28.07.11
08:04
Кросфит тренировки на открито София - 31 юли 2011:
Програмата за уикенда:
Неделя 31 юли от 9.00 в 61 ОУ в кв. Надежда:
Неделя 31 юли от 18.30 в 10 СОУ 10 в кв. Младост:
Елитният отряд ще се бори с терориста Brutus, а останалите, които искат да опитат доколко е брутален този комплекс, ще може да се пуснат на “И ти ли, Бруте?”.
Преди това ще учим/затвърждаваме кофи на халки и клек с щангата над главата.
И, разбира се, тези, които искат да правят Предизвикателството, ще може да сторят това под зоркия поглед на съдии.
Един поглед върху Brutus е достатъчен да изберете Предизвикателството, но...ще видим като се видим :)
Аз бих пробвала “Brutus”, щангата ми трябва да е 14кг (30% от 46кг са 13,8кг). Не съм наясно с техниката на силовото изхвърляне обаче.
п.с. Чак сега забелязах, че той е за елитния отряд :D Ем, като кача някое друго кило :D :D :D :D :D
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 28.07.11 08:48.
Аз бих пробвала “Brutus”, щангата ми трябва да е 14кг (30% от 46кг са 13,8кг). Не съм наясно с техниката на силовото изхвърляне обаче.
п.с. Чак сега забелязах, че той е за елитния отряд
Ти си ядрото на елитния отряд.
Мен ме бройте за Brutus, но това не означава ,че се броя за елитен :)
28.07.11
13:41
Brutus не е за мен... но мисля, че все някак ще намеря начин да се забавлявам! (sun)
28.07.11
22:48
Brutus или предизвикателството - “тежка дилема” :D От предизвикателството са проблем набиранията и колената към лакти а от Брут-а силовите изхвърляния, а и Брут ще свърши с нас по-бързо.
29.07.11
12:57
“И ти ли, Бруте?” e вариант на Brutus без изхвърлянето. Т.е. подходящ за всички.
@Oranje - не мисля, че Overhead squat-а е по-малко сложен за начинаещи. Ако идеята е всички да могат да направят “И ти ли, Бруте?” май ще трябва да се замени овърхед-а с преден клек.... но ще видим на място в неделя.
Аз лично мисля да се пробвам на Brutus, въпреки че и на мен ми е много мъка тоя Overhead squat :(
Силов блок ще има ли?
Искам да попитам до кога е крайния срок за Предизвикателството?
@karfi4ka - и аз това се чудех. Ще ми е интересно дали имам някакъв прогрес на тестовете.
29.07.11
14:48
Това да се замени с онова, второто с третото и в крайна сметка имаме съвсем различен комплекс. Или го правиш както е оригинала или не го правиш.
казано от Илиян М. на 29.07.11, 14:39:
@Oranje - не мисля, че Overhead squat-а е по-малко сложен за начинаещи. Ако идеята е всички да могат да направят “И ти ли, Бруте?” май ще трябва да се замени овърхед-а с преден клек.... но ще видим на място в неделя.
ххахахах, ако от “И ти ли, Бруте” махнем И оувърхеда, освен снача.....ще остане комплекс от кофи :D :D :D
29.07.11
15:02
gips, ние начинаещите ще си се забавляваме с други игрички... все ще намерим с какви! (sun)
Да де, ама така тренировката ще се превърне в тренировка за неначинаещи :D :D :D :D :D Ето ти пак класово разделение :D :D :D :D :D
29.07.11
15:10
Ами начинаещите ще правят нещо друго, но не и този комплекс. Ето аз имам контузен рамо и няма да го правя , дори няма да скалирам с кофи на успоредка, защото е различен комплекс. Или ще правиш нещо, когато си готов или изобщо не се наемай, защото в такъв случай това е нещо съвсем различно. И замисъла се разваля. Да скалираме тук, да скалираме там, ама всички да го правим... ама не, не трябва. И вместо да мрънкате , захващайте тренировките за да може след няколко месеца да го направите.
Десо, мисля че изказването ти е много кайно. Може би е време да си припомниш ето тази статия. :)
29.07.11
15:40
В скалирането няма лошо, просто автоматично резултата става нелегитимен.
казано от Десо на 29.07.11, 15:40:
В скалирането няма лошо, просто автоматично резултата става нелегитимен.
Така казано съм абсолютно съгласна ;)
29.07.11
16:08
Целта на кросфит тренировките на открито не е само да се изпълняват точно фиксирани кросфит комплекси само от които могат да направят това.
Затова и се дава къс типично кросфит комплекс, който да се прави от тези, трениращи по кросфит методиката и тези, които искат да направят подобен комплекс вместо да участват в силовия блок и тестовете.
Идеята е да направим тренирането по-достъпно и приятно за много хора, а не само за няколко напреднали. Най-лесният вариант е да разделя хората на тренировки в отделни часове, но мисля, че на всички е по-забавно заедно. Колкото и по-трудно да е за мен така.
Крайният срок за Предизвикателството е понеделник, когато е ред на Вик да обяви следващото. Аз и Машиники ще го прави тогава, както и още няколко души, с които ще се разберем на тренировките в неделя. Който друг иска да участва в този кръг може да направи Предизвикателството в събота (но със съдии!), или в неделя на тренировките на открито.
казано от Oranje на 29.07.11, 16:08:
Целта на кросфит тренировките на открито не е само да се изпълняват точно фиксирани кросфит комплекси само от които могат да направят това.
Затова и се дава къс типично кросфит комплекс, който да се прави от тези, трениращи по кросфит методиката и тези, които искат да направят подобен комплекс вместо да участват в силовия блок и тестовете.
