30.07.11
17:42
От 5 месеца ходя на фитнес, постигнах г/д това,което искам (отслабнах с 5кг, постегнах се малко). Обаче има има един проблем. С тренировките ми се смалиха много гърдите. Дори когато спрях да отслабвам, а тренирах за стягане продължиха да ми намаляват гърдите и сега да ми изпъкнали много кокалите и ребрата.
Инструктура ми каза за горната част на гърдите да тренирам с 4-5 повторения, за да може да ми се развият мускулите и да ми се скрият изпъкналите кокали,но за сега няма ефект, а даже мисля, че още повече ми намаляха гърдите и ми изпъкнаха кокалите на деколтето.
Моля за съвет какво да правя? Кои упражнения са най-подходящи за женски гърди и колко повторения да правя? И има ли шанс да продължат да ми намаляват гърдите като тренирам за гърди?
30.07.11
18:11
ами не се ли досещаш... отслабването е било пълна глупост ! колко си висока и колко тежиш момиче :)
30.07.11
18:28
166см съм висока и тежа 53кг в момента. Отслабването не беше глупост, защото не можех да се гледам от кръста на долу. Сега за първи път си харесвам тялото, но гърдите са проблема. Само с тренировки може ли да се промени нещо? Не искам да качвам килограми,защото ще ми се лепнат само в ханша
30.07.11
18:44
е.. чакай сега за да се закрият кокалаците трябва да има месо там ( мускули или мазнини ) трябва да има нещо там което значи, че ако искаш да не си кокалеста нагоре ще трябва да преразгледаш нещата в хранителен аспект :) Имаш ли хранителен режим я го опиши да видим какво ще стане очевидно храната ти е малко и каквото и да правиш гърдите се стопяват... та напиши си храненето да го коригираме и да видим ще има ли напредък :)
Понякога повечето килограми дори и при жените стоят красиво :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 30.07.11 18:45.
ако качиш мазнини - да ще ти се лепнат там където най не ги искаш. но ако качиш мускулна маса - тя ще се разположи равномерно по тялото, ще ти предаде много по стегната форма, ще покрие щърчащите кокали и ребра. само че качването на ММ е доста трудно - треньорката правилно те е насочила, че повторенията трябва да 5-6 /но тренирай цялото тяло по този начин/,трябва ти и един добър хранителен режим и търпение.
п.п. възможно е с времето да качиш някой кг, но не се шашкай - най вероятно това ще е ММ. най добре не се доверявай на кантара - използвай шивашки метър и огледало.