07.08.11
16:20
Голяма драма с тези пудовки!
Както каза един магазинер:
- Оооо пудовки ли бе, то това антика, яйш к’и убай дъмбеле има :)
Цените на гюлетата с дръжки са в космоса, не може да няма някъде някой скучаещ леар който да има излишна формовъчна смес и желание да изкара пари.
Да се порастърсим за оферти и да направим групова поръчка за 12,16,24 и 36 кг ?
07.08.11
16:31
Ако цената е наистина ниска бих се включил с една 24-ка
07.08.11
16:35
И аз бих си купил някоя друга стига да са на добра цена.
Доколкото знам в България има кът на пудовки, кой ли леар ще се сети да произведе определено количество :)
07.08.11
16:51
Миналата година се опитах да събера хора за пудовки. Ето какви бяха условията на леярната:
- за всяка пудовка се плаща за направата на калъп - 150лв, като това е 150лв за един калъп за всички пудовки от 16кг, един калъп за всички от 24кг и т.н.
- цената бе под 3лв, дори при по-голяма количество можеше да стигне и 2,50лв.
Друг вариант е от Китай, като пудовките идват малко на 3лв. Те са competition kettlebells като тези на снимката. Трениращ с пудовки си търсеше комбина, за да се поръча поне тон, като той щеше да движи нещата.
И в двата случая всеки ще(ше) да плати ценат ана пудовките, които иска, без някой да печели от работата. Но, както може би се досещат някои хора, в бг трудно се убеждават другите, че не въртиш някаква далавера...
Your turn, guys.
Мнението беше редактирано от Marty Sun на 08.08.11 13:26.
Пак стигнахме до големите страхове на Българина - Да не настине и да не се мине! :)
Oranje, ще поразпитам тук там и ще кажа резултати до седмица две.
Кой каквото иска да си мисли или дали ще се прекара с два лева дге, ако намерим ОК, ако не чакаме внос плащаме и суингваме :)
казано от Oranje на 07.08.11, 16:51:
- за всяка пудовка се плаща за направата на калъп - 150лв, като това е 150лв за един калъп за всички пудовки от 16кг, един калъп за всички от 24кг и т.н.
- цената бе под 3лв, дори при по-голяма количество можеше да стигне и 2,50лв.
Reebok не ги ли продават готови ли на горе-долу подобни цени?
07.08.11
17:36
Аз,попитах тук в Ловеч в леярната-няма проблем,давам си моята 32-ка за калъп и.......ПО 6 лв. на кило!!! Направо ме застреляха! Ако има желаещи,давайте да поръчваме:)
Марги, Reebok и подобните им продават лъскави, маркови “бижута”, направени от пластмаса и цимент :-) Загледах се в сайта им и особено ме впечатли, че дават 6 мес. гаранция за пудовките :-) Сладури. А желязото си е на практика вечно.
Ивайло, хайде да се отнесем сериозно, без спам? :-) Оranje мисля, че все още може да съдейства да си купим на добра цена, но трябва да се съберем! Ако не...само ще си философстваме и който е най-навит ще си купува от по 4лв/кг.
Докато не си направя леярна :-)
Аз също по едно време се поразтърсих за изливане. На мой приятел познат (от Лом ли да беше, от на Юли края някъде ли... не помня) беше намерил някакъв завод, където условията звучаха, както каза Юли- по 3лв, но с половин уста ти казват, че за повече може и на 2,50лв/кг да свалят. Аз в момента не използвам най-много и с homemade-вите се оправям, но по принцип също съм За. Ако не пълен комплект (2х16,24,32), то поне едни 2х24кг отнасям веднага.
07.08.11
19:56
Какъв спам? Питате,а аз ви казвам оферта! Като не ви устройва(както мен) я подминавате и готово!
Колкото до саморъчна направа-направих на жена ми от олово,но за мен нямам толкова,а да си го купиш не излиза евтино:)
казано от Marty Sun на 07.08.11, 17:58:
Марги, Reebok и подобните им продават лъскави, маркови “бижута”, направени от пластмаса и цимент :-) Загледах се в сайта им и особено ме впечатли, че дават 6 мес. гаранция за пудовките :-) Сладури. А желязото си е на практика вечно.
Може би заради покритието им дават гаранция. Имам спомен че бяха гумирани или нещо подобно. Иначе за качество нямам впечатление. :)
07.08.11
21:33
хубаво е да има 10 теми за пудовки и това си е. барем да си личи че има интерес.
всеки да си прецени какви пудовки иска - чугунени или стоманени. има няколко гайда на английски за купуването на пудовки, надявам се да не съм ги чел само аз.
Има толкова теми, защото всеки гледа да удари далавера и да мине по-тънко. Като сметнеш колко пари са и се сетиш, че утре кат срещнеш някой забравен твой чичо от горно-нанадолнище ще ти ги подари без пари и решаваш да не ги купиш ми да пуснеш нова тема, белким се сетиш за чичото :)
Объркал си рейса пич (fubar)
На мен ми е през ... дали ще дам 2 или 4 лв. на кило за пудовка, смятам че има доста хора които искат пудовка а нямат финасова възможност да си позволят 4 лв/килото, но нали трябва да се дриска и тролва по форумите и да сме велики, не да се съберем заедно да свършим нещо полезно за повече от един човек. Sad but true както е казал поета! :)
http://www.metalik-bcp.com/
За съжаление, човека с цените е в отпуска май, можаха да ми кажат само са стомана цената на килограм 3.5 лева, за чугуна може да е по-надолу, дали ще има намаления за количесто (човека го няма).
Няма да правят калъпи а ще са по класическа технология с формовъчна смес т.е. онези 150 лева от другата оферта отпадат и се заплаща чистото желязо. Ако има склуптори с желание може да направят глинено или гипсово копие на пудовките :)
Утре пак ще им звъня, човека с цените май ще е там.
ето още леярски връзки, ако някой иска да проверява
http://www.castingarea.com/fa/bg/bulgaria.htm
Мнението беше редактирано от Дилян на 08.08.11 13:35.
08.08.11
13:39
чугунените тежести вървят втора ръка по 2-3 лв. пудовки под 3,50 едва ли ще намериш. можеш да си направиш някаква подобна дивотия - http://www.kettlestack.com/images/kettlebells.3272.white.sun.gif
пускани са няколко теми с хора които да се съберат да си поръчат пудовки и досега май не се е получавало. получава се единствено ако 1 човек се наеме, пише на китайците, ораганизира пращането и плащането, пудовките пристигнат в контейнер и той ги разпродаде. това отнема примерно месец-два. представяш ли си сега защо хората им искат по 4лв на кило? а,да...китайците не приемат поръчки под 1 тон(в зависимост от производителя и цената варира между половин и три тона). Юли спомена че могат да дойдат на 3лв състезателните, което е ебаси далаверата, но предвид че някой ще си съсипе нервите за да организира цялата работа 4 ми се струва евтино.
09.08.11
14:20
http://www.instructables.com/id/The-12-cent-Kettlebell-for-your-4-hour-body-workou/#step1
ако ще правите само суингове, това е добър вариант.