Лично аз бях разбрала, че Brutus и заучаването на кофи на халки изчерпват програмата за неделя.
Крайният срок за Предизвикателството е понеделник
Не е ли рационално за това предизвикателство да се отпусне още един уикенд имайки предвид масовата невъзможност на софийската група да го направи в първия уикенд след обявяването.
Който друг иска да участва в този кръг може да направи Предизвикателството в събота
Събота кога и къде?
(но със съдии!)
Откъде ще се вземат? И ще се съдийства ли наистина? :D
Аз и Жоро сме навити утре сутрин ( примерно в 10:00) да се съберем в 61-во и да правим предизвикателството. Гледам че и Иглика също е заинтересована, а може и да има и други желаещи.....
Ако искате нека го направим утре. Уреди никакви не ни трябват, с изключение на халки за хоризонталните набирания. Иглика предполагам че няма да има против да донесе нейните :)
Ще трябва да сме си съдии едни на други, стига това да е ОК според правилата.
Всъщност тази седмица няма ли да има тренировки само в Неделя .
Аз ще участвам на вечерната в Младост.
Това което ми прави впечатление е, че само нашата група коментира и се пазари относно подготвените програми,не мисля,че това се случва в Плевен,Варна и Ловеч :) Казват и правят,скалират където трябва и бачкат. Това е мое мнение ,не желая да се превръща в някакъв спор кой,къде и така нататък ........
Мнението беше редактирано от ISB на 29.07.11 17:07.
казано от Илиян М. на 29.07.11, 16:30:
Аз и Жоро сме навити утре сутрин ( примерно в 10:00) да се съберем в 61-во и да правим предизвикателството. Гледам че и Иглика също е заинтересована, а може и да има и други желаещи.....
Ако искате нека го направим утре. Уреди никакви не ни трябват, с изключение на халки за хоризонталните набирания. Иглика предполагам че няма да има против да донесе нейните :)
Ще трябва да сме си съдии едни на други, стига това да е ОК според правилата.
Аз по-скоро предпочитам привечер в Младост. Т.е. привечер със сигурност ще съм в Младост, освен ако не се случи потопът от днес...макар, че и тогава не е мнооого под въпрос ; :D :D :D Taaaa, ако ви трябват халки (понеже хоризонталните са само за жените) - ще ви донеса, но ще тренирам вечерта. Само ме уведомете ;)
Аз най-вероятно няма да мога утре вечер.....
Халки не знам дали ще ни трябват, но може ако ти се занимава да си ни съдия. Ти поне имаш голям авторитет и няма да има съмнения че сме чийтвали :D
казано от Илиян М. на 29.07.11, 17:06:
Аз най-вероятно няма да мога утре вечер.....
Халки не знам дали ще ни трябват, но може ако ти се занимава да си ни съдия. Ти поне имаш голям авторитет и няма да има съмнения че сме чийтвали :D
Разчитайте на съдийство, на линия съм ;)
29.07.11
19:08
Не ви трябват и халки, освен ако не сте М-32. Жените правят хоризонталните на лост докато опрат в лоста с тялото си.
Бях предложил трите предивикателства да важат до средата на август примерно и всеки да направи това, което е изпуснал. Но идеята не намери подкрепа, доколкото си спомням последно като гледах съответната тема.
В другите групи има малко хора и организацията е много по-лесна. При повече хора е трудно всичко да се предвиди и реагира веднага, нито да се обърне достатъчно внимание на всеки. Решенията са разделяне на групи според нивото или помощник. Разговорите ми (и опитите) с други хора, които се интересуват от трениране различно от помпане, не донесоха резултат, от който да печелят трениращите.
Брутус е за неделя, когато ще има само по една тренировка в Младост и в Надежда, тъй като все пак и аз имам нужда от почивка. Програмата за тогава не включва само кофи на халки и Брутус.
От следващата седмица тренировките ще бъдат повече и ще започнат да следват определена схема. Така ще е по-лесно за хората, които искат да правят и силовите блокове, защото ще могат да структурират по-добре програмите си.
Схемата:
Понеделник - neural charge & endurance. Това са различни експлозивни движения и след тях дълъг като времетраене комплекс.
Четвъртък - quads hip domination. Т.е. силов блок с тяга и подобни, след което комплекс/отборна надпревара.
Събота - press (& pull). Тук са военна преса, кофи с тежест, набирания и т.н. в силовия блок, след което комплекс/отборна надпревара.
Неделя - quads leg domination. Тук са клекове и т.н. в силовия блок, след което комплекс/отборна надпревара.
Заучаването/затвърждаването си остава в началото, след което тестове.
Тестовете си ги правехме и досега, защото максове на тяга и т.н. също спадат към тестовете.
За тези, които са хардкор кросфит настроени, ще има отделен интервал от време, в който ще може да си правят избрани строго кросфит комплекси със съдии на всяка от тренировките, като тях ще ги уговаряме предварително.
Значиии, след 18:00 ще тренирам в училището в Младост, който иска да се присъедини, по план ще правя предизвикателството, освен ако не размисля. Ще нося и халки, така, че... :D
казано от Oranje на 29.07.11, 19:08:
От следващата седмица тренировките ще бъдат повече и ще започнат да следват определена схема. Така ще е по-лесно за хората, които искат да правят и силовите блокове, защото ще могат да структурират по-добре програмите си.
Схемата:
Понеделник
Четвъртък....
Holla :) От колко часа ще са тренировките в понеделник и четвъртък? :)
30.07.11
20:53
казано от Atom на 30.07.11, 20:19:
Holla :) От колко часа ще са тренировките в понеделник и четвъртък? :)
Вечер от 19, за да е удобно на работещите.