21.11.04
17:41
Извадих си рамото преди година и нещо. Неболи кои знае колко, но не е много приятно. След месец и нещо поднових тренировки. Неможех да се набирам немошех гърди да правя. За рамо да не говорим. Как се оправих ли ами разтягах колкото мога всеки път рамото. Така наречения стречинг и то постепенно се оправи. Сега без проблем си тренирам и несрещам никакви затруднения на високи тежести. Ако имате някакви въпроси или сте претърпели подобна контузия кажете, споделете.
Е това вече звучи гадно. Нямал съм подобен проблем, но бих прочел цялата случка с подробности - от начин на възникване на проблема до начин на възстановяване. Можеш да постнеш на няклко пъти.
Поздрави! :D
Аз пък имам локсaция на раменните стави - т.е. те си ми се вадят без особенни проблеми. По принцип ми се вадят по малко, само няколко пъти досега са ми излизали (и главно дясното рамо) нацяло (8-10 пъти). Не боли наистина но е гадно, и после като си го наместиш усещаш дискомфорт и че ако си отпуснеш раменния мускул ще ти окапе ръката :) (ведъй излезе докато плувах в морето - аз плувам добре и бях влязъл близо 300 метра навътре, ева се виждаше плажа. Каквото и да правех не можех да я наместя във водата и плувах така чак до брега)
Как си реших проблема (отчасти)
Досега като идех в залата винаги много пазех рамото, всъщност всичко си правех само на Гладиатора беше немислимо, защото малко да натисна и хоп изненада. При другите упражнения просто внимавам със замаха и т.н.
Известно време нямах възможност да посещавам зала, и за да запазя някакъв мускулен тонус ходих на стадиона - набирания и кофички. След 2 месеца такива “процедури”, мога да кажа че не съм си чувствал раметата така никога. Стоят си здраво в ставите и натоварването при което биха могли да излязат сега е осезателно по-голямо!
Приемам всякакви коментари по темата на: skyranger@abv.bg
И колегата пуснал темата ще се радвам да ми пише в подробности!
[quote author=“Skretch”]Извадих си рамото преди година и нещо. Неболи кои знае колко, но не е много приятно. След месец и нещо поднових тренировки. Неможех да се набирам немошех гърди да правя. За рамо да не говорим. Как се оправих ли ами разтягах колкото мога всеки път рамото. Така наречения стречинг и то постепенно се оправи. Сега без проблем си тренирам и несрещам никакви затруднения на високи тежести. Ако имате някакви въпроси или сте претърпели подобна контузия кажете, споделете.
Баща ми също си извади дясното рамо, и уж го лекуваше по същия начин като теб, но неговото не се оправи толкова добре колкото твоето. Понаболява го малко при упражнения, в които има участие рамото. Също например ако иска да си стегне гърдите, дясната му гърди почти не може да я стегне. Дали се налага операция и познавата ли някой надежден лекар?
Здравейте и от мен :) искам и аз да споделя. Значи преди 1 година и половина си извадих рамото доста кофти ситуация превръзки обездвижване и т.н от тогава насам 5 пъти го вадя :( ходих на лекар и тои каза че след време щяло да се оправи но аз немисля така. Искам съвет какво да направя за да мога да продължа да тренирам пълноценно??? Благодаря предварително
казано от Yavcho на 24.10.09, 11:05:
Здравейте и от мен :) искам и аз да споделя. Значи преди 1 година и половина си извадих рамото доста кофти ситуация превръзки обездвижване и т.н от тогава насам 5 пъти го вадя :( ходих на лекар и тои каза че след време щяло да се оправи но аз немисля така. Искам съвет какво да направя за да мога да продължа да тренирам пълноценно??? Благодаря предварително
Моето рамо се извади преди няколко месеца на състезание. Карам мотокрос. И ходих в Плевен при специалист които ми каза че работата е за операция и ми обясни един хрущял имало ,някакви капсули работи които на мен не са ми твърде ясни. Вчера обаче срещнах бифш треньор и тои ми разказа една история как цялата работа с операциите била само да ти земат парите и не ги интерсува дали наистина си за операция или не. Ще отида при още лекари да видим какво ще кажат и ако сичките са на едно мнение че трябва да направя тази операция ще се разделя с 2000лв. Един приятел който се интерсува от такива работи от сорта правилно хранене , възстановяване на разни работи по нормален път а не с операции ми каза : ” Те хубаво щи напраят операция , но те ти махат една травма а като те режат в същност ти нанасят друга травма “. Чувствам че ръката ми е добре за сега скоро не се е вадила :) и се надявам да успея да я възстановя за новия сезон .. :) това е от мен
01.08.11
22:19
Извадих се рамото преди 2 дена при падане с мотор! Спортувам доста усилено във фитнеса! Рамото ми е може би най-силната мускулна група! Мога да споделя още но ми е малко трудно да пиша само с една ръка и то лявата за това ще премина към въпросите! Казаха ми да я пазя 4-6 седмици за да може добре да се възтанови защото в противен случаи тове ще се повтаря отново и отново! Колко време е било доло горе възстановяването при вас? След колко време мога да се върна във фитнеса да тренирам? Някой възстановявал ли се е напулно от тази травма (да не му се е изваждало рамото никога повече и да тренира както е тренирал в най-добрите си дни преди това)?
