27.07.11
17:15
Като за начало, както се разбира от заглавието, аз съм “аматьор” на тема фитнес (187 см / 67 кг). Наскоро няколко мой прятелчета ме зарибиха и започнах да тренирам почти всеки ден със тях... Впоследствие реших да си взема и протеин. В същия момент се появи една оферта от един мой много доверен приятел (99 % му имам доверие), който ми предложи насипен протеин. Каза ми че го е взел от Гърция в големи количества на много добра цена и сега има цели човали във тях, та е започнал да ги продава. Продаде ми 1 кг за 15 лв 0.0. Преди това бях гледал цените и знаех че това е много ефтино, но както ви казах 99% съм сигорен, че няма да ме излъже. Каза ми че го е ползвал. Когато го попитах за марката, ми каза че не я знае. Нека ви го опиша - бежав на цвят, на прах, горе доло като брашно. Това е цялата информация, която имам за този протеин. Реших, че може някой да знае за точно какъв протеин говоря (ако въобще е протеин) и да ми каже дали е качествен или някой допълнителна информация.
П.С. не съм търсил из темите тъй като незнам какво точно да търся. Мерси предварително! : )
27.07.11
17:18
Твоят 99% доверен приятел е купил чували протеин, на който не знае марката? Нямам съмнения в твоята 99% липса на съмнение, че ще те излъже, но ако той не знае и те подведе, това също не е лъжа, а всеобщо незнание.
Иначе насипен протеин се пие от поне няколко потребителя във форума, може да споделят опит.
27.07.11
17:31
Това исках да кажа.. че му имам доверие, но той ме поставя в такава ситуация, като не ми дава никаква информация отностно това, което ми продава. Иначе не бих се съмнявал във него, за това и питам :).. Надявам се някой да ми даде информация. Мерси!
Съгласен съм , че ти е приятел , но на мен а и сигурно на доста хора им се е случвало даже и приятел (не познат) , да им забие нож в гърба с някаква цел , но това е друг въпрос ... колкото до протеина питай го горе долу за някакво съдържание белтъчини/въглехидрати , да не се окаже някой гейнер евентуално :) Лично избягвам такива чували и насипни , не са ми донесли много приятни мигове , но доста проблеми със стомаха - да :( ... в момента има много сайтове , много дистрибутори не е като преди 4 , 5 години и повече да си ограничен от към продукти и цени , сега има изключително адекватни цени на протеини + отделни промоции и то доста качествени протеини може би със около 7 8 лева по скъпи за кг от този който ти продава на 15 лева , но нищо не губиш , пробвай вземи си 1 кг (кой знае какъв добър ефект да усетиш едвали - по скоро леко възстановяване ) , аз за лоши може и със стомаха проблеми да получиш евентуално или нещо друго и от там ще разбереш , че не е за предпочитане :) Успех !
27.07.11
18:14
Спомена нещо 64% белтъчини.. бил много добър
Ами Георги , ти си прецени (както казах не губиш нищо освен евентуални 15 лева ) , ако е към 65% белтъчини , според мен е добре ако ще и от соев протеин да са пак е нещо а не е снаксове и такива буклуци , очаквам и други да се включат и да дадат мнения , но в крайна сметка по-разрови се още за насипните протеини говори със твоя приятел и в крайна сметка ти ще вземеш решението! :)
Толкова неща съм изпил докато видя от кое съм доволен и т.н и кое лично на мен действа , така , че за да разбереш , най-добрият начин е да пробваш според мен ! :)
27.07.11
18:39
Преди 1 година и на мене ми са предлагали подобен тип протеин.Само че разликата беше,че на тях им нямах доверие (познати само ей така от в залата,където тренирам) и ми предлагаха 1 кг за 5 лв.Обаче ми казваха че ,ако някой от моите аверчета искал щели да му го дадът за 15-20 ... ;D . Те ми споменаха,че не е от Гърция ми от Варна в някакъв цех.И аз съм по скоро склонен да кажа,че е някакъв тип гейнър,но като цяло не бих си го взел при постигане на някакъкви цели,докато не разбера съдържанието.Защото едва ли ще е myofusion или goldstandard.А дори и в крайна сметка може нищо да не е.
Не си давай парите за нещо,чието съдържание незнаеш.В един документален филм гледах как 1 човек взима 1 кг креатин за около 20$ и от него направи с царевично брашно в отделни кутии (даже и етикети им лепна) и направи общо около 20 кг. (сам си прави изводи,колко креатин има вътре). Само,че го даваше на 66$.
П.П. И тези мои познати незнаеха съсдържанието на “протеина”.
Мнението беше редактирано от Daniel Dimitrov на 27.07.11 18:40.
27.07.11
19:04
Мерси много за мненията ви.. аз го взех още вчера, така че ще го пробвам 1-2 пъти и ще видим какво ще излезе. Само ако може някой да ми каже как варвят дозировките :?
А бе да ти кажа аз не бих рискувала... мисля че парите за качествен протеин си заслужават...
Таак не знаеш, нито състава, нито показателите, нито дозите... не знам...
Мнението беше редактирано от Taly K на 27.07.11 21:34.
29.07.11
08:14
Работата яко смърди :) Жал ми е да ти убивам така ентусиазма,но понеже попита няма как да не ти кажа как стоят нещата!За такива пари е смешно да се търси качество,а както се досещаш това нещо го пиеш и има пряка връзка с общото ти здравословно състояние.Поне някаква информация какво съдържа на 100 грама (дори и да е лъжа,но поне...да се заблудим групово!)..по тая логика мога да ти продам 1 кг брашно на цени за приятели ;) и ти да се радваш..и аз също :)
Ако е соев протеин нещата не са по-розови!Соева ТИНЯ в организма си не наливам,ако ще и пари да ми дават!Има писано във форума защо да не се пие соев протеин ( и по-специално от мъже... ;) .
Но...,ако толкова ти е мерак да го изпиеш поне ни информирай какво е състоянието на стомаха ти и дали е имало извънредни посещения до офиса....