Малко помощ и добър съвет за Креатина

09.08.11
15:23

Здравейте колеги , от няколко дни насам започнах да се интересувам от креатин и други хранителни добавки които ще комбинирам към края на седмицата , тренирам от 2 години някъде несъм пил нищо до сега но както всички знаете стига се до едно ниво и повече неможе както и да се храниш - поне при мен. Започнах да чета , четох четох и сега дойде въпроса кой креатин да избера спрял съм се на 3 продукта кажете ми мнението си относно тях  , така поне мисля че ще избера най  точния и хубав , 100% Creatine Monohydrate на Biotech , Universal Nutrition креатин и Creatine Powder 600gr. на optimum nutrition , също така  съм отворен и към предложения за друг креатин който несъм споменал стига наистина да е хубав,  цена до 50-60лв бих дал за 500грама.

GG

09.08.11
15:41

Здрасти,наистина това е похвално толкова време си тренирал без нищо евала:)Значи вариантите на които си се спрял не са лоши,но са стари формули като цяло монохидрата задържа вода в организма и трудно се усвоява от организма да не кажа 50%.Трябва да си вземеш от новите формули Креатин-Етил-Естер,Кре-Алкалин,кре-оротат имат по-добра усвоямост в организма и не задържат вода ето и марки fitness1.bg/kre-alkalyn-efx-pro/
fitness1.bg/gn-cee-malate/ :)има и много други,но на който и от тея варианти се спреш няма да сгрешиш:)

Мнението беше редактирано от Gordon Gekko на 09.08.11 15:42.

Да  може би сгреших защото като цяло повече се интересувах за монохидрата и почти нищо не четох за другите видове ,  може би защото  си задавам един въпрос на който немога да си отговоря сам , значи монохидрата вкарва водата в мускула на 80-90 % нали , етил естера и останалите които се приемат като хапчета ( и прах ако има ) същия ефект ли да очаквам , сега ще започна да чета и за тях и до няколко дни твърдо ще трябва да избирам , пропуснах да добавя тренирам футбол и има много тичане , ще го комбинирам с протеин и може би  - аминокиселини или глутамин . Благодаря за бързия отговор колега , очаквам още мнения ;)

09.08.11
16:10

Колегата много добре те насочи по-добре да го избегнеш монохидрата и да се насочиш към Етил-естер , Кре-алкалин и още много други форми има доста писано във форума и изключително добре обяснено и ще ти помогне.Колкото до въпроса ти , тези форми и още други не задържат вода като монохидрата и си стоиш набъбнал без да подпухваш или да изпикаваш после водата , т.е не задържат вода и са изключително удачни! :)

Мнението беше редактирано от Dominic на 09.08.11 16:11.

Върнахте ме  в началото ;) сега ще падне доста четене за кре-алкалина и етил естера , в такъв случай  ще ви помоля да ме насочите към доказани марки от тях , по нагоре колегата го направи но очаквам още ;)Също така ще попитам ако взема етил естер или кре-алкалин трябва ли да се отнасям с тях както с монохидрата , смисъл да пия много вода , да ги комбинирам с протеин ,  те също ли натоварват бъбреците ако приемам в големи количества

Мнението беше редактирано от Цветан Петров на 09.08.11 16:32.

09.08.11
17:07

Аз съм пробвал кре-алкилин и мога да ти кажа ,че изобщо не го усетих , хем бях на ВВД и го пиех по 4 таблетки на ден ... никъв ефект някой хора който се занимават с фитнес и добавки (тва им е професията) дори са ми казвали ,че не е доказано дали работи изобщо кре-алкилина .......

Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 09.08.11 18:40.

Ще изчакам мнението на още колеги , дали е възможно при теб да не е действал а при някой друг да работи , имам предвид нали креатина изобщо не се усвоява от някой хора

09.08.11
18:37

Възможно е да съм от тези които не могат да го усвояват креатина , но мнение на не малко хора които са компетентни в тази област е , че кре-алкилина не е доказан работещ креатин . Аз също като теб сега смятам да си взимам и се колебая монохидрат или етил-естер 
най-вероятно на ОН креатина Creatine Powder ще взема :) и аз ти препоръчвам този ако се спреш на монохидрат просто защото ОН са водеща марка и нямат слаб продукт ;) (не ангажирам никой с моето мнение)

Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 09.08.11 18:38.

Благодаря за информацията ще го имам  предвид , и ще се поинтересувам дали наистина действа , колкото до монохидрата явно ще трябва да изибирам той или етил естера , за малата нищо неможах да открия обаче

09.08.11
19:50

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35218 тука има много инфо за доста видове креатин , много е полезна статията хубаво е да я прочетеш :)

Днес вечерта ще ходя да го взимам , реших optimum nutrition creatine powder нищо , че е монохидрат . Ще се консултирам и с продавача в магазина но предполагам трудно ще  ме откажат от него , с протеин да го комбинирам нали?

Днес си взех креатин монохидрат  но вътре няма мерителна лъжица , а сега де ...... Продавачката ми вика може и да има може и да няма... е кво е тва нещо а уж креатина е на ОН 300г creatine powder , как да си измервам по 5 гр много ми е интересно сега..

Мнението беше редактирано от Цветан Петров на 15.08.11 19:12.

15.08.11
21:53

Една чаена лъжичка

С връх? без?

С връх :)

TN

16.08.11
10:55

Като за начало нищо не му пречи,даже е must малко водичка ;)

Благодаря , искам да ви попитам правилно ли  ще  бъде към дозата с  креатина която приемам преди тренировка да изям и 2-3 лъжици мед , или да го правя след тренировка?

17.08.11
15:53

казано от Цветан Петров на 17.08.11, 12:13:

Благодаря , искам да ви попитам правилно ли  ще  бъде към дозата с  креатина която приемам преди тренировка да изям и 2-3 лъжици мед , или да го правя след тренировка?

Правилно е,креатина се усвоява по-добре когато се приема с бърз въглехидрат(като меда).След тренировка също е добре да хапваш мед.

Добре , да те попитам понеже  след малко ще ми е първи ден с креатина ще приема първата доза преди трен  (без зареждащ период) нали няма проблем ако не го комбинирам веднага с протеин ами няколко дни съм само на креатин докато си взема събота-неделя протеин и може би амино или глутамин още се чудя

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1