31.07.11
12:19
Здравейте. Сега ето го и проблема ми от почти месец пия L-Carnitine ходя всеки ден на фитнес без събота и неделя. Правя по 15 минути кардио след тренировка. Храня се с ниско-въглехидратни храни и за един месец постигнах целта си да изкарам плочки и да махна мазнините от корема (останаха савсем малко в долната част на корема, но не е проблем). До тук добре но за този месец свалих 5 килограма бях 80 сега сам 75. На 16 години сам и имам горе доло добра мускулатура като за възраста ми. Обаче някои по така опитни в фитнеса ми казват че мога да загубя мускулна маса ако продължа в същия дух с L-Cranitine, кардио и ниско-въглехидратна диета. Та въпроса ми е ако е вярно кое трябва да спра или да намаля? Благодаря предварително!
31.07.11
12:25
ами то с мазнините малко по-малко си отива и мускулната маса ;) ... няма такова чудо с което да сваляш само мазнини без мускули :) те затова хората качват първо килограми колкото могат и после при чистенето да не се стопят буквално. Ако имаш добре преценен режим на хранене, добре преценини хранителни добавки и тренировки би следвало загубата на мускулна маса да е много малко и да не окаже влияние върху мускулестия вид :) дали тези неща си направил можем само да гадаем :) напиши как се храниш, как тренираш, какво ти е кардиото :) 1 месец чистене е много според мен трябва да спреш
31.07.11
12:54
тренирането с тежести предпазва мускулатурата дори по време на диета. така можеш почти изцяло да сваляш мазнини.
а Кирсчо, това първо да качваш, после да сваляш е с гъза назад - по-добре е първо да се изчистиш и тогава да качваш.
http://www.fitbul.com/how-to-get-the-body-you-want-part-I
31.07.11
12:58
Режимът ми на хранене не е строго определен. Сутрин някакъв плод и мед, обяд боб или леща, следобед 1-2 черни филийки хляб с пастет или лютеница, вечер пилешко или свинско месо с 3-4 белтъка. За тренировката - понеделник гърди, вторник бицепс, сряда гръб, четвъртък рамо, петък трицепс (понякога ходя в събота за крака). Кардиото ми е с велоергометър 15 (от 1 до 8 степен и обратно по 1 минута). Казваш че трябва да спра, ама с кое по точно?
31.07.11
13:19
по нелепа тренировъчна програма не бях виждал до сега :) и какво правиш за бицепс и трицепс ако не е тайна ?!
Цецо - ако изчистиш и после качваш трябва
- или да си имаш ген да качваш изчистено
- или да имаш зверска диета
Аз никога не съм бил на принципа качва и после чистене :) Винаги съм се старал да запазя каченото, защото в голяма степен качвам мускулна маса а не мазнини но пък не са много хората при които е така :) Тази статия която даде и аз съм я чел но Чистене—>Качване е много трудно занимание според мен ако нямаш както казах ген или зверска диета :)
Това е някакво много странно НВД,предвид че освен вечерята ти консумираш само въглехдрати.
31.07.11
13:31
Ясно ми стана. Релеф направих, сега трябва да кача килограми за маса. Какво по точно да ям и по колко за да не отиде всичко при корема, все пак си искам плочките. Щом програмата не е добра, кажете 5 или 7-дневна или каквато е най-добре.
Хм ... сега след като си орелефил (свалил си 5 кила) и искаш маса, много трудно ще натрупаш чиста мускулатура без мазнини. Сиреч почти сигурно ще развалиш “фугите” между плочките.
Той Кристянчо ти го обясно - първо се качва, после се релефи. Според мен си е чиста загуба на енергия да качваш над релеф.
Искаш, не искаш мазнини ще качиш! Почвай да правиш яка мускулна маса, и като натрушаш много, после чистиш и си чук :) !
За да качиш маса трябва да ядеш както протеин, така и много въглехидрати-месо, яйца, риба, извара, сирене, кашкавал, мляко, овесени ядки, картофи, ориз, макарони, ядки :) Успех! И най-важното е да имаш воля и търпение!
Мнението беше редактирано от Юли на 31.07.11 14:12.
31.07.11
14:14
казано от kristiancho на 31.07.11, 13:19:
Цецо - ако изчистиш и после качваш трябва
- или да си имаш ген да качваш изчистено
- или да имаш зверска диетаАз никога не съм бил на принципа качва и после чистене :) Винаги съм се старал да запазя каченото, защото в голяма степен качвам мускулна маса а не мазнини но пък не са много хората при които е така :) Тази статия която даде и аз съм я чел но Чистене—>Качване е много трудно занимание според мен ако нямаш както казах ген или зверска диета :)
странно но повечето хора които съм тренирал са успявали да се причислят към една или няколко от групите:
- да свалят мазнини и да качват мускули едновременно
- да свалят мазнини без да губят мускули
- да качват мускули без да качват драстично мазнини
истина е че голяма част от тези хора са били начинаещи, но не оставам с впечатление автора на темата да е много напреднал.
трябва ген и/или зверска диета? хммм....ами ако не е толкова сложно колкото го изкарваш?
31.07.11
14:38
ами за да качваш максимално чисто трябва да си на много малко калории в излишък :) това налага сериозно следене на храненето и да трудно е според мен ( и аз преди ядох пържени картофи и не качвах мазнини ами мускули но като бях начинаещ ... ) сега ако почна да ям пържени картофи само може и да не се стопя, може и да не кача мазно но няма да кача и мускули затова се налага след време да обърне човек внимание на храненето си :)
каква е твоята гледна точка Цецо... щом на човек не му трябва благоприятен ген и зверска диета какво му трябва за да качва чисто мускулна маса ?
ами как така сваляш мазнини без мускули - това как става или с режим до секундата или с ген според мен иначе как би могло да стане ?! :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 31.07.11 14:40.
31.07.11
14:59
Добре зимата е пред мен ще кача килограми и после ще чистя. Като протеини ми казаха че имало на прахчета (съжалявам неинформиран сам) и искам да сам 100% сигурен че няма химия. Добре ли е да взимам и току що потърсих из нета и видях няколко вида. Кой ще пропоръчате и ако има значение опита начинаещ сам тренирам от 4-5 месеца.
• Мицеларен казеин
• Млечен протеин
• Протеинови матрици
• Соев протеин
• Суроватъчен протеин
• Телешки протеин
• Яйчен протеин
31.07.11
15:00
моля те прочети пак статията на Христо(ако не си го правил отдавна; аз за себе си знам че като прочета някаква статия след доста време и намирам нова информация и знания там), за да не повтарям пак голяма част от думите му. храни се в разумни граници, тренирай в разумни граници, стрес в разумни граници. прави повече от това което работи, по-малко от това което не работи и прави нещо различно от време на време.