28.01.10
13:52
Та, чудя се кой източник да приемам за прост въглехидрат след силова тренировка. С него ще си набавям 30гр въглехидрати, на НВД-РБД съм в момента (150гр въглехидрати). Имам достъп до домашен хубав мед, но просто си мисля, че ще ми е по- лесно да си разтварям във вода малко декстроза и да я пия директно след фитнеса, а не като се прибера както меда (15-20 мин след фитнеса). Чудил съм се дали пък медът няма да може да се разтваря във вода, но по- добре да попитам вместо да пробвам. А и има ли смисъл от прост въглехидрат при положение, че целя сваляне на килограми (Храната ми е нещо от сорта б: 175 в: 150 м: 60).
28.01.10
14:39
При условие, че разполагаш с качествен мед, определено бих ти препоръчал да предпочетеш него.
Медът е продукт, който съдържа множество биологично активни съставки (освен въглехидратите, разбира се!), които определено му дават предимство като хранителна стойност спрямо декстрозата. Медът идеално се разтваря във вода без усилие.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.01.10 14:41.
Медът е комбинация от фруктоза и глюкоза. По-добра инсулинова реакция се получава, когато се комбинират няколко вида прости въглехидрати. Декстрозата е декстроза. Глюкозата е малко по-бърза от фруктозата и комбинацията е отличен избор. Да не говорим за полезните страни на меда и страхотния му вкус :P
Какво ти пречи в сака с дрехите или в една торбичка да си носиш меда и веднага след трехировката да си го хапваш ?
Мнението беше редактирано от Луко на 28.01.10 14:59.
Ами да, то и аз предпочитам мед, но просто този който имам е захаросан и трябва да го разтапям и след това ще разтварям 30гр мед във вода директно след фитнес. Мерси за отговорите.
казано от Giovane на 28.01.10, 15:00:
Ами да, то и аз предпочитам мед, но просто този който имам е захаросан и трябва да го разтапям и след това ще разтварям 30гр мед във вода директно след фитнес. Мерси за отговорите.
Ако фитнеса е близо до вас, не е нужно да го носиш. ;-P
Аз също взимам само мед след търенировка.
А на другия въпрос които зададе човека ще отговори ли някой?
Дали има смисал от прости въглехидрати при сваляне на кг.И аз се питам има ли смисъл да взимам като свалям.
Взимаш това което ти е по-удобно. Разликата не е толкова голяма... аз бих взел глюкозата... мяташ в шейкъра и си готов... остава да помъкна и бурканите с меда и съвсем ще ме помислят за фриик.
Да, а за другия въпрос. При положение, че свалям, въглехидратите за деня са ми 150гр (120гр комплексни в закуската и пред тренировъчното хранене), нужно ли ми е това захранване на глюкогена след тренировка? Аз си мисля, че отговора е да, въпреки че при такъв режим инсулина трябва да стои сравнително ниско.
ами раздели двата приема на сложни въглехидрати на 3. Сутрин, преди и след тренировка.
01.08.11
20:00
Сори,че ъпвам тема от преди няколко месеца , ама имам същият проблем :D Имам домашен мед от акация , поне за тва си обичам селото :D Ама заради тази фруктоза се отказвам напълно,сега пък имало и нисък ГИ,тогаз за кво ми е след тренировка ;d