Калипер vs електронна везна

03.08.11
09:37

Преди време,си взех за домашна уотреба един комбо кантар на Бош,който с всичко останало измерва и телесните мазнини,знаете,кита включва и ръкохватки,предполагам сте ги виждали
Измервал съм на професионален уред,и честно казано резултатите са сходи,при моя Бош показанията са 12,3%,при “профи” уреда 12,8.

Разбира се, далеч съм от мисълта за някаква аптекарска достоверност на резултатите,но ме учуди вчерашното ми мерене с калипер:8% точно,като го направих 2 пъти

Чесно казано,показанията от подобни уреди не ме дерзаят особено,важно е огледалото,но все пак,според вас,кое е по достоверното?
И в този ред на мисли,някой има ли идея къде се мери % мазнини чрез хидростатичен метод в България?(може и съседките ни)

Дали си 8 или 12% би трябвало и сам да можеш да прецениш в огледалото. Ако имаш ясно изразена преса е по-вероятно да си 8. Аз бих вярвал повече на калипера, но нито знам какъв е този “профи” уред, нито знам какъв ти е бош-а. Въпреки това, щом включва ръкохватки, то резултатите би трябвало да са в пъти по-точни от тези без ръкохватки.

Да не забравяме, че и меренето с калипер зависи както от калипера, така и от възможността за човешка грешка. Може да стискаш повече отколкото трябва, да не издърпваш кожата добре и др.

Иначе за хидростатично измерване и аз пуснах тема преди известно време, но май ще си остана само с надеждите.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.08.11 09:58.

от известно време твърдя че меренето скалипер може да ти показва само промяна, и то промяна в дебелината на гънките. другото е интерпретация на резултата.

03.08.11
10:07

Ясно е това за огледалото ,но аз преса имах и при 103-4 кила зимата,може би с малко по големи паласчици :)
Не че тези числа са от голямо значение,но аз като инженер винаги съм се интересувал от някаква точност,така на окомет....

Да,винаги го има и субективния човешки фактор при калипера

не, не...имам предвид че иам и обективни фактори.

ВН

03.08.11
14:51

Според нещата, които съм чел калиперът ти дава преди всичко подкожни, а био съпротивлението - всички мазнини в тялото. Аз съм за кръстосано мерене, когато е възможно.

04.08.11
15:58

Кажете къде в София мога да си направя и двете измервания(никога досега не съм го правил и дори и не подозирам колко са ми в %)?

04.08.11
23:03

казано от Toma Tomov на 04.08.11, 15:58:

Кажете къде в София мога да си направя и двете измервания(никога досега не съм го правил и дори и не подозирам колко са ми в %)?

Калипери дал Бог,във всеки по голям фитнес има,в СЛавия или Атлетик примерно,везни колкото щеш също,но според мен,и коментарите тук не са особено достоверни,за нанатък аз не бих споменавал конкретни цифрички ако се заговорим за % мазнини и тнт

05.08.11
10:11

Деан, мерси. Да ти кажа не ми е някаква мания това с процента мазнини, а просто ми е любопитно след като съм свалил 15-16кг колко е станал, не че знаех преди колко е де :). А и както и теб съм виждал да пишеш-важно е какво показва огледалото ;).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1