Понижаване на кръвна захар - причини?

08.08.11
13:48

Имам един въпрос, защото днес май ми падна кръвната захар, а това никого през живото ми не ми се беше случвало...

Възможно ли е от нисък прием на въглехидрати или твърде усилени тренировки да ми е паднала кръвната захар...
Направо токова ми беше зле... Гадеше ми се и с часове имах чувството че ще повърна, виеше ми се свят и можех само да лежа, като станах на няколко пъти ми причерна и направо ми се подкосиха краката...

Тренирам силово и се храня с доста животински храни и сурови зеленчуци...
Някой, ако е имал подобен проблем или може да ми даде съвет да каже, че още ми е лошо и пуквам... :):):)

Пих чай с лимон и мед и ми по-мина малко, но още ми е зле....

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 08.08.11 15:58.

08.08.11
13:55

летен грип ?

08.08.11
13:58

По принцип би трябвало да е от това , но и през лятото често се случва на хората като е горещо.При мен лично почти винаги като стана от стола рязко ми се появяват звездички.

MF

08.08.11
14:02

В началото на лятото карах летния грип! Няма такава гадост. Просто изведнъж ми прилоша, седнах (нямаше къде да легна, бах навън) и не можех да стана в продължение на половин час, после си взех такси, като преди това изкарах закуската си по не подобаващия начин. Следващите няколко дни прекарах в лежане вкъщи, бях абсолютен парцал. Приемах глюкоза на няколко минути и бях на диета-препечени филий, ориз, картофи, варени зеленчуци и супи (обратно на казаното от джипито приемах и пилешка супа - иваче щях да се стопя) .  Липса на апетит, отпадналост, гадене, разтройство. Това са симптомите.

Освен ако не се е случило по време на адски тежка тренировка, вероятността да ти падне кръвната захар (хипогликемия) в нормални условия е нищожна. По-вероятно е да ти е ниско кръвното или да си се дехидратирала.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.08.11 14:05.

08.08.11
14:05

Треперене/судена пот/учестен пулс ?Ако са на лице - най-вероятно е хипогликемичен пристъп и с малко бързи захари , би трябвало да попремине :) За гаденето - не помня да ми се е повдигало в подобни ситуации , та и идеята за летен грип е вероятна?!?

08.08.11
14:13

Сигурно е грипче... ама ми е ужасно зле...

Мерси много на всички...

MF

08.08.11
15:20

Не чакай, отивай при личния лекар и да ти предписва лекарства. Препоръчвам ти да са хомеопатични или поне не антибиотик - аз и до него стигнах по предписание, но не го взех и се оправих и без него. Пий шипков чай.

08.08.11
18:52

Ама ти как разбра, че точно кръвната захар ти е паднала? Измери ли си я?

08.08.11
23:03

казано от Miss Fight на 08.08.11, 15:20:

Не чакай, отивай при личния лекар и да ти предписва лекарства. Препоръчвам ти да са хомеопатични или поне не антибиотик - аз и до него стигнах по предписание, но не го взех и се оправих и без него. Пий шипков чай.

А бе никакви антибиотици да не съм луда ще имам още 200 проблеми след това... Ще се лекувам вкъщи със пилешка супа, чайове и сококове... На лекар ходя само за болнични бележи... Благодаря все пак :):)

MF

09.08.11
11:10

И аз това казах - избягвай антибиотици. Но лекар би могъл да ти предпише подходящо хомеопатично лекарство (така поне прави моята, знае, че не съм фен на химията).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1