05.08.11
22:13
След един месец стаж във фитнеса мисля да започна с приема на някакъв протеин и силно се колебая какъв да е. Искам да е максимално добър и на що годе сносна цена. Един приятел ми препоръча Matrix 5.0 (гледах го в сайта на Белчо Христов за 150 лева/2 кг) а фитнес треньорът ми предлага цял килограм за 18 лева (което за мене е супер изгодно, но не мисля, че толкова много протеин на такава цена би бил качествен). Моля да ми дадете някаква посока с възможно по-добра стока и да ми кажете лично мнение за този Matrix 5.0. :)
П.С: До сега само с чиста храна съм качил 2 килограма за 1 месец (от 56 кг на 58 кг на 187 см ръст, което е изключително малко и всичките ми казват да вземам протеин за месец два). Мисля да приемам този протеин в продължение на един месец и да го спра. Малко ли е един месец?
Темата беше редактирана от Insane M на 05.08.11 22:21.
05.08.11
22:43
Еми виж какво,то хубаво си се хранил с чиста храна ама за хора като тебе не е достатъчно просто да е чиста ами ДОСТАТЪЧНА.Изчисли си калорийния режим виж какво трябва да се пооправи и ако наистина мислиш,че няма да можеш да си набавиш достатъчно протеин,което за теб количество е между 120-140грама си купи.Друг е въпроса също така,колко пари можеш да отделиш за протеин.А да за малко да забравя,не очаквай чудеса ако наистина не се храниш по някакъв режим :)
Щом от храненето качваш толкова малко коригирай него.От протеин трудно ще качиш килограми освен ако не пиеш по 4-5 кг на месец.
2 кг за месец не е лошо,ако голям част от тях са мускули,с това темпо за година можеш да сметнеш,колко килограма се получава.
58кг на 187 ръст.... ти си кожа и кости бе човек. Остави протеина засега. Наблягай на якото плюскане. Необходимия ти протеин може спокойно да си го набавяш от храната, но наблегни много и на въглехидратите. Зареди се с няколко пакета ориз, картофи, овес и всякакви пълнозърнести храни, боб царевица, грах. И просто яж и тренирай. Като станеш машина :) и ти стане трудно да си набавяш необходимия протеин от храна, тогава може да се замислиш и за протеин на прах.
значи забравих да спомена, че се храня по режим издаден от треньор срещу заплащане и мисля, че е доста добър. :) Колкото до качването мисля да кача до 65-6 килограма.
65 кг са смешно тегло дори за жена с твоят ръст. Постави си някоя по-висока цел, примерно да станеш минимум 80 кг, а 90-100 ще ти стоят по-добре ;)
2 кг на месец не е малко. Ако с досегашния режим качваш, продължавай с него, докато действа.
Разбира се, тренировките също са много важни, защото ако с тях не стимулираш тялото към растеж, само хабиш храната.
Човече, 2 кила за месец са добре. Друг е въпроса, че това може да е и грешка при измерването, освен ако не си се мерил всеки ден по едно и също време. Не се притеснявай, че са малко. Сега е важното да тренираш редовно и да ядеш много. Можеш да си купиш и протеин, но яденето задължително трябва да е на ниво. Можеш да го поръчаш онлайн от много български сайтове, гарантирано на по-добра цена, от тази която си посочил.
И аз ще те помоля да споделиш хранителния режим, който са ти “изготвили”.
Значи реших да вземам протеина, който предлагат във фитнеса - 1 чаша лев (килограм 18 лева). Ще разбера и името на протеина, но силно се колебаех между този и Matrix 5.0 (видях го на 97 лева) и избрах по-евтиния. Въпреки че силно ми препоръчваха Matrixa, избрах по-евтиния. Просто искам да има ефект като го съчетая с хранителния режим и силната тренировка и естествено да не вреди при положение, че не прекалявам с него. ;)
Хранителният режим съм го написал в една от предишните ми теми. :)
Мнението беше редактирано от Insane M на 06.08.11 18:20.
06.08.11
23:19
Прости ми,ако си написал,а аз не съм видял,но колко стаж имаш в залата?
Прави ми впечатление,че си много слабо информиран.Ето няколко препоръки от мен:
1)Не знаеш какво ти сервират във въпросния протеин “1 чаша-лев (каквото и да означава)” и протеин за 18лв/кг бие яко към брашно по мое мнение.
2)Ефект от протеина ИМА (стига да е достатъчно добър) само,ако се храниш достатъчно добре и НЕ го пестиш!Не прави грешката на много други да пестиш от протеин...
3)На ръст 1,87 трябва да гониш 80-90кг за да изглеждаш достатъчно стабилен!
4) Успех и добре дошъл във форума ( с леееко закъснение) и от мен :)