Въпрос за кръгова тренировка

30.07.11
20:49

здравейте!
тренирам близо месец в домашни условия - разполагам с лежанка , реших да започна кръгова тренировка и въпросът ми да тренирам ли кръгова тренировка или ще е по добре да си измисля сплит?

Темата беше редактирана от vjM96 на 30.07.11 20:50.

30.07.11
20:52

Поне още месец остани на кръгова.

30.07.11
21:04

с този въпрос исках да разбера и какви са разликите, защо краговата е по-добра от сплит за начинаещи.

Мнението беше редактирано от vjM96 на 30.07.11 21:05.

30.07.11
21:37

Изпълнявай я още поне 1 месец.Кръговата тренировка ще те подготви за друг тип разделни тренировки.Една от многото причини да се изълнява кръгова тренировка е това че има заучаващ характер.Тоест през този период гледай да заучиш правилно движенията.Не да бързаш да минаваш към сплитове и да правиш упражнения ,като клек,тяга и т.н. с погрешна техника,след което може да съжаляваш или да учиш техниката по време на сплитовете.Другото ,което е ... щом си начинаещ,всякакъв вид физическо натоварване е добре дошло за тялото ти,но не и пренатоварване,така че незнам защо някои бързат към сплитове.Именно затова трябва да го приготвиш за по-интензивните нататъчни тренировки.
П.П. Повярвай ми ... кръговата тренировка има доста плюсове пред сплитовете за начинаещите.Няма да сбъркаш,ако я изълняваш правилно. Из залите,които съм посетил все някой се уплаква от някое упражнение,което го е контузило  и не било от голяма полза,а че изълнява 70% от тренировката си с грешни движения и съветва другите около него как да правят дадено упражнение,само защото е по-корав от тях доста глупаво и смешно изглежда (информативно казано).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1