след бягане..

04.08.11
20:18

Здравейте всички.. извинявам се ако темата не е за тук.. но искам да попитам.. о 4-5 дена започнах всяка вечер да бягам до балкана и обратно.. понеже съм от Сливен.. и като се прибера като отида до wc урината ми е мътна и леко ме дразни след като излезна.. по-късно като пия вода и всичко си е нормално.. възможно ли е от самото бягане урината да придобива такъв цвят.. :)

Какво точно трябва да значи “мътна”? Цвета прилича ли на ябълков сок? Също така е хубаво да кажеш по колко време и какво разстояние бягаш, както и какъв е приемът ти на течности през деня и по време на тичането.

04.08.11
20:33

ами цветът е като ябълков сок както каза.. докато бягам си нося шише с вода и пия около литър.. докато отида и се прибера.. разтоянието е бая дълго.. гледам повече да бягам..като се изморя си вървя нормално..

04.08.11
20:36

разтоянието е бая дълго ... но по моя преценка бягам около 600 метра и се измарям.. след което си вървя малко и пак бягам..държа да отбележа че не съм спортувал от половин година някъде.. не съм ходил на фитнес нищо.. почнах преди 3-4 да бягам :) .. количеството вода което взимам докато бягам е около 1 литър както казах.. като цяло през деня от както е горещо пия около 1,5 - 2 литра вода..

Мнението беше редактирано от Галин Райков на 04.08.11 20:38.

Много непълна информация даваш, но принципно такъв цвят на урината говори за силна дехидратация. Като съвет мога да ти дам единствено да увеличиш приема на течности през деня, както и по време на бягане. Щом цветът се оправя след това не мисля, че имаш сериозен проблем, но все пак пийвай повечко вода.

04.08.11
20:41

благодаря за съвета! И аз имах съмнения, че това е обезводняване.. понеже както казах не съм спортувал от дълго време и сега ми е бая зор.. Ще опитам като приемам повече вода :)

MF

04.08.11
21:41

Присъединявам се за водата. Имах период, в който пиех много малко (зимата) и при мен цветът беше доста по-тъмен от нормалното. В момента поемам доста повече вода и урината ми е почти прозрочна. Пий вода, яж плодове и зеленчуци през целия ден и ще си тип-топ. Но по време на самото бягане не се наливай много, ако не ти се пие - прекаленото количество може да има негативен ефект.

04.08.11
22:05

Еми,щом те дразни може да имаш бактерии в урината.Най-добре да ти изследват урината в някоя лаборатория.Може би джипито да те прати или ти сам.Или уролога да ти каже кое и как.

04.08.11
23:16

ходил съм на изследвания.. и няма нищо ОК съм си.. просто трябва да се пие повече вода.. и да се намали газираното (понеже го обичам)

MF

05.08.11
19:04

Галине, пиши по някое време дали нещата са се променили и как се развива казусът.

05.08.11
19:51

от вчера пия повечко вода.. днес съм изпил около 1.5 .. може и повече .. и резултатът е нормален.. смисъл цветът на урината  не е като “ябълков сок” и не ме дразни след това.. консултирах се с лекар.. също ме посъветва в това горещо време да ям повечко плодове,зеленчуци и да пия вода.. да избягвам да се наливам с газирано и така.. :)

05.08.11
20:34

Физическата активност активира детоксикация на организма... Миналата година тичах редовно и само пикаех и пак пиех вода... така че пии вода и не се притеснявай...

MF

06.08.11
13:55

Радвам се, че проблемът се разреши и че причината не е в нещо по-сериозно. Не се дехидратирай в бъдеще! :D

MF

06.08.11
13:58

казано от Natalia K на 05.08.11, 20:34:

Физическата активност активира детоксикация на организма... Миналата година тичах редовно и само пикаех и пак пиех вода... така че пии вода и не се притеснявай...

Наталия, тук ще те изненадам вече!!!
И аз миналата година тичах редовно!  :D Това лято съм намалила, направо спряла, защото много лесно губя маса от тичането.
пОздрави

Мнението беше редактирано от Miss Fight на 06.08.11 13:59.

08.08.11
13:28

казано от Miss Fight на 06.08.11, 13:58:

казано от Natalia K на 05.08.11, 20:34:

Наталия, тук ще те изненадам вече!!!
И аз миналата година тичах редовно!  :D Това лято съм намалила, направо спряла, защото много лесно губя маса от тичането.
пОздрави

Ами сега ще те изненадам и аз... По същия начин спрях тичането и аз, защото твърде бързо губя мускулната си маса... Много тичане, много жега и много вода...  Така реших да увелича белтъчините и да започна да тренирам силово и сега ми е екстра... :D:D ... Интересни съвпадения... :D:D

MF

09.08.11
11:18

Абсолютно! Чак подозрително :D :D :D

09.08.11
11:44

Егаси, само аз ли не свалям от тичане. Явно много ям (wasntme)

24.08.11
17:26

Спорта детоксикира организма, така че това е нормално според мен. Не трябва да се притесняваш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1