25.07.11
23:39
Здравейте на всички! Аз съм на 17 години, стаж около 2 години, тежа 98 кг, висок съм 184 см и искам да сваля 8~ кг. Въпросите ми са следните?
1. Как ви се струва комбинацията от заглавието НВД + Oxyelite Pro + BCAA + L-carnitine?
2. Ще тренирам по 2 пъти на ден (фитнес+кардио и следобед кикбокс) около 5-6 дни в седмицата. ОКБ ми е 2930, малко ли е? Смятал съм го със коефициента за активен начин на живот - 1.55, притенсявам се, че ще ям много, ако смятам по коефициента за усилено активен живот, така ли е?
3. BCAA за сега съм намислил да взема на ON, вие какво мислите, как да ги пия? Бях чел, че ако свалям е по-добре да са разпределени през целия ден, има ли нещо вярно?
4. За сега деня ми мисля да изглежда така, ако имате забележки казвазйте:
07:00 - 1 Oxy + l-carnitine + bcaa
07:40 - фитнес + кардио (+ bcaa след тренировка)
10:30 - хранене 1 (пиша ги така защото още не съм си правил менюто, чакам одобрение за ОКБ, а и нямам много време сега)
12:30 - хранене 2
13:00 - 2 Oxy
13:40 - кикбокс
16:00 - хранене 3
18:00 - хранене 4
21:00 - хранене 5
23:00 - bcaa + l-carnitine (тук не знам да пия ли bcaa, вие кажете)
-> сън
Чакам мненията и забележките ви, и благодаря предварително на отзовалите се! :)
26.07.11
00:14
НВД с толкова активни дневни тренировки ми се струва доста абсурдно.НВД-то е по-скоро предназначено за по-кратки тренировки(45-60мин.) с умерена интензивност и кардио.Но с този кикбокс незнам как ще намериш сили ,за да практикуваш и 2те в 1 ден (още повече ,че е лято).Аз миналата година също съм тренирал доста време кикбокс и ходех на фитнес,но ядях доста здраво.Треньора дори казваше,че на 1 тренировка в клуба изгаряме приблизително 800-900 калории.
Отностно добавките немога да бъда много толерантен ,но мисля че с толкова тренировки е напълно достатъчно,за да постигнеш това което искаш и без да губиш много време.Тоест ако бях на твое място бих си взел само аминота,дори може да поразгледаш за по-добър вариант от тези на ОН,за сметка на оксито и карнитина(ако толкова ти се дават пари).
Мисля че е трябвало да си сметнеш окб-то с по голям коефициент. 5-6 дни двуразови тренировки са си сериозна работа.
Пробвай 1-2 дни по начина по който си го замислил в момента. Ако усетиш здрава умора увеличи храненето.
2-рата доза BCAA си я изпии преди/повреме/след тренировка 2. Няма смисъл вечер. Вечер яж извара ако можеш.
И l-carnitine-а също.. изпий го с 2-та хапа окси преди кикбокс-а.
И Даниел ти е казал също. За 8 кг с такива тренировки НВД е лош вариант. Ако искаш го направи по балансиран вариант с по 100ина гр. хубави въглехидрати през първите 2 хранения + 20-30гр бърз въглехидрат след тренировката кикбокс. Но първо пробвай така както си го измислил.
Само в никакъв случай не мисли за калории и т.н. ако се чувстваш гладен и уморен.
26.07.11
11:46
Ще свалиш със сигурност, но наистина сметни ОКБ с по-високия коеф. Иначе ако още не си го купил L-carnitine според мен ти е излишен. Дай парите за качествена храна. Оксито + BCAA е достатъчно. Парите от карнитина може да си вземеш някъв протеин ако толкова ти се пичт добавки, а и не винаги имаме възможност да ядем нещо качествено, когато сме на режим с по5-6 хранения. Пробвай Modern BCAA na USPLabs - може да я намериш в някакъв стак с оксито. И все пак си остава въпросът-дали с НВД + окси ще издържиш на толкова натоварване?
Недей да зобаш химически отпадъци, ще ти таковат мамата на целия организъм.
НВД + интензивни тренировки + L-карнитин (чист L-карнитин, без никакви подобрители, усилители, “природни” добавки, “билки” и други отпадъци) е повече от достатъчно, въпреки че няма как да са ти пълноценни тренировките с това хранене, ама щом си се разбързал - давай така, както си си наумил.
И не мога да разбера закъде бързаш? Що искаш да се назобаш така??? Като се назобаш с тия отпадъци, вместо за 4 месеца, ще отслабнеш за 3 месеца и какво???
Ще си претаковаш мамата на здравето за цял живот заради четири седмици гъзария???
Иване то така.. ние всички да сме си таковали мамата на здравето вече и да лягаме да умираме разбираш ли :)
26.07.11
16:11
Специално за ловци на вещици като Иван:След три месеца усилен прием на добавки:Oxy, Jack3d, ModernBCAA, Reduction(по време на почивката от Oxy), 100%Whey gold на ON, ADAM и Waterout на Now foods+НВД си направих изследвания на кръв и урина и всичко ми е на 6. В момента пия само витамините на Now и протеина на ON. Въпрос на личен избор!
Привет! Изчетох с удоволствие коментарите ви и си взех забележка. Храненето ще бъде по-сериозно! Не намирам стак Oxy и ModernBCAA, ако сте виждали споделете. :) А карнитина вече съм го взел (някой беше питал) Bitoech 70 000 + chrome и за това гледам да го пия и него да не стои. Ще изместя вечерните дози бцаа и карнитин след кикбокса. Остава въпроса за храненето какво да бъде, някаква диета ли или просто да следя да не ям мазно и сладко?
@Иван Д. - пробвал съм и без добавки обаче е по-слаба работата, това не е отрова, не знам защо се палиш :) А и не бързам... даже ще започна тренировките след 2 седмици, защото тогава свършвам сезонната работа ;)
Мнението беше редактирано от hellr1ser на 26.07.11 18:13.
27.07.11
09:38
Относно диетата-нали мислеше за НВД? Виж ми първия пост от дневника като те гледам си с подобен ръст на моя.
Видях го, ще ми бъде от полза, щом сме с еднакви горе-долу размери. Aз още съм си за НВД, обаче нали казахте, че не е много добре с толкова тренировки и не знам какво да правя. Все пак ще пробвам един-два дни така да видя как ще е, дали ще съм много изморен и отпаднал. Ако се чувствам изморен, какво да ям?
28.07.11
17:37
казано от hellr1ser на 28.07.11, 17:30:
Ако се чувствам изморен, какво да ям?
Минаваш на РБД с лек калориен дефицит.
29.07.11
10:34
Не се плаши толкова от НВД-виж ми и тренировките и аз тренирах доста интензивно ;).
Нее, не се плаша. :) Просто искам всичко да ми е ясно преди да започна програмата, за да не правя грешни неща. Тома, ти как си приемал ModernBCAA? :)
01.08.11
10:47
Една доза по време на тренировка(2 мерителни лъжици). Когато знаех, че освен фитнес ще играя и футбол същия ден пиех по половин доза по време на двете.