27.05.04
13:11
Нека първо да ви кажа, че в никакъв случай не мога да бъда включена в групата на закръглените. Висока съм 160 см и съм 51 кг. На пръв поглед повече от добре. Но проблемът, който имам не ми дава мира. Имам натрупване на излишни мазнини в областта на корема и на ханша. От седем месеца ходя на фитнес цялото ми тяло се стегна, само на тези две места подкожната мазнина си остана. :evil: :evil:
Очаквам вашите съвети за това как да се справя с този неприятен проблем.
Благодаря ви! 8)
27.05.04
13:29
Само ако продължаваш да тренираш ще оправиш този проблем. Има мазнини които са трупани много години, а колкото по-застояли са толкова по-трудно се свалят! Но имай предвид че жените по принцип имат повечко мазнини по ханша, така че е нормално.
[quote author=“maxx_muscular”]Само ако продължаваш да тренираш ще оправиш този проблем. Има мазнини които са трупани много години, а колкото по-застояли са толкова по-трудно се свалят! Но имай предвид че жените по принцип имат повечко мазнини по ханша, така че е нормално.
Аз нямам намерение да се отказвам но ми се струва, че програмата, която правя там не е достатъчно ефективна. Правим около 200 коремни преси. Чувствам мускулите на корема си стегнати, но подкожната мазнина си остава и съм направо бясна! :evil:
Благодаря за отговора.
Корем и ханш не се свалят с фитнес. Всеизвестно е, че аеробните упражнения използват за енергия подкожните мазнини. Казват, че колетото е супер ефективно, но на мен ми е скучно, затова предпочитам да тичам. Минимума е 30мин. Най-добре тичай по 1 час.
Но без диета нищо не става. Трябва да ограничиш мазнините и до колкото е възможно въглехидратите. Това е стандартна диета за релеф. Когато не снабдяваш организма с достатъчно енергия от въглехидратите той започва да тегли от натрупаните мазнини.
Елементарно е. Има куп статии изписани по въпроса.
При тичането е важно да не се влачиш, а да се тресеш. Ясно ли е?
Като отидеш на стаидона няма да се лигавиш, а натискаш педала и тичаш на макс, ако усетиш, че се задъхваш намаляваш, нормализираш и пак газ. Може и с по малко зор, но нямаш време, щото вече мирише на море :lol: :lol: :lol: :D :D :D
Аз нямам намерение да се отказвам но ми се струва, че програмата, която правя там не е достатъчно ефективна. Правим около 200 коремни преси. Чувствам мускулите на корема си стегнати, но подкожната мазнина си остава и съм направо бясна! :evil:
Благодаря за отговора.
С коремни преси, мисля, че мускулите преди всичко се оформят и уплътняват. Но за какво са ти тези фори, когато те не се виждат.
Затова пак ти казвам диета-тичане-фитнес.
Може и само с диета, но тогава мисля, че и циците щи отслабнат. Докато в комбинация е по-малко вероятно :) :) :)
Veloergometur sutrin na gladno po 20-30 min. okolo 3-4 puti sedmi4no. Ot 220 izvajdash godinite si i polu4enata cifra se smyata za maksimalen surde4en puls iz4islyavash 65% ot neya i tova e pulsa koito se stremish da podurjash po vreme na natovarvaneto s koleloto. Utejnenieto tryabva da e malko nad srednoto i da predizvikva dulboko vdishvane i izdishvane no poneje pri razli4nite marki veloergometri tiya stoinosti sa razli4ni ne moga da ti dam to4na cifra. Tryabva hraneneto da vidish grubo kolko kalorii dnevno priemash i kolko izrazhodvash. Izrazhodvanite tryabva estestveno da sa pove4e. Mislya 4e disbalansa tryabva da e okolo 500 kalorii ne pove4e zashtoto organizma vklyu4va zashtitni mehanizmi i zapo4va da pesti energiya. Predi treninga praskai po edno kafe tova blagopriyatsva topeneto na maznini. Siguren znak za dobra trenirovka e obilnoto izpotyavane nyakude okolo desetata minuta ot vurteneto no to ne e svurzano pryako s svalyaneto na maznini mnogo hora se zablujdavat po toya vupros. Jelaya ti uspeh namalyavaneto na mazninite ne e mnogo trudno prosto 4ovek trybva da znae kvo pravi i sledi vuglehidratite koito priemash glavno namalyavaneto na energiiniya priem za denya trybva da stava 4rez tyah. Nai grubo smetnato 500 kalorii po malko sa dva banana ot po golemite.
