Препоръчайте ми хранителен и тренировъчен режим, моля

Местя мнението на Valeria Ivanova, за да не смесваме дискусиите.

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 27.07.11 11:26.

27.07.11
11:20

Привет и от мен.И аз се нуждая сериозно от съвет на тема отслабване.Преди 1 година започнах рязко да наддавам,без да има повод за това,започна и главоболие и отпадналост,нарушен цикъл и прочие.Направих си изследване на щитовидната жлеза и се оказа че има проблем и симптомите се покриват от поставената диагноза.6 месеца по късно резултатите ми са в норма но симптомите не отшумяват,особено килограмите.Ям,не ям,кантара ми показва едно и също,тренирам или не резултат-единтичен с предния.Висока съм 165 см,тежа 72кг,за по-малко от 9 месеца наддадох с близо 13 килограма и ми е голяма мъка.Надявам се някои да ми помогне (ако има опит с режимите и разбира се информация)да ми помогне препоръчвайки ми евентуален хранителен режим и спортна програма.Поради факта че работя много ми е възможно да тренирам само вкъщи,поради причината че няма функционираща зала след 21ч.Благодарна ще съм на всякакъв вид информация....определено се видях в чудо и смятам че не мога да се справя сама на този етап.Също искам да попитам възможно ли е да се смъкна 10 кг в рамките на 2 до 3 месеца,без да ги кача опратно.Очаквам ви и Благодаря!

27.07.11
11:39

1. Зали след 21 часа има доста - в кой район си?
2. Напиши си моментния хранителен режим, какъвто и да е той за да видим как може да се започне с малки промени
3. 10кг за 3 месеца могат да бъдат ТРАЙНО свалени, за по-малко не е много сигурна работата :). Важното е да хванеш посоката - хранене, тренировки, почивка.

27.07.11
14:39

Ами в момента наблягам на плодове и зеленчуци,малко ми е трудно денем,защото макна хладилна чанта но се справям някак си.Но по принцип съм била и на Дюкан и на някаква 90 дневна диета....И така това бяха последните две,и сега съм в лутане.Това за 10=те кг е супер-някакви идеи? :)
Колкото до залите...купих си дори кростренажор,сауна костюм,обръчи,тежести и пак нищо....Свършвам работа към 20ч докато се прибера да се изкапя става 21ч а около мен такива зали няма,изпитано и проверено.

27.07.11
14:47

1. наблегни още на яйца, извара, месо и тогава да видим какво ще стане :).
2. Дюкан и 90 дневната за трайни и здравословни резултати не вършат работа.
3. Трябва да ти балансиран хранителен режим и енергиен дефицит! Да ядеш по-малко отколкото гориш.
4. Сауна костюм - освен ако не искаш да припаднеш от обезводняване - забрави го!
5. Тежести - е там е решението! + кростренажора

27.07.11
15:10

Ей на това му се казва навременна реакция :) Благодаря.Ще те послушам но кажи ми,не е ли зле комбинацията с яйца месо,извара,салата и плодове.Плодовете не отпадат ли?А Дюкан беше почти цялата-яйца,мляко,извара,месо.Да не объркаме нещо...

27.07.11
15:13

Няма нищо да объркаме - като цяло прочети тук за РБД - балансирана диета. Трябва да хапваш всичко - и картофи и ориз. ЗА момента можеш да махнеш/намалиш плодовете. Да си включиш месото и т.н. + малко картофи и ориз наобяд.
http://www.bb-team.org/articles/908_ravnomerno-balansirana-dieta-rbd

27.07.11
15:32

Ще прочета внимателно всичко,ще потърся и още инфо и ако има неяснотии надявам се да запазя правото си да задам въпросите си на Вас.Тренировките всеки ден ли трябва да са или.. Като времетраене колко мин-максимум .Може би ви се струва че задавам глупави въпроси но вече си мисля че не знам наистина тези отговори.Искрено ви благодаря за инициативата и бързите отговори

27.07.11
15:37

по-добре започни по малко - 3 пъти седмично по 40 минути. С какви тежести разполагаш? Има разни Видео програми като тази, които са удачни за вкъщи - http://www.amazon.com/gp/redirect.html?ie=UTF8&location=http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&x=0&ref_=nb_sb_noss&y=0&field-keywords=jillian%20michaels&url=search-alias%3Dmovies-tv#&tag=zalmblog-20&linkCode=ur2&camp=1789&creative=390957

27.07.11
15:53

Ами лекички по 1кг.Искаш да кажеш че 40 мин трябва да съм на кростренажора,леле аз издахвам на 25та минута :)
Има ли такова нещо като засилване на метаболизма....?
Аз се опитвам да съчетавам тренажора с гимнастика-вечер по 25 мин тренажор ,а сутрин коремни преси-всякакви и там някои които знам за крака като упражнения

27.07.11
16:03

има такова нещо, но не мисля, че е кой знае колко важно. Важното е да имаш активност - тренировки, вървене пеша и т.н. + Хранене поне 3 пъти на ден - опитай и с 5, но не всеки има толкова време. По-добре сутрин започни с малко преси - после кардио. И може вече и нищо да не правиш или малко тренировка с тежести.

27.07.11
16:15

благодаря,ще опитам и това.Знам че няма мигновенни резултати,но за да си направя сметката,максимум след колко време мога да очаквам резултати(било то малки или големи).Не че препирам,но нали ви споделих,че опитвах много неща и безрезултатно,просто да знам дали съм на прав път...

27.07.11
16:20

като цяло ако нямаш грижи с хормоните, сметнеш си калорийния баланс и имаш дефицит около 20 процента - в рамките на седмица ще смъкнеш половин до един килограм.
Прочети и това ако си ОК с английския http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=113693871

27.07.11
16:27

В режима за хранене който ми препоръча не пише на колко часа е храненето или през колко време.Ти имаш ли тази информация.Защото ако се опитам да се храня от 3 до 5 пъти на ден информацията ми е нужна

27.07.11
16:29

Тук по-скоро ти трябва да си решиш - какво и как ти е удобно. Прочети за различни варианти и т.н. В крайна сметка важни са - протеиновия прием, калорийния баланс и тренировката с тежести, която пази мускула!

Valeria Ivanova, стандартният подход е хранене на всеки 2-3 часа. Всичко, обаче, зависи от ангажиментите и възможностите ти за деня, а също и от времето, по което тренираш. Затова няма как да се фиксират предварително тези часове.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 27.07.11 16:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1