02.08.11
05:41
Здравейте!
Тренирам с тежести от скоро (3 месеца) и целта ми е да кача мускулна маса без особено количество мазнини. Старая се да се храня с храни богати на протеин, но не съм сигурен дали количестовто, което приемам е достатъчно.
Теглото ми е 76 килограма без дрехи и обувки. На ден ям около 600 - 700 грама пилешки гърди, за закуска 8 белтъка + 300 мл прясно мляко а вечер 200 грама извара заради бавно разграждащият се протеин в нея, плюс 75 грама от прахообразен протеин 50 грама от които веднага след тренировка. Дали е достатъчно или трябва да направя промени в количествата?
02.08.11
08:51
Като ти гледам килограмите и стажа бих казал прекалено достатъчно,за теб 130-140 грама са добро количество,а твоите са може би двойно,Което няма лоша според (и за) мен,по добре да ги дефектираш от колкото да си в протеинова недостатъчност
Обмисли вариант за лекото им намаляване,може би до 200 грама дневно,заедно с пудрата
То само в пудрата и гърдите имаш 200 грама
Въглехидратите как са ти?Нали знаеш че с блъскане на белтъци и пилешко маса няма да качиш?
И аз исках да пусна подобна тема... изпреварил си ме... :D:D… Аз пък тежа 41 килограма и искам малко да кача и се чудя дяли аз приеме достатъчно... примерно на ден ям... 200 - 300грама пилешко... едно кисело мляко следобяд... и вечер преди лягане кисело мляко с извара или 100грама сурови ядки... а иосвен това пия суроватъчен протеин сутрин - Gold Standard 100% Whey… Та така та това достатъчно ли е?? Висока съъъм 153см... и трябва поне 2 кила отгоре...
02.08.11
10:01
казано от Natalia Koy на 02.08.11, 09:41:
И аз исках да пусна подобна тема... изпреварил си ме... :D:D… Аз пък тежа 41 килограма и искам малко да кача и се чудя дяли аз приеме достатъчно... примерно на ден ям... 200 - 300грама пилешко... едно кисело мляко следобяд... и вечер преди лягане кисело мляко с извара или 100грама сурови ядки... а иосвен това пия суроватъчен протеин сутрин - Gold Standard 100% Whey… Та така та това достатъчно ли е?? Висока съъъм 153см... и трябва поне 2 кила отгоре...
Въглехидрати мадмоазел,повярвайте ми,едно 5 килца мазнинка(О да,дори мазнинка,особено за жените) на правилните места биха Ви направили да изглеждате много атрактивно
(О да,дори мазнинка,особено за жените) на правилните места биха Ви направили да изглеждате много атрактивно
Е за това си прав.... Само да е на правилните места... :D:D:D(rofl)
02.08.11
10:15
при твоите килограми няма къде другаде да е,ханш бедра и тнт,че тия 40 килограма.......
02.08.11
10:23
Ужасно много протеин приемаш. Пази си бъбреците! Приемай максимум по 3гр. протеин на килограм активно тегло. Всичко отгоре е прекалено неразумно и неоправдано.
02.08.11
15:48
Намали го тоя протеин. Повече от 200 грама няма никакъв смисъл. Приемай поне по 80 грама мазнини на ден. Другото го запълни с въглехидрати и ще останеш много доволен от резултата.
03.08.11
05:20
въглехидрати приемам достатъчно, но проблема е, че работата ми е много натоварваща физически и мускулите ми трудно се възтановяват - особено на краката !
03.08.11
14:48
Тъкмо. От повече протеин нямаш голяма полза. Въглехидратите ще те зареждат с енергия и ще ти пазят мускулите :)
Не си споменал колко си висок? За мен това количество протеин е достатъчно ако искаш да качваш. Сутрин може да махнеш 1-2 белтъка и вечер 100гр извара и ще си ок ако се притесняваш за бъбреците. Понеже имам бъбречноболни роднини съм научил едно правило - Пий вода! Колкото повече вода пиеш, толкова по лесно е на бъбреците да обработват кръвта и да чистят отровите.