Благодаря! Много полезни неща научих! Ще се постарая да приложа повечето от тях, доколкото ми е възможно. Дано има резултат. 8)
А вие не се отказвайте! Продължавайте да пишете! 8)
10х!
Батенце, ти знаеш ли кво означава да си следиш калориите. Това е ужасно трудно. Мисля, че трябва да си професионален атлет за да си следиш калориите. Означава да не смееш да хапнеш нищо странично от определената диета. Да не говорим, че при готвено само приблизително можеш да определиш колко калории поемаш и то само ако имаш електронна везна в къщи. Така мисля аз, но ти си старо куче и за теб това вероятно не е проблем.
Pepper, да следиш приетите и изразходвание калории хич не е трудно, камо ли да е само за професионални атлети. Това е от голяма полза за всеки трениращ.
Колкото до постовете на Велко - смятам, че той определено знае какво говори 8)
освен всичко тук, което момчетата ти предлагат, аз ще ти напомня за нещо, закоето те едва ли биха се сетили или имат опит(предполагам само) - специалните гелове тип антицелулитни, нищо, че нямаш целулит, то повишават температурата в областта, където са нанесени, от там се подобрява кръвообращението...от там ти е ясно вече и кафето е важно и не е задължително да са най-скъпите...УСПЕХ и да докладваш резултатите :oops:
28.05.04
00:19
L - carnitine, Кофеин и Йохимбин - тези три съставки, в комбинация с траен хранителен режим и ударни дози кардио, ще оформят талията и бедрата ти. Ако се спреш на L - carnitine - а, вземи си и Есенциални Мастни Киселини на таблетки.
ще поясниш ли какъв е замисъла да се комбинират L-Carnitine с Есенциални Мастни Киселини :oops:
28.05.04
02:23
При бедна на мазнини диета и употреба на L-carnitine със сериозни кардиотренировки, загубата на мазнини може да доведе до спиране на овулацията. Есенциалните мастни киселини (ЕМК), с които разполага тялото се изчерпват бързо, а рязкото им внамаляване води до множество защитни реакции. Такава се явява и спирането на овулацията. При забременяване в период на дефицит на ЕМК, майката е неспособна да изхранва плода, последиците са фатални за него и опасни за нея. Предполагам това е 1 от причините за спиране на овулацията. При намаляване на количествата ЕМК в тялото производството на естроген намалява значително. Това е механизма за контрол на овулацията - естрогенното ниво. Причината за употребата на L-carnitinе пък са онези омразни няколко килограма, които стоят там от неприлично отдавна.
Вие наистина сте страхотни! За два дена научих повече, отколкото за седем месеца фитнес! Непременно ще се възползвам от вашите съвети! Нямам намерение да спирам тренировките, а напротив ще продължавам още по-упорито!
Divna, не се съмнявай за това, че ще се похваля с резултатите! :P :P
[quote author=“Eclipse”]Pepper, да следиш приетите и изразходвание калории хич не е трудно, камо ли да е само за професионални атлети. Това е от голяма полза за всеки трениращ.
Колкото до постовете на Велко - смятам, че той определено знае какво говори 8)
Тогава ме научете и мен. Мислех да не задълбавам толкова, но явно ше трябва. Как да си следя калориите без везна. Като ми умешат в къщи в манджата хиляда неща, как да знам от кое по колко има.
От горе на всичкото в нета няма една с друга еднакви хранителни таблици. Последно съм се спрял на ето тази:
http://www.fao.org/docrep/x5557e/x5557e00.htm#Contents
Кво ше кажете? Читава ли е? Пише, че е на Обединените нации, обаче лошото е, че е по-дърта от 50 години. От тогава се били изменили съдържанията. Ако имате по-вярна таблица дайте линк и технология как да засичам съдържание без везна.
