03.08.11
01:38
покрай тренирането на бицепси, трицепси, гърбове и т.н.сякаш забравяме най-видимите мускули а именно мускулите на лицето.
когато гледаш някого го гледаш първо в лицето. аз тренирам за тяло така че, ако някой знае каже кой мускули да се тренират за по хубаво лице ;)
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 04.08.11 14:36.
03.08.11
08:08
Аз мисля,че този въпрос би бил по-адекватен към Д-р Енчев.
Мнението беше редактирано от Николай Георгиев на 03.08.11 08:08.
Би трябвало да тренираш мускулите на лицето докато говориш и правиш мимики... и да ти кажа първото което хората виждат в един човек е различно за всеки... А да си “хубав в лице” е доста относително... красотата включва не само тяло и природни дадености, но и маниери и начин на изразяване...
03.08.11
11:48
Точно така, както казва Наталия, красотата не се изразява единствено в природните дадености. Красотата е излъчване, дух, настроение и нагласа.
Чувствай се красив и хората ще видят красив човек.
03.08.11
11:49
Абсолютно! Мисля, че лицето трябва да бъде в програмата на всеки сериозен бодибилдинг маниак. От личен опит препоръчвам тези 4 ефективни упражнения:
Вдигане на щанга с чене
Избутване на дъмбели с уши
Придърпване на скрипец със зъби
Военна преса с вежди
Лицето се тренира като всяка мускулна група с 3-4 серии по 6-10 повторения. На всяка серия увеличаваш тежестта и ще имаш гарантирано по-хардкор лице ;)
Успех!
03.08.11
13:50
Моя съвет е да прочетеш разказите на Чудомир- от тях се хваща невероятна мускулна треска на бузите! :D
Майтапа настрана, но вероятно сте чували, че има много хубави упражнения за мускулите които движат очите, от които човек може да се излекува от разни придобити недъзи (късогледство,далекогледство,астигматизъм и т.н.). Направо си заслужава да се пусне една тема в тази посока!
03.08.11
15:49
Offtopic: Не само съм чувал, но имам и опит с тези упражнения. Много съм доволен! :)
ПП: И наистина няма да е зле, ако направим една тема по въпроса, понеже тук не е само фитнес форум, а и като цяло форум за здраве. Очите са ни едно от най-ценните неща - трябва да се научим как да ги пазим или в краен случай, когато вече са в лошо състояние, да ги възстановяваме с упражнения. Да, казвам от личен опит - възможно е, защото до голяма степен във фокусирането играят мускулите на самите очи. А всичко останало е ментален проблем.
Мнението беше редактирано от Габриел Димитров на 03.08.11 15:59.
03.08.11
16:23
казано от Габриел Димитров на 03.08.11, 15:49:
Offtopic: Не само съм чувал, но имам и опит с тези упражнения. Много съм доволен! :)
Аз много се надявам да ни запознаеш с твоя опит по-подробно в отделна тема! :)
03.08.11
20:29
Може ли линк към тези упражнения за очите ?
Авторе, не се обиждай, ама това е една от най-безсмислените теми които съм виждал тук (изключвам това за предпазването на очите)
03.08.11
21:52
казано от Anatoli Ivanov на 03.08.11, 20:29:
Може ли линк към тези упражнения за очите ?
Бих ти препоръчал да прочетеш книгата на Норбеков “Опитът на един глупак, стигнал до прозрението” (The Experience of a Fool). Може да се намери навсякъде онлайн безплатно - лично аз я изтеглих някъде от известните торент тракери. Книгата не е много голяма и ще бъде полезна на абсолютно всеки, не само на тези, които имат проблеми с очите.
Най-популярен е методът на Бейтс, който като цяло няма разлика с написаните в книгата практики от Норбеков. Всъщност доста курсове се провеждат за хора, които страдат от заболявания на очите - всичко там протича без никакви операции или медикаменти. За повече информация вижте в Гугъл, че да не правя реклама на никого.
ПП: Гледам, че има доста заинтересувани. За в бъдеще ще го имам предвид и ще направя цяла тема по въпроса.
03.08.11
22:25
И аз бих искала да ви препоръчам една чудесна книга за това как да си упражнявате очите- ” Живот без ОЧИЛА”. Автор: Лео Ангард. Има я на нашия пазар. Аз съм я купила от издателство Софтпрес.
Може да тренираш лицето с диета.Парче лимон,редувано с парче шоколад . За разнообразие по някоя люта чушка :) Ще видиш как лицевите ти мускули ще се натоварват по всички възможни ъгли и начини,за които дори не си предполагал. :)
03.08.11
22:54
Хайде като сме тръгнали да се разкрасяваме- да ви кажа за още една книга :” Косите-корени на живота”, автор Елен Клодрер. Там пък има упражнения за скалпа- как да ви стане косата по-хубава, гъста и здрава.....тука вече рискувам яко да разсмея аудиторията....:D :D :D ...ма то няма лошо, смеха е за здраве...:D
Мнението беше редактирано от София Жекова на 03.08.11 23:35.
казано от Габриел Димитров на 03.08.11, 11:49:
Абсолютно! Мисля, че лицето трябва да бъде в програмата на всеки сериозен бодибилдинг маниак. От личен опит препоръчвам тези 4 ефективни упражнения:
Вдигане на щанга с чене
Военна преса с вежди
Лицето се тренира като всяка мускулна група с 3-4 серии по 6-10 повторения. На всяка серия увеличаваш тежестта и ще имаш гарантирано по-хардкор лице ;)Успех!
Абе, внумавайте на пресата с вежди, че аз мойта си я цепнах от много тежест, та ми падна окото после...
Ето линк, за Норбеков. Мързя ме да търся и писах ЛС на момчето, но за 20 секунди намерих линк..
http://zamunda.net/details.php?id=191855&hit=1
Мнението беше редактирано от Riko на 04.08.11 00:09.
04.08.11
14:26
казано от Габриел Димитров на 03.08.11, 11:49:
Вдигане на щанга с чене
Военна преса с вежди
Лицето се тренира като всяка мускулна група с 3-4 серии по 6-10 повторения. На всяка серия увеличаваш тежестта и ще имаш гарантирано по-хардкор лице ;)Успех!
почвам и аз от утре по твоя план :) Дано направя Хардкор лице за 5-6 месеца :П