Проай с тежки щанги и циклично дге или само тежки щанги..нещо от рода на спидер стамина....от интензивни тренировки се горят мазнини с дни напред....
Джоване, кросфита си е експеримент за мене- първите пъти бях пред припадане- много тегаво, все пак аз тренирах година и нещо в диапазона 1-6 и въздуха не ми е бил проблем... като цяло съм по-мобилен, по-издръжлив, по-силен, но все така мазен :D и гърчав- скини фет... сега проблема е, че аз не обичам да правя кардио за сваляне- понякога съм бягал 1 час ей така щото ме притиска тумора в главата дето имам, ама да правя през ден кардио не ме влече. Имам колелце тия дни ще почна с него да ходя на работа- тва ще ми е кардиото и кросфит комплексчетата дето са... ще добавя и кофеин, макар че аз от едно кафе получавам тремор :D Всъщност аз нямам прекалено амбициозни цели- много пъти съм го казвал- малко искам да махна- дрехите го прикриват и всеки ми казва, че трябва да качвам, ама аз си имам гаден корем и яки паласки :D Та тия включвания са полезни аз обмислям нещата : ) За тренировките ще видим как, щото тази седмица първо възстановявах от бууткемпа и второ работата ми беше много натоварена физически- даже днес бях на работа и пренесох доста неща за кратко време...
Рамон, приятно четене : ) принципно свалям е силна дума, щото то нема остане нищо по мен :D ама калориите ги броя от скоро- преди да са били малко повече от сега и не мърдам- добре са ми. Лека полека качвам силата и издръжливостта, ако не бях получил някои травми от простотия щях да дръпна още, а не да съм назад... сега не мога да кажа, че темповете на прогрес са такива, както в периода, когато ядях повече, ама стават нещата бавно и славно : ) И благодаря- на теб също успех- експериментирай- това е начина точно работещи формули няма : )
Марто, къде ги видя тия кила бе :D някви смешни тежести- още не мога да клекна със 120. септември кат зеапукам креатина и кача 20-30 кила ще стана як :D
Валка, е тия кросфит комплекси са ми много интензивни на мен дге, ама на явно не достатъчно... ония ден в събота 180 удара пулс- сърцето ми искаше да изскочи през ноздрите ми- аз клякам гоблет с 32кг и правя 8 и мога още, ама не ми стига въздуха и припадам... а пък циклично с щанги не ми понесе бе- пада ми кръвното много- то аз и сега съм почти постоянно с ниско кръвно и ми се вие свят... а кат съм на циклично е по-тегаво. Ще запукам якия клек тия дни както бях написал...
Дай му малко време да се адаптира тялото бре...как го пробва това циклично? И колко време го прави в комбинация с щанги? 2 дни?
5 месеца... 3 седмици уориър диетата- само едно ядене- свалих няколко килограма, ама като итивах на тренировка не беше добре- ниско кръвно и понижен пауър. После минах на по-лекия вариант eat-stop-eat и изкарах доста време така. Един-два месеца лийнгейнс протокола, добре беше. всъщност не помня защо се отказах от цикличното... сега ще ровна, за да се присетя...
Мнението беше редактирано от Бойко на 31.07.11 09:13.
Намерих- около 15-16ти май съм спрял с цикличното, като преди това за 1 месец с 8 часов хранителен прозорец и 5 тренировки седмично съм се освинил. явно лийнгейнса не е бил за мен. След 1-2 седмици, като пусна снимките преди/след на тумбака ми сниман от където избягвам ще се види има ли няма ли разлика и дали си измислям. Аз съм обективен!
ПП От 1 седмица вече нямам млечни почти освен маслото не виждам някаква промяна. Ще изкарам още една седмица така и ако няма промяна си започвам пак млечните щото ми липсват : )
31.07.11
09:34
А,в същност защо спирате млечните? Имам предположение,но все пак...
Ужким подували, пречели не знам си що... една седмица, както казах не ям- всъщност миналата събота/неделя на бууткемпа взех това решение, ама до тука разлика няма- освен че ми се яде кисело/прясно мляко, сирене, кашкавал, топено сирене и тн... а да и сметана!
31.07.11
10:00
Млечните са богати на натрий, който в големи количества е причина за задържане на вода (подуване, подпухване). В прясното мляко има само 100мг. натрий на 100гр., но в сиренето и кашкавала е около 500мг./100гр., което е... :x
Аз също от около година май съм ги понамалила, преди това хапвах всеки ден.