Na4i na saita na bb-team imashe nyakude tablici a i v razdel hranene na foruma sushto nyakoi beshe punal takava tema. Tiya ot foruma sus sigurnost sa verni vupreki 4e ima malki razliki v stoinostite mejdu nyakolkoto varianta koito sa pomesteni i sa suobrazeni s hraneneto v Bulgaria. Taka sega za drugiya vupros nie ne mojem da te nau4im no mojem da ti pomagame sus suveti kak sam da se nu4ish. Nai prostiya variant e da si zapisvash vsi4ko koeto si pogulnal za denya i za sedmicata. Posle vzimash tablicite i edno kalkulator4e i zapo4va smyataneto kolko si izpapkal za sedmica calorii sled tova delish na 7 i polu4avash srednata stoinost na kalorien priem za denya. E te tazi cifra koyato shte polu4ish e bazisa po koito shte pravish promeni i shte si izgradish hranitelna strategiya. Sega tryabva da si potursih formilata za energien razhod na organizma v pokoi i da smetnesh kolko e razhoda na kalorii bez da provish nishto. Ima si tam koeficenti v zavisimost ot tova kakva profesiya uprajnyavash i t.n. Sled tova se smyata razhoda pri trenirvoka i sledva sravnenie na dvete cifri prihod i razhod nai grubo kazano i ot tam se pravyat ve4e izvodi kakvo da se pravi. Ina4e za mandjite si prav 4e malko trudno se smyatat kato kalorii no prosto grubo smyatash sustavkite i sled vreme shte pridobiesh predstava kak priblizitelno da gi precenyavash na oko. Daje si mislya 4e vse nyakoi dietolog si e napravil truda i e smetnal tiya stoinosti taka 4e sigurno shte namerish nyakude. Az naprimer po razni kulturisti4ni spisaniya sum vijdal takiva kaloriini razbivki na mandji4ki. Aide uspeh i pomni 4e” i nai dulgiya put zapo4va s edna malka kra4ka”. Jelaya ti vsi4ko nai_dobro!
Антицелулитните кремове са един от най-глупавите начини, по които човек може да похарчи парите си.
Целулитът си е мастно натрупване. Мазнини с гелове се не махат - факт. Останалото са рекламни трикове :)
Ying, не разбрах съвсем какъв ти е пола, но предполагам ефекта от истинските гелове е поне следният:
1.загряват областта , в която са нанесени, с което подобряват кръвообращениетио там и би следвало да се ускори и активизира разграждането на натрупванията
2.внасят разни там “??? полезни вещества”, които засилват този ефект
3.имат психогенно действие - като знаеш, че правиш всичко по силите си и действаш на всички фронтове, влагаш всичко от себе си, вярваш в ефекта.....
4.аз вярвам, че биха подействали само комплексно с промяна на стила на живот включващ:
1.трайна и постоянна промяна на хранителните навици
2.активното движение(фитнес, плуване...туризъм...)-удоволствие, потребност, елемент на ежедневието, като съня и храненето
3.всичко се прави с жел;ание, постоянство и воля , а не мъчително и насила...
ако изброените горе “смажеш”с малко гек в началоо , само би могла да им подсилиш ефекта според мен и би си помогнал при завоювване на първите победи, а после едва ли би имало нужда от тях
един вид те са стъпка в началото, когато завоюваш своите територии от целулита, а после си ги браниш с другите средства(движение, хранене...)
Divna, ако човек направи изброените от теб 3 неща в точка 4, изобщо няма да има нужда от гел. Впрочем, това са точно нещата, които биха дали ефект :)
Тази работа с “антицелулитните” гелове си е чиста самозаблуда....тъжно ми е като гледам как жените в съблекалнята се омазват с разни гелове, после се омотават с найлони и отиват да скачат в залата. Толкова усилия, хвърлени на вятъра! В крайна сметка геловете и кремовете действат на кожата, а целулитът съвсем не е кожен проблем. За найлоните не искам да говоря.
да, това с найлоните е наистина ужасно, ама всеки си шета на акъла.. :twisted:
мен много пъти са ме питали как постихнах този ефект и аз отговарям, че съм подходикла комплексно и не знам изолирано кое как е подействало и затова мислех, че и гелът е помагал...