Проблем при тренировка за рамо-слаби тежести..

VI

24.07.11
22:58

Здравейте,на 24години съм,тренирам от 1,5г.
Имам един проблем - при тренировка за рамо (раменни преси пред гърди) немога да вдигам тежко,просто немога.Незнам на какво се дължи и се надявам някой да ми помогне,мисля че не е нормално бицепсовото сгъване да го правя с 10-15 кила по-тежко от раменните преси.Упражненията за рамо с дъмбел също ми куцат.Тренирам рамото заедно с краката.
Моля кажете какво да правя.

25.07.11
08:15

Можеш да опишеш тренировката за рамо,като упражнения,серии и повторения. И на кое място я правиш. Ако започваш с краката,просто може сега да смениш местата.Първо раменете. Трябва също да имаш силни и добре тренирани трицепси. Обърни внимание какви тежести използваш за трицепса и как е положението там. Добре тренирания трапец също спомага за по-добри резултати.

25.07.11
09:54

Били казал самите килограми на тежестите,които използваш,че така си е малко като уравнение с неизвестни.

VI

25.07.11
12:51

Раменна преса 30-35кг
Бицепсово сгъване 50кг.
Тесен хват от лег. 65-70кг.
Първо тренирам рамото,след това краката.Тренировката за рамо ми е първа(след почивка).
Упражненията
Раменна преса  4 х 8-10
Вертолет      3 х 8-10
Разтваряне на раце встрани 3 х 10-12
Повдигане на раце напред  3 х 10-12
Разтваряне на раце встрани с наклон напред(за задно рамо) 3 х 10-12

Мнението беше редактирано от VipeR™ на 25.07.11 12:51.

25.07.11
12:57

Намали упражненията, увеличи храненето,спането. Раменни преси с наклон, изнасяне встрани и задно рамо ,поне докато не дигнеш тежестите.

25.07.11
15:54

Аз бих добавил да наблегнеш и на трицепса,защото той участва активно в раменната преса(зад врат).
И аз бях така преди,много слаби тежести и малко сила при тренировка за рамо,но получих този съвет за трицепса и за около 7-8 месеца нещата дойдоха на мястото си!
А тези упражнения,които си изброил идват малко множко.Намали ги както посъветваа колегата отгоре.Вкарай задното рамо примерно с гърба или друг ден.Прави максимум 3 упражнения.Прави например - раменна преса,обръщания и разтваряне в страни.Обръщането е страхотно силово упражнение за раменете!

Мнението беше редактирано от Jikata на 25.07.11 15:59.

VI

25.07.11
21:56

Може ли да дадеш някъкъв клип на ” обръщания ” понеже незнам как се прави това упражнение.Иначе раменната преса я правя пред гърди,прав.

25.07.11
23:27

http://www.youtube.com/watch?v=ZVpsiAtVx7s&feature=related    

Ето това е обръщане,само че аз го правя във вариант без пускане на щангата на земята,само я свалям от раменете и пак ,,обръщам’‘.

От колко време си в застой?

Има възможност да претоварваш раменете и да не се възстановяват, което включва и въпроса дали се храниш добре. Правил ли си силови периоди включващи протоколи като 5х5 примерно?

Можеш да опиташ и с изометрия. Ще ти помогне да увеличиш силата си.

27.07.11
09:18

За горни гърди имаш ли сила? Може да правиш горните гърди като първо упражнение. Ще ти помогнат много за силата на рамото-:)

ЛР

30.07.11
19:46

казано от VipeR™ на 24.07.11, 22:58:

Здравейте,на 24години съм,тренирам от 1,5г.
Имам един проблем - при тренировка за рамо (раменни преси пред гърди) немога да вдигам тежко,просто немога.Незнам на какво се дължи и се надявам някой да ми помогне,мисля че не е нормално бицепсовото сгъване да го правя с 10-15 кила по-тежко от раменните преси.Упражненията за рамо с дъмбел също ми куцат.Тренирам рамото заедно с краката.
Моля кажете какво да правя.

Не можеш да вдигаш тежко, защото най-вероятно имаш серизони мускулни дисбланси, мобилността ти в ставата е силно ограничена, мускулите, които стабилизират лопатките също вероятно са доста слаби и следствие на това, когато се опиташ да буташ вертикално нагоре имаш доста слаба и нестабилна в областта на рамото, поради което нервната система не отпуска достатъчно сила на мускулите, за да не вдигнат тежест, която базата да не издържи и да се контузиш.

Т.е. слабостта в някоя част на тялото е защитен механизъм, който показва, че нещата са доста зле структурно и ни е нужна не трябва нова тренировъчна схема или “тайната тренировка на м-р Олимпия”, а цялостна поправка и баланс на ВСИЧКИ мускули и тъкания като цяло в областта.

поздрави

Мнението беше редактирано от Лазар Радков на 30.07.11 19:46.

VI

30.07.11
21:11

По принцип са ми слаби лактите,наболяват ме при упражнения за трицепс.
Имам грешка в горния пост дето съм написъл че раменна преса правя с 30-35 кила(забравил съм да добавя теглото на лоста-10кила).
Но все пак и 45 кила мисля че са малко при положение че за бицепс вдигам 50 ?

AD

05.08.11
05:53

Предвид на тежестта с която правиш гърди, не мисля че тежестта ти за рамо е толкова зле. Вероятно не правиш бицепса с максимална амплитуда или използваш чийтинг и това ти създава измамно впечатление, че правиш с по-голяма тежест за бицепс, отколкото за рамо.
Между другото казваш, че правиш прав с лост за рамо пред врат. Трябва да ти е перфектна техниката при това положение за да не натоварваш кръста. Съветвам те, прави раменната преса седнал с дъмбели, така ще избегнеш дисбаланс в развитието на рамената. Ако все пак го правиш с лост, прави го седнал на пейка с вертикална облегалка, така ще избегнеш контузии в кръста.

Мнението беше редактирано от A D на 05.08.11 06:02.

05.08.11
10:47

Според мен прав е по - добре:
нужно е цялото тяло да стабилизира тежеста,особено като е над глава
ако е седнал напрежението пада директно на гръбнака или няква подобна простотия беше
като цяло да го правиш прав е по гъзарско :Д

AD

06.08.11
05:11

По-гъзарско казваш? Като порасна, искам да стана като теб!

ЛР

09.07.12
00:21

казано от VipeR™ на 30.07.11, 21:11:

По принцип са ми слаби лактите,наболяват ме при упражнения за трицепс.
Имам грешка в горния пост дето съм написъл че раменна преса правя с 30-35 кила(забравил съм да добавя теглото на лоста-10кила).
Но все пак и 45 кила мисля че са малко при положение че за бицепс вдигам 50 ?

Проблемите с лактите също често идват дисбаланс в раменната става.

казано от Vintage на 05.08.11, 10:47:

Според мен прав е по - добре:
нужно е цялото тяло да стабилизира тежеста,особено като е над глава
ако е седнал напрежението пада директно на гръбнака или няква подобна простотия беше
като цяло да го правиш прав е по гъзарско :Д

При недостатъчно мобилност в раменете и в двата случая (и прав, и седнал) отива много напрежение в кръста. Понякога седнал и облегнал се на облегалка под ъгъл 80 градуса може да бъде доста по-добро решение. Стига, разбира се, междувременно да работиш за мобилността на раманете.

поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1