Не мога да ги спра, защото ги обичам - обаче от тях ми излизат пъпки и синузитът ми набира скорост. Проверено е...
Сега пак си ям масло и сметана в малки количества: нямам проблеми. ТЪй че може да не ги изключваш напълно и окончателно, си мисля аз :)
За натрия знам, но не бях наясно със повишената му концентрация в млечните... което обяснява, защо ям безсолно и нямам липса на натрий... от друга страна съществена разлика не виждам и за това още една седмица без млечни освен маслото. Иначе няма да ги спирам- аз си ги обичам : ) а и нали и аз от нещо трябва да се гътна :D
Атомче, това за синузита и пъпките много интересно, ама щом си напипала златната среда всичко е ок
ПП всеки си търси сам своя личен свети граал... та и аз в това число- дано доживея момента, когато ще го открия :D
Храна:
9:30- 4 яйца, 20гр тахан, банан- 150гр, омега 3, витамини
12:00- стим х
14:30- 400гр свинско, 3 филии печен хляб, салата,
21:30- 150гр свинско, салата, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С
-600мл бира
~2400 cal, fat ~115, carbs ~101, prot ~192
-без салатата
Днеска хванахме поляните с едни приятели- чудно се получи : )
31.07.11
19:29
А,бе то и Кока-Кола-та има 55мг. на 100мл. натрий,но хората си я пият най-добре:)
Храна:
Пиша го зареждащ :D- има доста месо, яйца, ориз и салати... а да и корни и тортааа- беш въз сладка таз торта на Юли.
***Тренировка:
Предизвикателство 3- 1:13h (73min 28sec)
Пих днеска в 5 стимулант и една лъжица нескафе загребах и след 30 минути се побърках, обаче отшумя бързо... на предизвикателството не се задъхвах, като никога, до бърпитата де :D, обаче пък не можех да направя повече повторения- спирах едно преди отказа. Слаба работа, ама натиснах където колкото успях. Бърпитата ги направих за 13 минути имам серия 13 и 15 без пауза... бе ям ги, само да не бях правил отсечки вчера... На другото предизвикателство може да се напъна повечко : ) В работата приятен ден нямаше прекалено много гърбене... ай спирам, че и тука може да има ограничение 420 символа :D
казано от Скота на 30.07.11, 14:52:
~1935 cal, fat ~100, carbs ~73, prot ~144
Верно ли нямаш прием под 2000 ккал? Тук друго пише ;).
нали вчера ти казах, че има едни недописани 40гр леблебия ;) дори ме упрекна, че е печена
Храна:
7:30- 4 яйца, 20гр масло, банан- 150гр, омега 3, витамини
10:00- стим х, кафе
13:00- 200гр свинско, 250гр ориз с гъби
16:00- стим х
19:30- 200гр свинско, салата, 20гр масло, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С
~2067 cal, fat ~115, carbs ~105, prot ~145
-без салатата
Кофеина не ме удари днес, ама то и кафето беше някакво воднисто... до обяд само шофиране после имаше малко гърбене... корема и гърба са салата,гърдите и трицепсите леко, а предмишниците просто се чувства, че са били натоварени, но няма треска или нещо от сорта :) а да и рамената са доста уморени.
Храна:
7:30- 4 яйца, 20гр тахан, банан- 150гр, омега 3, витамини
10:00- стим х
13:00- 200гр свинско, 200гр сметана
15:00- стим х
19:00- 200гр свинско, салата, 100гр сметана, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С
~2205cal, fat ~153, carbs ~53, prot ~151
-без салатата
Утре ще взема да тренирам нещо... днес лежерно, но пък съм недоспал... нищо няма за отбелязване...
