Имам слаби ръце, какво да правя?

23.07.11
15:40

Аз съм момиче на 15 години, тежа около 47 килограма и съм около 165см. Слаба съм, но в рамките на нормалното, само че имам един проблем. Ръцете ми са доста слаби и заради това понякога отнасям доста подигравки. Не искам да имам мускули, а просто нормални ръце. Ако можете да ме посъветвате какво да правя ще съм много благодарна. :)

Темата беше редактирана от Gabriela Georgieva на 23.07.11 15:41.

23.07.11
16:10

Обем на тялото се придава по два начина с мукули върху костите или мазнини.
Мускулите имат форма и са стегнати заради влакната,от които са изхрадени.
Мазнините нямат форма и единственото,което има дава някакъва форма е кожата.

На 47 кг,няма как да имаш по-големи ръце.Имаш избор как да ги направиш по-големи и аз ги изброих отгоре.
Повярвай ми варианта с тънкии ръце е в пъти по-добре от мазнини.

Ако това си ти на снимката,да ръцете ти наистина са тънки,но на фона останалата ти физика са абсолютно нормални и не виждам повод за подигравки.

MF

23.07.11
21:34

Първо - ако решиш да променяш себе си по какъвто и да е начин, направи го не заради някого и неговите мнение и думи, а заради себе си.
Второ - аз бих ти препоръчала упражнения с тежести и собствено тегло  с цел изграждане на красива съразмерна мускулатура на ръцете. Повярвай ми, няма да станеш супер мускулеста просто ей така. Аз също имах доста слаби ръце, но след известно време трениране успях да ги оформя и сега съм много доволна от резултата.

Прекалено си слаба. Не само в ръцете. Теглото ти е под нормата. Решението на проблема ти с теглото и ръцете се крие в храната. Как се храниш в момента? Би ли описала подробно какво си яла последните 3 дни?

Както стана въпрос, за предпочитане е качването на тегло да бъде съпътствано от силови тренировки, иначе резултата ще е повече отрицателен, отколкото положителен.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 23.07.11 22:02.

23.07.11
22:21

Само от аватара не може да правим преценки. Момичето е на 15 години, навярно е високо...нормално е да има дълги ръце и не чак толкова голяма обиколка на мишницата.
Найстина трябва да дадеш едно твое меню, а отностно тренировките, подкрепям Miss Fight за упражненията с собствено тегло...вярно- трудни са, но ефективни.

AD

23.07.11
22:28

Яж и тренирай.

Мнението беше редактирано от A D на 23.07.11 22:30.

казано от Тихомир Велев на 23.07.11, 22:01:

Прекалено си слаба. Не само в ръцете. Теглото ти е под нормата. Решението на проблема ти с теглото и ръцете се крие в храната. Как се храниш в момента? Би ли описала подробно какво си яла последните 3 дни?

Както стана въпрос, за предпочитане е качването на тегло да бъде съпътствано от силови тренировки, иначе резултата ще е повече отрицателен, отколкото положителен.

Не съм прекалено слаба и теглото ми си е горе долу нормално. Ям по много , но имам прекалено бърз метаболизъм и за това не мога да кача. Понякога ходя да тичам , правя коремни или вдигам тежести. И можете ли да ми кажете по колко килограма мога да вдигам за да не се пренатоварвам както и някакви упражнения?

25.07.11
15:21

казано от Gabriela Georgieva на 25.07.11, 13:16:

Не съм прекалено слаба и теглото ми си е горе долу нормално. Ям по много , но имам прекалено бърз метаболизъм и за това не мога да кача. Понякога ходя да тичам , правя коремни или вдигам тежести. И можете ли да ми кажете по колко килограма мога да вдигам за да не се пренатоварвам както и някакви упражнения?

Ядеш по много? Интересно ми е да разбера това дали е лично наблюдение или странично(обективно). Интересно ми е да видя и един от твойте хранителни дни. Би било полезно, защото в момента само гадаем. Аз също имам бърз метаболизъм, но успявам да качвам, въпреки, че дори това не ми е целта. ;)
Колко килограма можеш да вдигнеш без да се контузиш сама трябва да разбереш. Претренирането е друго нещо. Зависи колко максимално може да вдигнеш за дадено упражнение(движение), и каква цел гониш.
От аватарът ти, това, което виждам е много слабо развит раменен пояс, което не включва само раменете. :D
Наблегни на упражнения, които натоварват горната част на торса, дали ще са със собствено тегло или с тежести няма толкова голямо значение, при теб и двете ще имат ефект. Интересно ми е примерно колко ЧИСТИ лицеви опори може да направиш. Не случайно наблягам на чисти, защото рядко виждам хора, които да ги изпълняват правилно, особено жени. :)

Мнението беше редактирано от Dimzata на 25.07.11 15:23.

26.07.11
00:22

Здравей. Преди години и аз имах същият проблем като теб и много добре те разбирам:) Аз съм и доста висока, ръцете ми са дълги, бяха буквално като клечки, което в никакъв случай не ми харесваше естетически и да, хората доста често правят подмятания или казват нещо на шега без да се замислят, че могат да те засегнат:(
Това което мога да те посъветвам е да започнеш да тренираш, тренирай по-интензивно, т.е. с по-тежко за да стимулираш мускулите. Има прекрасни упражнения за развитието на бицепса(големия преден мускул на мишницата) и трицепса. Разбира се тренировката ти трябва да бъде балансирана за цялото тяло, като наблягаш върху ръцете. Храненето е много важно, но това в никакъв случай не значи, че задължително трябва да надебеляваш! 1-2 кила максимум качено активно тегло няма да те променят особено визуално.
Освен това в никакъв случай не се страхувай, че с фитнес ще направиш някакви огромни ръце. Казваш, че не искаш мускули но това е пътя...защото именно заради тяхната липса ръцете ти изглеждат по този начин (поне при мен бях само кожа на кокъл). Хубавите и стегната ръце със съвсем леко подчертани мускули определено изглеждат в пъти по-добре и достатъчно женствено.  :)
Не бъди предубедена и успех!

K

14.12.11
19:33

Започни да ходиш на фитнес-и виж в този сайт има 3 месечна кръгова тренировка.1-во направи загряване(упражнения като по фвс дет сме праили/правим) 5 минути загряване и гледаш кво се праи и праиш

08.01.12
13:31

според мен с вдигане на гирички ще стане

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1