Максимално усвояема доза протеин на ден

03.06.07
16:35

Обиколих повечето сайтове на известни западни марки и забелязах, че всички препоръчват различни дози от протеиновите им продукти. Въпросът ми е, колко протеин максимално може да усвои едно 62кг-во тяло за 24 часа? Същия въпрос задавам отново, само че за въглехидратите.

Питам за да разбера какви са оптималните дози за мен, за да не си из**рам парите за добавки :)

~КК

03.06.07
16:54

До колкото знам, за трениращ човек трябва да бъде по 1г на 1кг телесно тегло от храна и още толкова от пудра. Ако си 62кг, трябва да изяждаш храна, която ти доставя ~62г белтък и да пиеш още ~62г протеинова пудра.

За въглехидратите не мога да ти отговоря.

казано от Vladimir8507 на 03.06.07, 16:54:

До колкото знам, за трениращ човек трябва да бъде по 1г на 1кг телесно тегло от храна и още толкова от пудра. Ако си 62кг, трябва да изяждаш храна, която ти доставя ~62г белтък и да пиеш още ~62г протеинова пудра.

За въглехидратите не мога да ти отговоря.

Ти луд ли си? 140 грама за цял ден?! Тва за 1/2 от храна, 1/2 от пудра също е глупост.

Спокойно с протеина, просто не приемай на ядене над 45-50 грама и ще се усвоява вероятно почти всичко.

03.06.07
17:16

Пропуснах да кажа, че това е минимумът ;)
Иначе - да, луд съм :) А ти не биваше да реагираш толкова бурно :)

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 03.06.07 17:17.

03.06.07
17:31

За 60кг човек 30-35гр на ядене.Иначе повече от 3гр без зоб е безсмислено да се приема (малко зависи и от теглото на човека, ако е някоя голяма машина ....:) ).
Т.е. 186гр общо протеин в твоя случай.И запомни проеина на пудра е ДОБАВКА.Основния прием на белтъчини е от храната, а с проеина се достигат нужните грамажи.

Дано да си ме разбрал, че аз странно говоря (пиша) днеска.... :)

03.06.07
18:07

Е много ясно, няма да спра да се храня като си взема протеин. Проблема ми е, че не мога да спазвам никаква диета (нито сега, когато ходя на даскало, нито лятото когато ще бачкам) и затова искам да си взема протеин за да си набавям количествата които ми трябват за да качвам.

казано от Vladimir8507 на 03.06.07, 17:16:

А ти не биваше да реагираш толкова бурно :)

Сори, не исках да прозвучи така като стана, казах го по на шега  :red:  Поздрави колега  ;-)

03.06.07
19:31

казано от Ради Хаджирадев на 03.06.07, 18:19:

казано от Vladimir8507 на 03.06.07, 17:16:

А ти не биваше да реагираш толкова бурно :)

Сори, не исках да прозвучи така като стана, казах го по на шега  :red:  Поздрави колега  ;-)

Няма нищо :) По-здрави :)

31.07.11
21:28

Имам подобно въпросче: Колко максимално протеин може да усвои едно средостатистическо мъжко тяло наведнъж т.е. на едно хранене? И след колко време храната се е преработила достатъчно за да може отново да се поеме и усвои същото количество протеин (да се чете - след колко време може пак да нагъвам пържоли пълноценно)?

TN

31.07.11
21:44

Това колко протеин можеш да усвоиш наистина има редици фактори ,от които се сещам само за 2-3 и сигурно има много още :D

-Първо зависи спортуваш ли и с каква интензивност
-Какви са ти целите
-Какъв ти е бюджета

По около 30 грама протеин на ядене 5 пъти на ден и си готов ако спортуваш интензивно и дали си на ВВД или ВМ+НВД протеина не се променя,тъй,че .. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1