за предпочитане) , овесени ядки , риба , сирене , извара , зеленчуци , като примерни хранения мога да ти кажа сутрин като ставаш ( аз ставам в 7 ) закусвам доза суроватъчен протеин на гладно , 30 минути след него 70 80 г овесени ядки + 200г кисело мляко или прясно , 2 - 3 часа по късно 100г сурови ядки (в тях се намират нужните ти мазнини за деня , като изцяло няма да ти навредят нито ще омажеш от тях) , обед 150 200 г пържола евентуално със някакъв въглехидрат (аз ползвам пак овес , но много хора немогат да го ядат) за това изполвай евентуално 100г макс картофи задушени или варени може и кафяв ориз , ако правиш следобедна закуска можеш да удариш 3-4 белтъка ( или 2 цели яйца 2 белтъка) + 1 банан , не знам кога тренираш ти си прецени , за вечеря 150 200 г чиста мръвка (пържола , риба ) + салата домати,краставици да не е трушия и прочие , предполагам после ще огладнееш преди да легнеш може 150 200 г извара , ако не обичаш извара яж пак 3 4 белтъка преди лягане за помощ може да ги прекараш с един домат защото след толкова години употреба смело мога да кажа , че са ми писнали и без домат немога да ги прекарам.Общо взето това е един доста работещ план ако можеш да го спазваш , ако ли не просто се насочи към храните , които ти опоменах по-горе!С постоянство , тренировки и воля ще стане!Успех и дано съм бил полезен!

25.07.11
13:07

е стига бе ... забрави ги тея кортофи сутрин... поне това е моето мнение и в общи линии съм съгласна с мнението Hristiqn дето е писал преди мене...

25.07.11
13:14

казано от Natalia Koy на 25.07.11, 13:07:

е стига бе ... забрави ги тея кортофи сутрин...

A защо?

25.07.11
13:38

казано от karfi4ka на 25.07.11, 13:14:

A защо?

Защото вместо да зареди с пълноценни протеини ( като шейк или яйца) / полезни въглехидрати (овес) , зареждаш тялото със меко казано неподходящо гориво ... най-важно е сутринта да започне със точната храна , след това другите могат да се коригират доста , но закуската , както я направиш такъв и ден те чака! :)

25.07.11
13:50

казано от Пламака на 25.07.11, 00:41:

Ам за тренировките как си по това което си написал че тренираш всеки ден без недели да разбираме ли че нямаш добра фитнес програма ???

г/д да!

25.07.11
14:08

казано от Hristiqn Mitev на 25.07.11, 13:38:

казано от karfi4ka на 25.07.11, 13:14:

A защо?

Защото вместо да зареди с пълноценни протеини ( като шейк или яйца) / полезни въглехидрати (овес) , зареждаш тялото със меко казано неподходящо гориво ... най-важно е сутринта да започне със точната храна , след това другите могат да се коригират доста , но закуската , както я направиш такъв и ден те чака! :)

Тогава това НЕ значи да забрави за картофите сутрин, а да ги намали и да вкара достатъчно протеин. Такива категорични забрани..

25.07.11
14:19

За да е максимално ефективна и бърза диетата тоест за кратко време да се свалят много мазнини е хубаво да се направи циклично НВД като 6 дена приемаш въглехидрати до 12 на обед и то грамажа да е 0.8 на кг телесна маса и да са с много нисък ГИ тоест пример 1 кисело мляко с овесени ядки/грамаж според теглото/ и с междинното хранене 1 ябълка и приключваш с въглехидратите за деня като цяло а 7мия ден зареждаш и за мен картофи и храни с висок ГИ ако не са в зареждащия ден се забравят по време на НВД за максимално добър ефект няма значение сутрин следобед и прочие

25.07.11
14:54

казано от karfi4ka на 25.07.11, 14:08:

Тогава това НЕ значи да забрави за картофите сутрин, а да ги намали и да вкара достатъчно протеин. Такива категорични забрани..

Сега дайте да не си вадим напатките направо ( препоръчах овес и изрично казах , че не е за всеки ) , картофи мога да се съглася както казваш да ги намали , но както и споменах има доста други смени с тях защото с едно писва на хората (аз нямам такъв проблем) , иначе съм съгласен с колегата като може да си избереш един ден от седмицата (т.н мръсен ден), когато да ядеш повече въглехидрати ( според мен психо - нагласа е повече , че неможеш без този ден) като гледай пак да са от полезни източници ( ориз,картофи,овес и т.н ) :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.07.11 15:04.

