Може ли да се замени клека с щанга ?

27.07.11
13:58

здравейте!
Имам проблем с клека с щанга понеже не разполагам със поставка за клек и немога да правя серии с по-големи тежести,за това въпроса ми е как да го заменя немерих едно упражение, което мисля че става - хакен-клек с щанга, но искам да “чуя” и вашите мнения.
поздарви на всички!

27.07.11
14:07

Не знам с кое упражнение може да се замени, но в залата която тренирам няма стойка за клек и го правя на смит машина .

клек с дъмбели е най-аналогичното :) иначе нападите с щанга пак се водят базово и е доста полезно упражнение според мен :)

27.07.11
14:28

добре, обаче аз тренирам в домашни условия и разполагам с щанга, лежанка и с 2 гирички по 3-4кг.Аз досега съм правил клек с щанга но с 15кг. и мисля че вече мога да премина на 25кг., мога да си я поставя на раменете, но после трудно я свалям и нестава така.

27.07.11
15:25

искам да го заменя с упражнение което натуварва по същия начин ,примерно ако държа щангата прад гърди, ще стане ли ?

27.07.11
15:37

Пичове, давайте малко повече инфо, когато задавате въпрос.
Например: “Може ли да мръдна две крачки назад?”. Ако сте на ръба на пропаст с гръб към нея не може, но ако към вас идва юмрукът на Феодор, то даже е задължително.
Та същото е и със задния клек. Без да кажете каква е конкретната цел и как и защо е вписан в настоящата ви програма, то няма как да получите точен отговор.
Всъщност знаейки как и защо е в програмата ви ще знаете и с какво може да се смени...

27.07.11
16:40

целта ми е да натрупам маса и сила на краката.

SP

27.07.11
17:05

Клека увеличава общия тестостерон в тялото с 20%. Сам си прави извода дали може да се замести. Тоест, той може да бъде заместен с ОЩЕ ЕДНО упражнение за бицепс, но дали то ще върши същата работа.

27.07.11
17:41

знам че клека е доста добро упражнение за крака, за това търся упражнение, което мога да изпълнявам и с по-големи тежести и с което ще постигна същия резултат, или пък да си правя клека с 15кг само че да увелича повторенията.

27.07.11
18:09

Sissy squat е упражнение, което може да ти даде страхотни резултати дори без да прибавяш допълнителна тежест. Бих вкарал и пистолети.

27.07.11
19:01

ок,благодаря на всички за отделеното време!
ще го махна клека от тренировката, ще си правя хакен клек и мъртва тяга, все ще има някакъв резолтат.

27.07.11
21:17

Това което намерих като “хакен клек” го знам като “подклек”, но като натоварване е по-скоро “задтяга” отколкото клек ... натоварва по различен начин, иначе не е лошо упражнение.

Вариантите ти, на теория, са два:
- купуваш стойка
- отиваш в зала

На практика, като гледам останалото оборудване (освен ако нямаш 200 кила дискове, които не си споменал там при гиричките :D ), ако искаш смислен и сериозен прогрес, най-добре се насочи към втория.
Сега с клека ти е сложно, ама ако си мислиш че на тия домашните лежанки е лесно (че и безопасно) да се бутат дори 100на кила ... без доста сериозно оборудване (смятал съм го, няколко хилядарки излиза) домашният ти прогрес няма да е нещо особено вълшебно ;)

27.07.11
22:16

казано от SportFreak на 27.07.11, 17:05:

Клека увеличава общия тестостерон в тялото с 20%. Сам си прави извода дали може да се замести. Тоест, той може да бъде заместен с ОЩЕ ЕДНО упражнение за бицепс, но дали то ще върши същата работа.

Да, бе а мъртвата тяга с 50 %... те хората нямаше да си бодат тестостерон ми щяха да клякат... рофл

27.07.11
22:27

Gззk ,ако можех да ходя в зала нямаше да си купувам лежанка, за това искам да използвам това, с което разполагам незнам дали ще постигна вълшебни резутати, но съм сигурен че ако бъда редовен ще имам напредък.

27.07.11
22:39

казано от Rikoo на 27.07.11, 22:16:

Да, бе а мъртвата тяга с 50 %... те хората нямаше да си бодат тестостерон ми щяха да клякат... рофл

Само дето едно бодене увеличава тестостерона в ПЪТИ, а не с някакви смешни 20%.

27.07.11
23:57

Така е, но явно не разбра какво исках да кажа..

UN

28.07.11
10:23

http://www.bb-team.org/workout/1335_kak-da-kachim-funktsionalna-masa-v-bedrata#axzz1TNga2N3t ,ако нямаш достатъчно екипировка за да тренираш краката(нямаш) се насочи към тази тренировка

SP

28.07.11
10:44

казано от Петко К на 27.07.11, 22:39:

казано от Rikoo на 27.07.11, 22:16:

Само дето едно бодене увеличава тестостерона в ПЪТИ, а не с някакви смешни 20%.

Нещо си противоречиш. Ако намеря, ще цитирам твои мнения как казваш, че клека е важен за развитието на цялото тяло, а не само за това на краката. Сега пък казваш, че тея 20%, които споменах са смешни, от което се разбира, че клека не е важно упражнение(поне за теб).

