20.07.11
18:32
Здравейте ,аз съм нов тук (от няколко минути :D ) и имам няколко въпроса . Значи 1 преди време бях доста едър 174см / 96 кг ( (wasntme) ) сега отслабнах и вече е друго нещо 174 см / 74 кг и мисля да започна да се занимавам с малко упражнения ( успоредка, лостове ) зани като отслабнах всеки вика супер си ама ако качиш малко няма да е лошо тялото ми не е съразмерно . Та към въпросите ми
1 по-колко набирания да правя в серия
2 колко да ми е почивката между сериите и между самите упражнения
3 кога е по-добре да ги правя сутрин (преди 9 щото съм на работа ) или след (18)
4 ако ги правя 6 дни в седмицата след колко време може да очаквам резултати
Това е ако има нещо друго ще питам пак :D
Значи преди всичко аз не мога да правя набирания на лоста най-мн да направя 2 но това не ме притеснява щото преди месец започнах да правя лицеви опори и ги правех едвам по 5 в 3 серии а сега правя по 12 в 3 серии
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 20.07.11 18:37.
20.07.11
19:19
Здравей Евгени.Преди да попиташ може да прочетеш някоя тема в сайта за фитнеса няма да е лошо.Така ще се образоваш което според мен е най-важното в бодибилдинга.
1.Ако искаш да качваш ММ трябва да правиш по малко повторения на серия и повече серии например 5х8.За маса трябва да тренираш в зала тъй както стийт фитнеса не предразполага маса а релеф.
2.В бодибилдинга няма график за почивките :D.Ти сам трябва да си я определиш това става като прочетеш естествено тази тема http://www.bb-team.org/articles/3969_pochivkite-mezhdu-seriite-i-uprazhneniyata също и загряването е важно.
3.Няма определено време за тренирането през деня.Тренираш когато можеш като вземеш на предвид че храненията преди и след тренировка са особено важни за разтежа.
4.Ако искаш маса само набиранията и лицевите няма да ти помогнат много.Те ти тренират само гърба и гърдите.Трябва да тренираш цялото тяло.За да има мускулна хипертрофия тренирай 1 мускула група в седмица при сплит тренировка.Още веднъж ти напомням да прочетеш да не кажа голяма дума всички теми за фитнеса и храненето защото за да ни разбереш трябва да знаеш понятия,термини и др. неща в ББ.
Еми надявам се да съм помогнал.ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ.Моля колегите да ме поправят ако някъде съм сгрешил ама не с отговори като какви са тия глупави съвети както често казва Rikooo.Евгени изчакай да се саберът повече мнения.Поздрави :)
Мнението беше редактирано от гн.Хаджиев на 23.07.11 10:42.
20.07.11
21:09
благодаря
Пробвай набирания с различни хватове, сериите ги направи да са умерено - нетрябва да се пренатуварваш, а между сериите не повече от минута и полувина започни и кофички да правиш те също за добър варянт за гърди трицепс рамо.С друг не мога да ти помогна.Успех
26.07.11
09:32
ще пробвам всички видове докато не видя кои са най-подходящи за мен . Ще си проличи след няколко месеца нали има ефект :) ;)