25.07.11
15:02

И защо картофите са по-лошо “гориво” от овеса :D :D

Проблем с ядене на картофи сутрин няма... стига да не са единствената храна в този момент.

25.07.11
15:11

казано от Hristiqn Mitev на 25.07.11, 14:54:

казано от karfi4ka на 25.07.11, 14:08:

Сега дайте да не си вадим напатките направо ( препоръчах овес и изрично казах , че не е за всеки ) , картофи мога да се съглася както казваш да ги намали , но както и споменах има доста други смени с тях защото с едно писва на хората (аз нямам такъв проблем) , иначе съм съгласен с колегата като може да си избереш един ден от седмицата (т.н мръсен ден), когато да ядеш повече въглехидрати ( според мен психо - нагласа е повече , че неможеш без този ден) като гледай пак да са от полезни източници ( ориз,картофи,овес и т.н ) :)

Ако погледнеш нагоре, ще забележиш, че въпросът ми изобщо не беше отправен към теб, а към човека, който дава съвети за забравяне на картофите сутрин. А също не съм убедена, че овесът е за предпочитане пред картофите :) Но това е лично мнение, въпросът беше в категоричното забравяне и забраняване ;)

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 25.07.11 15:17.

25.07.11
15:25

karfi4ka съгласен съм с теб , че Наталия беше доста критична за картофите , аз също като теб не съм против тях , да щом чисти и ги яде сутрин ок добре , мисълта ми беше насочена да не се разчита само на тях , овеса или други въглехидрати сутрин а да се добави и белтък ( да не добавиш белтък на закуска , особенно при чистене си е абсолютно неприемливо) , ако можеш на всяко хранене да боднеш и малко белтък ( яйца , млека , сирене , месо и т.н по-малко е направо идеално ) . Колкото до овеса просто не съм имал път ( а чистя редовно ) в който да се омажа с овеса , докато с картофите даже и минимално съм го имал този ефект , колкото до ползата определено съм с двете ръце за овеса ( хранителната стойност от към белтъчини , въглехидрати , фибри и т.н просто неможе да се сравнява със картофите)  , смятам , че това което изброихме до сега на колегата ще му върши работа доста време , като е постепенно действието , ако иска просто да се стопи да увисне и да излезе негативизма от сваляне на 10 кг  , 15 кг за един месец то просто няма смисъл от всичко което говорихме.

25.07.11
15:35

Ристе, много говориш ама нищо не казваш .

25.07.11
15:44

казано от Madboy на 25.07.11, 15:02:

И защо картофите са по-лошо “гориво” от овеса :D :D

Първата причина за мен поради която са по лоши от овесените ядки е високия ГИ което значи че спайкват много инсулина,а съответно предполагам знаеш какво става като това стане.
Втората причина е поради високия ГИ не са подходяща храна за всяко време от деня дори в период за маса ако не искаш да се омазниш трябва да се съобразяваш кога и по-колко ги ядеш
Трето като сравним количеството фибри и други макронутренти в овесените ядки и картофите овесените ядки бият :) таа на мен това ми стига :) ,е може да се добави и по-лесният начин на приготвяне тоест можеш просто да ги сипеш в кисело мляко и да ядеш а картофите трябва да се готвят тоест това не е точно + или - но :)

25.07.11
15:44

казано от Hristiqn Mitev на 25.07.11, 15:25:

karfi4ka съгласен съм с теб , че Наталия беше доста критична за картофите , аз също като теб не съм против тях , да щом чисти и ги яде сутрин ок добре , мисълта ми беше насочена да не се разчита само на тях , овеса или други въглехидрати сутрин а да се добави и белтък ( да не добавиш белтък на закуска , особенно при чистене си е абсолютно неприемливо) , ако можеш на всяко хранене да боднеш и малко белтък ( яйца , млека , сирене , месо и т.н по-малко е направо идеално ) .

Да де, и аз точно това казвам :D :D :D :D :D Идеята е не да забрави картофите сутрин, а да не разчита само на тях в никакъв случай ;)

25.07.11
15:46

казано от Madboy на 25.07.11, 15:35:

Ристе, много говориш ама нищо не казваш .