02.08.11
08:54
намести ли ти се обратно само или ходи да ти го върнат на място?
дадоха ли ти шина(от тия дето ръката ти стои притисната до тялото) и казаха ли ти да я ползваш?
с фитнеса ще изчакаш доста, с тренировките по-малко.
от една страна познама хора които са се възстановили до такава степен че да имат оплаквания(болка) само когато се разваля времето и да успяват да тренират активно. има и такива които като ходят в мола и приятелката им ги дръпне да влезнат в някой магазин и им вадят раменете.
06.08.11
23:57
Взеха ме с линейка и в спешното ми я наместиха, малко по трудно но все пак! Не ми дадоха..казаха ми да си купя и да я нося! Така и направих! Свалям я само като се къпя но си слагам бинт през врата за да не си оставям ръката свободна да се мята наляво надясно!
Оказа се че имам и леко счупване на шолдера! Искаха да ми правят операция понеже имало вероятност да не мога да правя някакви крайни движения с рамото! Някой да е чувал и знае за нещо подобно? И ако знае да сподели как са се развили нещата ако е запознат! Правил ли е или не операция и т.н!
09.08.11
15:26
Извадих си рамото преди около 2 седмици, доктора отново каза за шината, но ме интересува има ли някакви добавки/витамини/минерали, които да приемам за по бързо стягане на ” маншона” и възстановяване на връзките?
09.08.11
17:36
казано от Dimitar Kaloyanov на 06.08.11, 23:57:
Оказа се че имам и леко счупване на шолдера! Искаха да ми правят операция понеже имало вероятност да не мога да правя някакви крайни движения с рамото! Някой да е чувал и знае за нещо подобно? И ако знае да сподели как са се развили нещата ако е запознат! Правил ли е или не операция и т.н!
кое ти е счупено точно? ортопед трябва да си каже мнението дали имаш нужда от операция и на какво.
10.08.11
22:37
“Хондроитин 500-1000мг дневно.
Хранителна добавка,която укрепва ставите,ставните връзки и сухожилия.
——————————————————————————————————————————————
Комплекс от свободни аминокиселини - 1/4 чаена лъжичка,2-3 пъти дневно на гладно.
Осигуряват градивен материал за синтеза на белтъците,необходими за процесите на оздравяване и изграждане на тъканите.Използвайте ги под формата на прах.
Глюкозамин сулфат,N-ацетил глюкозамин - според указанията на опаковката.
Много важни за образуване на костите,ставните връзки,сухожилията,хрущялите и синовиалната течност.
Infazyme Forte Biologics или Wobenzym N om Marlyn Nutraceuticals - според указанията на опаковката.
Унищожава свободните радикали,които се образуват при травмата.
Метилсулфонилметан - 500-1000мг,3пъти дневно.
Сярно съединение,което намалява болката и възпалението и възстановява ставите и тъканите.
”
Удачно ли е използването на тези медикаменти при извадено рамо, моля някой претърпял такава контузия или който е на ясно да каже, зашото искам възможно най-бързо и ефективно възстановяване и завръщане в залата...
21.08.11
16:08
ts.vassilev: Счупена ми е леко ябълката! То стои повече като натъртено! Лекарите ми казват че е по хубаво да ме оперират, защото не били сигурни дали ще мога да се възстановя напълно! Но не са сигурни и че няма да се възстановя! Така или иначе аз се отказах вече от операция! Ще споделя дали съм се оправил напълно след някой друг месец! :)
Славян Славчев: Ако си разбрал отговора на последния ти въпрос ще съм ти така благодарен да го споделиш и с мен защото и аз като теб искам да се върна възможно най-скоро в залата! :)
Благодаря!
13.09.11
12:52
Така,вече махнах превръзката, сам раздвижвам рамото.Един познат, който също си го извади ходи на физиотерпаия и каза, че е много доволен.Когато отидох при личната лекарка за направление, тя ми каза че не ми го препоръчва, защото от физиотерапията щяло да ми се извади по лесно..Това ми звучи доста нереално, но все пак да попитам има ли такава опастност?
******* не е искала да ти даде направление, все пак си младо момче и спортуваш, а дебелите лекари и лекарки не харесват това, кажи и да си .. майката и да ти даде направление.. Ако си при добър терапевт само ползи..
Модерация: По-внимателно с избора на думички!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.09.11 15:09.
15.09.11
21:23
Здравейте.Вадил съм си рамото 4 пъти.Първия и втория път станаха преди 8 години след сбиване,третия с плуване.След травмите известно време го пазех по съвет на лекарите,но като поотмина време пак си го ползвах пълноценно.Работих даже и строителство,там там вдигах много тежко и нямаше никаква болка.Един ден както си седях в колата с подпряна ръка на прозореца и кихам,от тласъка на тялото ми напред лявото ми рамо отново се извади.Направо бях шокиран,отново бинтове,превръзки и така.Това се случи преди около 2 години,от тогава насам много го пазя,почти не си вдигам ръката на горе.Искам да знам дали имам възможност да тренирам във фитнеса?Как да започна?Да се консултирам ли с лекар отново или фитнес инструктор?Благодаря предварително!
25.10.11
02:17
Славиян Славчев: Какво стана с медикаментите дето пита дали са удачни да се приемат при извадено рамо? Приемаш ли някой от тях и ако да кои?