Отслабване - бедра, талия, ханш..

26.07.11
19:20

Здравейте!
На 17г. съм. Заради една контузия на коляното по време на баскетболен мач се бях застояла малко повечко и достигнах ‘уникалните’ 54кг. И понеже не съм много висока/163см./, трябва да ги сваля оттук-оттам/талия, ханш, бедра/. Проблемът обаче е, че не искам да ми се развият прасците, които и без това са си големички/33см./. А доколкото разбрах, ако се занимавам с тичане/велоергометър, ще стане именно това.
Таа, имате ли някакви предложения какво точно да правя, така че да избегна това с прасците? ;D
Мерси предварително!
P.S. Иии, не - не спазвам хранителен режим.

MF

26.07.11
19:28

За да свалиш “оттук-оттам” - силови тренировки 2-3 пъти седмично, между тях кардио - тичане сутрин на гладно, хранителен режим.

26.07.11
19:34

Даа, и аз се готвех за тичане сутрин на гладно, но ме е страх за ‘тъпите’ прасци..

1во - ако си в катаболно състояние и по 1 тон на ден да дигаш с пръсците - няма да порастнат.
2ро - бягането на гладно с нисък калориен прием = катаболно състояние
3то - катаболно състояние + още по-нисък калориен прием като видиш, че резултати няма, защото храната ти е трагична = всичко се складира под формата на мазнини.
4то - почваш да се чувстваш гузно и да гладуваш, а след това се освиняваш невероятно.
5то - следствие от 4то - ставаш дебела и целулитна.
Тъй че - почети малко във форума. Избери си правилните храни, прави кратки и високоинтензивни тренировки със тежести и се зареди с търпение.
И никакви тренировки тип “Ханш”!

MF

26.07.11
19:47

Виж сега, тренирайки силово и изпълнявайки кардио на гладно, ще започнеш да сваляш (разбира се калорийният баланс има значение). Сваляйки, ще сваляш отвсякъде (ще губиш и мазнини, и мускул - малко, разбира се), така че не се притеснявай за прасците.
А за калориите - за да сваляш, следва те да са по-малко от изразхадваната енергия, но това в никакъв случай не означава, че правилният път е този на момичетата тип “ябълка за закуска, краставица за обяд, мляко за вечеря”! Не прави тази глешка - ако храната е твърде оскъдна, тялото я трупа като запас (мазнини), защото се презастрахова в случай на бъдещ глад. Храни се по 5-6 пъти дневно, на неголеми порции, поемайки въглехидрати, протеини и мазнини, намалявайки въглехидратите вечер.

26.07.11
20:41

Моето мнение , че по горе са казали много точно какво да правиш и т.н , 163 на 54 кг не е чак толкова фатално!
Веднага ще се обоснова (ще са ти нужни максимум 3,4,5 кг  , да не са много даже ) просто със тренировките ще оправиш цялостно тялото си ... друго щеше да е 165 - 65 тогава ще се чисти много , но така постепенно полека за някой друга “неделя” , нещатата ще се променят значително в добра насока ;) Използвай и повече вода за деня да изхвърляш повече непотребни вещества (микро-елементи) , много от хората забравят водата което е неприелмиво при чистене ... :) Дано сме били полезни :)

26.07.11
21:26

Мерси на всички!! (bow) ;]

MF

26.07.11
22:12

Успех!

26.07.11
22:50

За исканото от теб - силови тренировки или плуване. Може и двете. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1