Нямам въобще какво да говоря с теб , ти си от типа хора явно вместо да помогнем , дай да се заядаме , карай си със здраве живота.Както казаха и другите видя както аз казах и колегата за овеса предимството като питаш защо е по добро гориво и несъзнателно хулиш мен за неща които и другите колеги казаха ...

25.07.11
17:18

По-важното в случая е как се тренира ... все пак говорим за 17 годишен, с малко тренировки и леки корекции в храненето метаболизма ще се ускори и за нула време ще изчезнат килата (освен ако няма някакъв друг проблем). Да се забранява от самото начало не си е работа, не за друго, а защото психически повечето хора не издържат.

Започни с леки корекции в храненето - нищо драстично, иначе ще ти писне и ще зарежеш след 2-рата седмица. Демек намали газирано и сладко до минимум, но ако ти се яде не си го забранявай напълно. Гледай вългехидратите да са до обед по възможност и постепенно започни да тренираш и вдигай интензивността на тренировките ... тялото ти ще реагира много бързо и след няколко седмици ще можеш да настъпиш газта яко.

Внимавай да не с ограничиш твърде рязко с храненето и да не се хвърлиш от Ден 1 на зверски тренировки всеки ден.

ЕДИТ: а и самия факт, че си започнал “диета” говори, че си решил да спазваш нещо известно време и да го зарежеш ... по-добре се насочи към плавно преминаване към по-добър хранителен режим, който да можеш спокойно да спазваш дълго време, а не Х-седмични диети.

Мнението беше редактирано от Иван Божанов на 25.07.11 17:19.

25.07.11
17:32

Абе какви картофи сутрин... Момчето иска да сваля!!!
Аз ще кажа следното:

- http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum#axzz1T7xlq9l1
- http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd#axzz1T7xlq9l1
- http://www.bb-team.org/articles/907_otslabvane-s-nisko-vaglehidratna-dieta-nvd#axzz1T7xlq9l1
- http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744
- http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063
- http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874

Прочети по няколко пъти, разбери, вникни и ела да те изпитаме ;)

ПП
Хубаво е да си поставяш цели и да се мъчиш да ги постигаш, но не мисли, че нещата стават лесно и без усилия. Тези времеви срокове, които си написал може само да те демотивират, ако не успееш да постигнеш първончалната си идея. Нещата не са на живот и смърт. Първите 5-6 до 10 кила са лесни, после почва трудното. Успех и не се отказвай, защото ще изпаднеш в порочния кръг в лутането между наднорменото тегло и опитите да се отвървеш от него, който може да продължи с години ;)

Мнението беше редактирано от Flask на 25.07.11 18:50.

25.07.11
21:40

8 часа - 50г овес + 1/2 кофичка кисело мляко +лъжица мед ( ако имаш мед и то само лъжица)
10 часа - кисело мляко останалото 1/2 + пакетчето ядки
13:00 часа кюфтета максимум 2 (около 100 г) +100 150 г картофи максимум +2 белтъка
16:00 часа 2 белтъка + 1 цяло яйце +домат/и + 1 лъжица овес
18 , 18:30 ако имаш някаква пържола месо както ти казах с останалите пари нея + салата зеленчуци , ако нямаш месо 2 цели яйца + 1 белтък + салата и 50 г картофи или овес но максимум 50
21 , 22 или когато си лягаш останалите 2 3 яйца , като ядеш само белтъка.

Става ли ? така ?

25.07.11
22:05

Абе ти луд ли си, 110 килограма си, ще се изпариш с тая храна. Яж 5-10 цели яйца на ден, 400-500 грама месо, 2-3 шейка, масло, малко овесени ядки и да видим няма ли да свалиш. Бай хуй тая зима се освиних бях 118 кг, сега съм 103, главно така се храня както описах горе.. Загубата на мускули е минимална за момента ;-)

26.07.11
13:30

чесно казано не съм прочел всичко от написаното до тук,но ми стигна само началото... какви са тези картофи и то за закуска? аз имам проблеми с качването на маса,но все пак не виждам логиката в яденето 5 пъти на ден и то такива неща? поне за твоята цел...

според мен ти трябва бягане и по здравословни неща за ядене :) нали гледаш рекламите :D хората продават закуски с фибри и какво ли не...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1