Достатъчно протеин ли приемам ?

Здравейте!
Тренирам с тежести от скоро  (3 месеца) и целта ми е да кача мускулна маса без особено количество мазнини. Старая се да се храня с храни богати на протеин, но не съм сигурен дали количестовто, което приемам е достатъчно.
Теглото ми е 76 килограма без дрехи и обувки. На ден ям около 600 - 700 грама пилешки гърди, за закуска 8 белтъка + 300 мл прясно мляко а вечер 200 грама извара заради бавно разграждащият се протеин в нея, плюс 75 грама от прахообразен протеин 50 грама от които веднага след тренировка. Дали е достатъчно или трябва да направя промени в количествата?

02.08.11
08:51

Като ти гледам килограмите и стажа бих казал прекалено достатъчно,за теб  130-140 грама са добро количество,а твоите са може би двойно,Което няма лоша според (и за) мен,по добре да ги дефектираш от колкото да си в протеинова недостатъчност
Обмисли вариант за лекото им намаляване,може би до 200 грама дневно,заедно с пудрата
То само в пудрата и гърдите имаш 200 грама

Въглехидратите как са ти?Нали знаеш че с блъскане на белтъци и пилешко маса няма да качиш?

02.08.11
09:41

И аз исках да пусна подобна тема... изпреварил си ме... :D:D… Аз пък тежа 41 килограма и искам малко да кача и се чудя дяли аз приеме достатъчно... примерно на ден ям... 200 - 300грама пилешко... едно кисело мляко следобяд... и вечер преди лягане кисело мляко с извара или 100грама сурови ядки... а иосвен това пия суроватъчен протеин сутрин - Gold Standard 100% Whey… Та така та това достатъчно ли е?? Висока съъъм 153см... и трябва поне 2 кила отгоре...

02.08.11
10:01

казано от Natalia Koy на 02.08.11, 09:41:

И аз исках да пусна подобна тема... изпреварил си ме... :D:D… Аз пък тежа 41 килограма и искам малко да кача и се чудя дяли аз приеме достатъчно... примерно на ден ям... 200 - 300грама пилешко... едно кисело мляко следобяд... и вечер преди лягане кисело мляко с извара или 100грама сурови ядки... а иосвен това пия суроватъчен протеин сутрин - Gold Standard 100% Whey… Та така та това достатъчно ли е?? Висока съъъм 153см... и трябва поне 2 кила отгоре...

Въглехидрати мадмоазел,повярвайте ми,едно 5 килца мазнинка(О да,дори мазнинка,особено за жените) на правилните места биха Ви направили да изглеждате много атрактивно

02.08.11
10:10

(О да,дори мазнинка,особено за жените) на правилните места биха Ви направили да изглеждате много атрактивно

Е за това си прав.... Само да е на правилните места... :D:D:D(rofl)

02.08.11
10:15

при твоите килограми няма къде другаде да е,ханш бедра и тнт,че тия 40 килограма.......

Ужасно много протеин приемаш. Пази си бъбреците! Приемай максимум по 3гр. протеин на килограм активно тегло. Всичко отгоре е прекалено неразумно и неоправдано.

Намали го тоя протеин. Повече от 200 грама няма никакъв смисъл. Приемай поне по 80 грама мазнини на ден. Другото го запълни с въглехидрати и ще останеш много доволен от резултата.

въглехидрати приемам достатъчно, но проблема е, че работата ми е много натоварваща физически и мускулите ми трудно се възтановяват - особено на краката !

Тъкмо. От повече протеин нямаш голяма полза. Въглехидратите ще те зареждат с енергия и ще ти пазят мускулите :)

06.08.11
16:32

Не си споменал колко си висок? За мен това количество протеин е достатъчно ако искаш да качваш. Сутрин може да махнеш 1-2 белтъка и вечер 100гр извара и ще си ок ако се притесняваш за бъбреците. Понеже имам бъбречноболни роднини съм научил едно правило - Пий вода! Колкото повече вода пиеш, толкова по лесно е на бъбреците да обработват кръвта и да чистят отровите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1