Хах- благодаря и аз си я харесвам... ама ми казаха, че загрозявам мръвката :D
Храна:
7:30- 4 яйца, 60гр овес, 20гр сладко от смокини, омега 3, витамини
10:00- стим х,
13:30- 250гр свинско, 150гр ориз с гъби, 20гр масло
***19:30
21:30- 200гр свинско, 150гр сметана, диня, омега 3
-ZMA
-800мг витамин С
~2312 cal, fat ~164, carbs ~55, prot ~152
-без динята
***Тренировка:
клек- 20х75кг + пулоувър 20х5кг
гребане с щанга- 3х15х70кг+ пулоувър 20х5кг
-15 набирания накъсано
Много ми се спеше днес и като се прибрах нейде 2 часа направих дрямка. Тренировката тегава едвам се завлякох в залата... и не стана по добре, като се разтегнах и загрях... 20ката си беше трудна, но се подцених- до 10 на веднъж и после по 2 по 2 и накрая няколко по 1- бързо беше. Нищо нали другия път е по-тежко. Малко скатах от тренировката, но просто не съм възстановен добре... то и гребането не беше умна идея, а после и набиранията, ама ме упрекнаха, че не тренирам :D Утре предстои много яко гърбене...
Кой те е мъмрил :D, че нещо не мога да си спомня? Приятелски те помолихме докато си лафим да направиш някое и друго набиране, а ти не та не :). И как няма да ти е тегава тренировката след като не дойде да тренираш с нас и да разбереш какво значи истинска загрявка.
Мнението беше редактирано от T-X на 04.08.11 23:22.
Е аз долових някакъв упрек за туй :D а и две дини под една мишница не могат да се носят...
04.08.11
23:51
казано от Тихомир Велев на 31.07.11, 10:00:
Млечните са богати на натрий, който в големи количества е причина за задържане на вода (подуване, подпухване). В прясното мляко има само 100мг. натрий на 100гр., но в сиренето и кашкавала е около 500мг./100гр., което е... :x
Предлагам хората да спрат сиренето и кашкавала. Вредни са. Много натрий има в тях.
П.П. Горното е иронично, ама аз да попитам сериозно - вие понякога чувате ли се какви простотии плещите??? Защото горното прилича баш на мита с холестерола в яйцата....
казано от Скота на 29.07.11, 07:41:
тегло- 74кг
талия- 86,5см 77,5см широко/тясно
тегло- 73кг
талия- 85см 76,5см широко/тясно
Визуално разлика не виждам... сигурно паласките спадат. За справка дясно бедро и лява ръка са си същите...
казано от rogertaylor на 04.08.11, 23:51:
П.П. Горното е иронично, ама аз да попитам сериозно - вие понякога чувате ли се какви простотии плещите??? Защото горното прилича баш на мита с холестерола в яйцата....
Аз пък те съветвам да се въздържаш от квалификации като “митове”, и най-вече “простотии”.
Бойко, браво за мерките :) 1 см и 1 кг не са никак малко, сама съм се убедила :)
Мнението беше редактирано от Atom на 05.08.11 07:55.
05.08.11
08:19
Шахче...ъ.ъ.ъ...Плажче? И ме уведоми ДНЕС!
Роджи, виждал съм хора как след изпита чаша мляко в рамките на час стават доста заети... на всеки нещата действат различно- при мен до тука не мисля да има разлика без/с млечни така че ще си ги ям : )
Силве, благодаря : ) Има още работа, та да видим : )
05.08.11
18:45
Ти нещо игнорираш ли ме, кво, ама за утре нещо плаж ми предлагаше???
Не бе, Жоре, много си притеснителен... просто нещата се завъртяха по друг начин сега пак съм в София... другия път ще е... Иначе тия 2 дни без да брой смятам и тн- ядене всякакво на корем и малко домашна... отивам на рожден ден и така. 2 вечери не могат да ме бутнат : )
Добре де броих и смятах за вчера и днес- имам 1+кг месо 400гр сирене и 10 яйца изядени, няколко вафли, половин хляб, много салата, диня и пъпеш... бадеми, лешници и фъстъци, някви сандвичи, овес, едно МРП- свинщина... и l’eau de vie така малко :D… възстановен съм напълно, което е странно щото почти не съм спал... утре ще се кляка мощно и пак в релси.
