24.07.11
20:47
Наскоро пусках тема ,но тук съм структурирал нещата по-добре .
Стаж 8-9 месеца , 16 год. , 88 кг. Цел - покачване на сила и мускулна маса
Какво мислите за тази програма .
1 Ден : Понеделник
Клек 5x6-10 i Тяга 5x6-10 Редувам ги през седмица
Ramenni presi 5x6-10
Френско 3x8-10
Bicepsovo 3x8-10
Корем
3 Ден :Сряда
Лег 3x6-10
Pulo leg 3x8
Kofichki 3x8
Nabiraniq 3x8
Grebane 3x8-10
Корем
5 Ден : Петък
Клек 4x6-10
Leg presa 3x8-10
Набирания 4x8
Скотово 3x8-10
Koфички 3x8
Корем
Мислите ли ,че е добра имайки впредвид стажа ми .Упражненията ,за гръб как ви се виждат ,дали са достатъчни в седмицата като цяло.
Благодаря предварително.
Поздрави
24.07.11
22:01
Но нали знаеш, че не само с щангата да помпаш, а и с дъмбели ;)
Ами когато в понеделник правиш клек ми се струва, че упражненията за гръб са малко
Пулo лега,а понякога и лега ще ги правя и с дъмбели разбира се ,главно пуло лега .
Кажете къде мога да допълня или да заместя някое с още едно упражнение за гръб и дали въобще е възможно това , защото може би ще станат прекалено тежки тренировките ,което е и основният ми въпрос.
Поздрави
Мнението беше редактирано от KHAN на 24.07.11 22:33.
Някой да изрази някакво мнение (wasntme)
Моля ако някой вижда някаква грешка в програмата да каже !
Благодаря предварително
Поздрави
Зарежи тази лег преса и добави тяга,така гърба и краката ще получат по-добро натоварване.Разбирасе тягата е по-добре да не е в един ден с клека.
И можеш да замениш упражненията за бицепс с набирания с подхват.Така името на програмата по ще и пасва.
Еми набиранията ги имам в 2 от 3 тренировки , се пак трябва да има и някое изолиращо за бицепса.Тяга и клек в един ден не искам и да пробвам ,защото колкото и да е си е риск до някъде.В ден 3 може вместо корем да вкарам мечка или някои скрипец .Как ти се вижда като цяло програмата , дали става ... ? Също виж серийте и повторенията добре ли са.
Мнението беше редактирано от KHAN на 25.07.11 11:12.
В ден 3 нямаш,клек можеш да сложиш тягата там.Изолиращо за бицепс не стршно,че нямаш.
Броя на повторенията го избираш спрямо целите си.
Мнението беше редактирано от Biad__ на 25.07.11 13:18.
Предложението за вкарване на упражнение за гръб в ден 3 вместо корема не е ли добро . Но мисля , да вкарам мечка или някои скрипец ,за да не правя в всяка тренировка клек и тяга (може и да не е правилно ,но така мисля).Тренировката е за сила и маса ,следователно как е броя на сериите и повторенията ?
Поздрави
10 правя само в първата серия като разгряваща , после са не повече от 8-мици .Някакви други забележки относно упражненията и това къде мога да вкарам още едно упражнение за гръб ... ?
Поздрави
25.07.11
22:57
1 Ден : Понеделник
Лег 5х 1-5
Преден клек 4х 6-10
Сгъване с щанга 3х 6-10
Разтваряне в страни 3х 6-10
2 Ден : Сряда
Тяга 5x1-5
Раменна преса 4х4-8
Френско от лег 3х 6-10
3 Ден : Петък
Заден клек 5х 1-5
Кофички 4х6-10
Набиране 3х 6-10
ето какво ти предлагам аз...
- имаш 3 базови упражнения : тяга, лег и клек и раменна преса( хипотетично са за гръб, гърди, крака и рамо макар, че са си многоставни и натоварват цялото тяло)
- допълнени са асистиращи упражнения за гръб, гърди, крака и рамо - набиране, кофички, преден клек и разтваряне в страни
- имаш и нещо за бицепс и трицепс да не те отвлекът плажните...
Не са ли малко упражненията ?Поне на мен така ми се струва ,за гърди са доста малко ,а и за гръб са само 2 за цялата седмица ... примерно да се включи гребане, полу leg и др.
По едно базово за долна част, едно дърпащо и едно бутащо упражнение във всяка тренировка, с повече серии и по-малко повторения, за сила.
Другото е по желание :)
25.07.11
23:43
според мен и с първата си програма ще качиш сила.
26.07.11
09:48
Мисля, че програмата си е супер. Единствено аз бих махнал кофичките в Сряда и на тяхно място бих сложил още едно упражнение за гръб в 2 до 3 серии. Също и корема бих махнал в Сряда. Пробвай я, пък то резултатите ще покажат дали я бива и как ти се отразява.
А става ли в ден 3 да оставя кофичките и да махна корема и на мястото на корема да сложа някои скрипец или мечка или някое друго упражнение за гръб ?
26.07.11
10:35
Може, но в такъв случай мисля, че ще е добре да махнеш кофичките в Петък и на тяхно място да сложиш някое друго упражнение за трицепс, примерно пак френско или разгъване на горен скрипец. Дано обаче трицепса от Понеделник да успее да се възстановява до Сряда иначе ще имаш проблем и при лег-а и при кофичките. То са 3 серии в Понеделник, но знае ли човек.
А корема в сряда замести с някой скрипец за гръб, а не с мечка. Хоризонталния скрипец май е по-добър избор, за да изравниш с набиранията.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.07.11 10:36.
27.07.11
14:22
Добре е за начало, но постепенно върви към 5 х 5. За тягата - рано му е за единици, по-безопасно е да прави 10-ки за начало и да започне с 1 тежък дъмбел, като върви към лост. Полулег-а, няма полза от него. Петко е прав. Редуване на 1 бутащо и 1 дърпащо във всяка тренировка, ще работи по-добре от стиковане на само бутащи/само дърпащи по блокове.