Болка в пищялите

08.08.11
15:52

Значи преди около 2 месеца започнах да тренирам здраво. Без да имам кой знае какво физическо състояние започнах да правя 2 серии по 20 минутно тичане. Също така правех 5 серии по 20 клякания, скачане на въже и т.н. Изведнъж обаче почуствах болка. Не в прасеца ами в самата кост. При докосване  боли а при по-силен натиск направо имам чувството, че ще ми се строши костта. Това е и на двата крака. Мисля , че много ги натоварих и искам да питам как да ми мине. С почивка и никакво натоварване на краката или с продължаване на тичането и другите упражнения. Ситуацията ми е доста сложна, защото тренирам и футбол и сега е важен момент от подготовката, а аз ще го изпусна. Предварително ви благодаря за съветите !!!

GG

08.08.11
16:21

Явно си ги пренатоварил краката,може и да имаш дефицит на калций в организма.По-добре си почини малко с тичането,дай на краката да се възстановят,може и да вземаш глюкозамин и омега 3-6-9 ще ти помогнат да ти се възстановят ставите и да не изпитваш болка докато тренираш

08.08.11
21:07

Щадящ вариант :
-Горещи вани с обтриване и масажиране (или същото под горещ душ)
-Масажи с втривания на ревулзивни средства (лютива мента, лайка, камфора)
-Топли напоени компреси с репей, подбел
-Добрите стари масажи със спирт/ ракия

Хомеопатия :
Arnica

Over the counter:
гелове
Arnica gel , Diclаc 5% , Deep Relief, Reparil Gel N, Finalgon (много пари, да знаеш)

Тежката артилерия (по лекарско предписание) :
(ако нямаш язва, цироза, хемороиди)
Diclac 150mg - 1 табл. сутрин след хранене

не тичай.

09.08.11
08:45

Мерси на всички за отговорите и само да попитам дали мога да слагам лед на крака или не е препоръчително ?

Мнението беше редактирано от Petar Ivanov на 09.08.11 08:46.

Има вероятност да си го претоварил, а пък може и да са много други неща, появил се дефицит на някой витамин и/или минерал (примерно).

За съжаление ние няма как да знаем, а единствения съвет, който можем да ти дадем е да спреш всякакво натоварване и да оставиш краката да се възстановят.

Ако държиш на тренировките си по футбол, непременно отиди да те прегледа лекар, за да не направиш беля.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 15.08.11 18:22.

22.08.11
15:30

Костта може да се строши при силен удар но не и при натоварване с собственото ти тегло костите са създадени да издържат това натоварване даже доста повече така че най-вероятно си разтегнал сухожилията или си разлепил мускула от костта но все пак тук не е травматология като те боли нещо отиди на лекар да ти направят снимка да те види специалист да ти каже какво да правиш че да се възстановиш.

Съединих ти темите. Искрено се надявам след 7 дни да не пуснеш същата!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1