28.07.11
11:51

Клека,тягата сигурно са най-важните упражнения с лежанката и раменните преси. Но първо, дай да речем тези 4 базови и наистина тежки упражнения дигаха тестостерона и анаболните хормони, сигурно хората, които правиха главно тях трябваше да са с 50-60 % повече? Може и да дига тестостерона и анаболните хормони за вечерта след тренировката, но толкоз. Много го мислите, тренирайте и толкоз, а повярвай ми от клека няма да ти се дърви повече пишока.. виш да помогне да растеж и в горната част на тялото със сигурност, ама много хора се оръсиха вече, дигал т’ва дигал онова..И аз съм го казвал няколко пъти, но чак и % да вадя...

SP

28.07.11
11:53

Чакай сега. Когато след тренировка тестостерона ти е повече, като се нахраниш какво става  ? Ставаш голям, нали ?

28.07.11
12:53

казано от SportFreak на 28.07.11, 10:44:

Нещо си противоречиш. Ако намеря, ще цитирам твои мнения как казваш, че клека е важен за развитието на цялото тяло, а не само за това на краката. Сега пък казваш, че тея 20%, които споменах са смешни, от което се разбира, че клека не е важно упражнение(поне за теб).

Не си противоречи. Мнението му е към Rikoo, а не към теб. Искаше да му каже, защо хората се бодат, а не правят само клек... Едното вдига в пъти тестостерона, другото само 20%. Ама ако не искаш да ползваш химии, клека си е чудесно упражнение за растеж

Мнението беше редактирано от NeDD на 28.07.11 12:54.

28.07.11
13:35

казано от SportFreak на 28.07.11, 11:53:

Чакай сега. Когато след тренировка тестостерона ти е повече, като се нахраниш какво става  ? Ставаш голям, нали ?

Не,същност се възстановяваш. А тестостерона най-вече си зависи от гените, вече ако допълнително приемаш тест.бустери, цинк,магнезий, може да се увеличи..

SP

28.07.11
14:17

То не е ли едно и също ? Като се възстанови мускула, следва растеж.

28.07.11
17:49

Добре, брат повече няма да споря, ходи клекнал ако искаш да ти се дига тестостерона.

28.07.11
17:51

Абе големи спорове...
Ако не зобиш - клякай. Ще усетиш ефекта върху тестостерона и върху метаболизма като цяло.
Ако зобиш - и да клякаш и да не клякаш, все тая, имаш си тестостерон в излишък.

SP

28.07.11
19:03

казано от Rikoo на 28.07.11, 17:49:

Добре, брат повече няма да споря, ходи клекнал ако искаш да ти се дига тестостерона.

Никой не спори. Просто всеки изказва мнението си. Казвал съм няколко пъти, че ако искам големи ръце, ще тренирам само тях, а не повтарям като някои “Ако искаш големи бицепси - клякай!”. В случая се говореше за клека и само споменах, че подпомага растежа за цялото тяло, но само с клек няма как да очакваш 50см релефна ръка.

28.07.11
19:57

Ти и без него едва ли ще я очакваш :D…

28.07.11
21:11

Който има акне има много тестостерон и може да очаква 50 см релефна ръка.

28.07.11
21:21

Аз имам чувството, че за някои хора човешкото тяло е една кофа, в която се сипват вещества и калории, раздрусва се хубаво и започва да произвежда хормони по формула. Натренираш се вечерта, вечеряш, заспиваш, и се будиш набъбнал. Честно, някакво подобно впечатление оставя дискусията ..

SP

28.07.11
22:01

казано от martinski на 28.07.11, 19:57:

То ти нали ако я изчистиш ще ти стане 25см, ама айде да кажеш нещо :)

UN

28.07.11
22:18

казано от NRG на 28.07.11, 21:11:

? :D

28.07.11
23:10

казано от NRG на 28.07.11, 21:11:

Явно на някой естрогена пък им е ;Д Тия мойте приятели 60 килограмовите, с пъпки по цялото тяло ;Д

31.07.11
15:07

казано от SportFreak на 28.07.11, 22:01:

казано от martinski на 28.07.11, 19:57:

То ти нали ако я изчистиш ще ти стане 25см, ама айде да кажеш нещо :)

Едва ли...

31.07.11
15:24

Ако искаш да можеш да клякаш с много кила прави клекове. Ако искаш големи крака и гъз също е добре да се правят клекове, но не задължително. Няма нищо незаменимо в тренировките освен ако то самото не е самоцел да се развива.

06.08.11
11:08

Според Дориан Йетйс той само веднъж е правил конвенционален клек, след това се е е пренасочил към другите му разновидности.Тоест ако искаш големи крака може и да “минеш метър” без клек, обаче да не забравяме все пак, че той не е натурален.

14.07.13
19:54

А как мога да избегна големи крака и седалище като последствие от клека,целя само омормяне на краката.

15.07.13
13:59

Какво и как ще оформяш, без да имаш (или да направиш) мускули там? Но така или иначе, няма опасност да ти станат огромни краката.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1