Храна:
10:00- 4 яйца, 20гр масло, 20гр бадеми, омега 3, витамини
14:30- 200гр свинско, 200гр сметана, салата, диня
17:00- 2х стим х
***18:30
21:30- 200гр пилешко, 20гр масло, диня, 30гр бадеми, омега 3
-ZMA
-600мг витамин С
~2204 cal, fat ~165, carbs ~20, prot ~157
-без динята и салатата
***Тренировка:
клек- 20х77,55кг + пулоувър 20х5кг
лег- 3х10х60кг
набирания- 3х10 СТ
сгъване за бицепс- 6х45кг 8х40кг 10х40кг
Ще вдигна малко калориите на 2300-2400 поне и ще видя какво ще стане, че май храната ми е една идея по-малко от колкото трябва. Салатите са ми със зехтин и динята по едно парче не ги смятам, ама се се събират едно 100-200 калории от тях... Тренировката- клека бива последните повторения тегави, но не почивам толкова много. Лега плачевен, набиранията и сгъването и те... по това съдя че ми е малко храната отслабнал съм на сила или по0скоро на издръжливост. Днеска експеримент- 2 хапа стим х има йохимбин в него или нещо дето наподобява действието му щото ми пропищяха и заглъхнаха ушите днес имам за още 2-3 дни максимум. Програмата я съчиних на А и Б вариант- единия път набирания, лег, бицепс, а другия гребане с щанга, френско и раменна преса и корем като се сетя или може би ще си го правя отделно у дома заедно с прасеца и предмишницата и разни профилактики и разтяжки да речем. С групата може да тренирам от време на време, като акцента е горната част и съответно може после в залата някои упражнения да пропускам при наличие на умора. Еми толкоз.
Храна:
7:30- 4 яйца, 60гр овес, 20гр сладко то малини, омега 3, витамини
12:30- 200гр пилешко, 20гр масло, краставица, 30гр лешници
15:00- стим х
18:30- 200гр свинско, 250гр боб, пъпеш, салата, омега 3
-ZMA
~2144 cal, fat ~106, carbs ~118, prot ~176
-без пъпеша и салатата
2х5км колоездене
Нормален ден- нещо ми е гладно- снощи не съм спал въобще, а най-странното е, че и сега не ми се спи... друго не се сещам за сега...
08.08.11
22:08
Това ли ти е максимума на лега, защото ми е странно да правиш бицепс с 45кг, а лег с 60 ? Прегледах дневника и назад и видях, че бицепса ти е по-силен мускул, но пак ми се струва странно :)
Лега ми е много слаб- преди контузията на трицепса преди 5-6 седмици правех 4ка на 80 и това е най-доброто ми постижение, а и с рамената го закъсах малко, та не се пъна- ще качвам плавно... та тогава сгъвах и 50кг 5 пъти за бицепс... та да отслабнал съм...
Храна:
7:30- 4 яйца, 60гр овес, 25гр сладко то малини, омега 3, витамини
13:30- 200гр свинско, 250гр боб
20:00- 200гр риба, 200гр картофи, пъпеш, салата, 30гр бадеми, омега 3
-ZMA
~2289 cal, fat ~104, carbs ~177, prot ~157
-без пъпеша и салатата
2х5км колоездене
стречинг и профилактики
Нормален ден- е много жега де...
Храна:
7:30- 4 яйца, 20гр масло, омега 3, витамини
17:00- 200гр риба, 20гр масло, 30гр лешници
***19:30
21:00- 200гр риба, 20гр масло, 30гр лешници, 20гр тахан, малко диня, омега 3
-ZMA
~2200 cal, fat ~176, carbs ~51, prot ~108
-без динята и салата
5км колоездене
***Тренировка:
клек- 20х80кг + пулоувър 20х5кг
раменна преса- 3х8х40кг
гребане с щанга- 15х75кг 2х12х75кг
френско- 3х8х30кг
малко корем
Днеска много гаден ден- в общи линии оправях бакиите на други хора и се разправях с глупости- пих вода и ядох в 5, когато ми свърши работното време... без коментар днешния ден... валеше като из ведро и се прибрах с метрото... реших да дремна, заради късното ми лягане снощи- е не се получи... за това поне ми похвалиха клека та денят не е съвсем изгубен... след тая една серия не мога да се съвзема 20 минути да довърша с елементарни килограми упражненията... абе доволно :)
Храна:
7:30- 4 яйца, 60гр овес, 20гр мед, омега 3
13:00- 200гр свинско, 250гр боб
18:30- 250гр телешко, салата, 30гр бадеми, пъпеш, омега 3
-бира
-ZMA
~2300 cal, fat ~119, carbs ~115, prot ~188
-без салатата, пъпеша и бирата
5км колоездене
Друго интересно няма... освен хроничното недоспиване...